با تغییر سیگنالهای ارسالی از نانوذرات طلا در اثر حضور حاملین بینسلولی ویژه سرطان، امکان تشخیص سریع و ارزان سرطان فراهم میشود.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، یافتههای اخیر محققان نشان میدهد که نانوذرات میتوانند سلولهای سرطانی را تشخیص دهند. مطالعهای جدید نشان داده است که نانوذرات طلا قادر به تشخیص سیگنالهای موجود در سلولهای سرطانی هستند. این مطالعات ثابت میکند که نانوذرات طلا میتوانند حاملین بینسلولی موسوم به EV را در جریان خون تشخیص دهند.
با این کار میتوان سرطان را در مراحل اولیه شناسایی کرد و از آسیب بیشتر بدن در اثر سرطان جلوگیری نمود. EVها میتوانند مخابرات بین سلولی را انجام دهند. آنها حبابهای ریزی هستند که DNA، پروتئین و دیگر مولکولها را بین سلولها منتقل میکنند. سلولهای سرطانی از نانوذرات برای بهرهبرداری از سلولهای اطراف استفاده و همچنین تلاش میکنند از EV برای بهرهگیری از سیستم ایمنی بدن استفاده کنند.
اما نانوذرات طلا میتوانند میان EVهای سالم و EVهای سلولهای سرطانی تمایز قائل شوند به طوری که آنها را از هم تفکیک کنند.
در فرآیندی که محققان ارائه کردند، نانوذرات طلا برای تفکیک این EVها استفاده شدند. نانوذرات طلا درصورت برخورد با نور لیزر، سیگنال مشخصی ایجاد میکنند که این سیگنال در اثر حضور EV تغییر میکند. از آنجایی که EV سلولهای سرطانی اثرانگشت خاصی دارند، در نتیجه میتوان حضور EV را در اثر تغییر سیگنال نانوذرات طلا تشخیص داد.
پژوهشگران با استفاده از این روش موفق شدند تا EV سرطانی را در نمونه خون بیمار تشخیص دهند. با این روش محققان توانستند تغییرات EV را نیز رهگیری کنند. این روش روی ۲۳ بیمار مبتلا به ملانوم توسط محققان مورد آزمایش قرار گرفت.
نتایج این پروژه چشمانداز جدیدی در حوزه تشخیص سرطان ایجاد میکند به طوری که میتوان از آن برای تشخیص ارزان قیمت سرطان استفاده کرد. دانشمندان امیدوار هستند که این فناوری به زودی در بیمارستانها بهعنوان ابزاری مقرون به صرفه برای شناسایی سرطان استفاده شود.