کد خبر:۸۳۵۰۹۴
با تلاش دانشمندان؛

سوخت موتور‌های هیدروژنی بهبود پیدا می‌کند / دستیابی به منابع انرژی جایگزین

دانشمندان راهی موثر برای بهبود سوخت در موتور‌های هیدروژنی پیدا کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، یکی از امیدوارکننده‌ترین منابع انرژی جایگزین، هیدروژن است که می‌تواند از آب و هوا استخراج شود. فرآیندی شیمیایی که هیدروژن را از یک مولکول آب آزاد می‌کند، به یک کاتالیزور احتیاج دارد. به عنوان مثال، می‌تواند از پلاتین یا از مولیبدن ساخته شود، اما این مواد گران هستند؛ بنابراین، انرژی خروجی نیز گران است. گروهی از دانشمندان روسی روش جدیدی را برای حل این مشکل ابداع کردند.

الکساندر گویخمن، مدیر مرکز علمی و آموزشی نانومواد گفت:" ما سولفید مولیبدن را به عنوان ماده‌ای برای کاتالیزور‌ها پیشنهاد می‌کنیم که اولاً از مولیبدن موثرتر است و ثانیاً بسیار ارزانتر از کل مقدار فلز گران است. این کاتالیزور فلز کمی دارد، اما گوگرد موجود در آن نیز خیلی ارزان و قابل دسترس نیست."

به گفته الکساندر گویخمان، این ماده در دانشگاه ملی تحقیقات هسته‌ای مسکو ایجاد شده است و دانشمندان قصد داشتند گوگرد را مطالعه کنند و دریابند که آیا این همه پارامتر‌های لازم را دارد یا خیر. پروفسور گویخمن اظهار داشت: "معمولا ما نانوساختار‌ها را ایجاد کرده و همکارانمان در مسکو آن‌ها را مطالعه می‌کنند. اما در این مورد، نقش ما برعکس است. با این وجود ساختار‌ها خوب هستند و انتظارات را برآورده می‌کنند. ما به دنبال بهترین ماده برای فرآیند کاتالیستی بوده‌ایم، سولفور مولیبدن."

دانشمندان مواد موثرتری برای تولید کاتالیزور‌ها پیداکرده‌اند و کارآمدترین روش استفاده از آن را ارائه داده‌اند. الکساندر گویخمان ادامه می‌دهد: "برای ساخت موتور هیدروژن مؤثر، نه تنها باید به ساختار کاتالیزور بلکه به فرم آن نیز توجه شود. ما پیشنهاد می‌کنیم از فیلم‌های نازکی از مولیبدن سولفید که روی سطح کربن شیشه‌ای قرار گرفته است، استفاده کنید. در این مورد، مصرف ماده حداقل خواهد شد و سطح کاتالیست به اندازه‌ای خواهد بود که گویی کاملاً از سولفید مولیبدن ساخته شده است. در کار منتشر شده، روشی برای رسوب چنین فیلم‌های سولفید مولیبدن کاربردی و شرایط شکل گیری دستیابی به حداکثر کارایی کاتالیزور ارائه شده است."
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار