در کشفی جدید محققان برای درک بهتر مغز، از شباهتهای بین فعالیت مغز زنبورهای عسل و مغز انسان استفاده کردند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، در مطالعات صورت گرفته، محققان نشان دادند که نوسانات آلفا در زنبورها (فعالیتهای موج مانند الکتریکی که مغز ایجاد تولید میکند) دارای ویژگیهای مشابهی در مغز انسان هستند.
پائول سوزیکا، مدرس جانورشناسی در دانشگاه اتاگو میگوید: «از آنجا که نوسانات آلفا با عملکردهای مغزی مانند توجه، حافظه و آگاهی همراه است، ممکن است مغز زنبور عسل راههای جدیدی را برای درک نحوه عملکرد مغز ما پیش رو بگذارد.»
او افزود: «از نظر منطقی آزمایش بر روی انسانها گران، دشوار و وقتگیر است. علاوه بر این ضبط عملکرد هر نورون در مغز انسان امکانپذیر نیست. با مطالعه مغز زنبورها میتوانیم بر این محدودیتها غلبه کنیم و در نهایت ممکن است مغز انسان را حتی درمان کنیم.»
سوزیکا، که با دکتر Tzvetan Popov از دانشگاه هایدلبرگ آلمان همکاری کرده است، قصد دارد تا بررسی این تحقیق اساسی را در دانشگاه اوتاگو گسترش دهد. این مطالعه شامل زنبورهای عسل معمولی از کندوهای فضای باز بود. در آزمایشگاه، آنها با رایحهها تحریک شدند و فعالیت مغزیشان با الکترودهای میکروسکوپی ثبت شد.
سوزیکا ادامه داد: دیدن اینکه چگونه زنبورها میتوانند بوها را با غذاها، همانند مغز انسان مرتبط کنند، جالب است. کاری که اکنون میخواهیم انجام دهیم بررسی این است که چگونه این نوسانات آلفا در موقعیتهای مختلف تغییر میکند. به عنوان یک متخصص مغز و اعصاب، علاقه مندم بدانم که چگونه نوسانات آلفای زنبورها در طول رفتارهای طبیعی تغییر میکند، به عنوان مثال وقتی زنبور عسل تغذیه میکند یا میخوابد. "