به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی طی بیانیهای نسبت به عملکرد ضعیف دولت انتقاد کرد.
متن بیانیه فوق به شرح زیر است:
«خدمت مردم شریف ایران
سلامی از جانب فرزندان شما در بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی تقدیم بر شما عالیان
فی الواقع این مرقومه دردنامه ایست از آن چه بر ملت ایران دراین ۷ سال مدیریت دولت تدبیر و امید گذشت. حقیقت آن است در این سالها هر چه دلسوزان این آب و خاک کوشیدند تا با نقد و نصیحت و شکوایه به دولت، اصلاحی در روند بی تدبیریها به وجود آورند طرفی نبستند؛ لذا تشکل دانشجویی بسیج که خود را وامدار آرمانهای انقلاب و مردم این کشور میداند تصمیم گرفت به جای اعتراض به گوشی که نمیشنود با شما که حافظان ایرانید سخن بگوید. اکنون ما با دولتی سر و کار داریم که تنها بخشی از ماحصل مدیریت هفت ساله اش بدهی ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی خود دولت و بدهی ۵۲۵ هزار میلیارد تومانی شرکتهای تابع آن به بانک مرکزی است. در حالی که برنامه توسعه ششم تدوین شده توسط همین دولت مستقر رقم رشد ۸ درصدی را برای این سالهای کشور پیش بینی و هدف گذاری کرده بود، اما سالهاست کشور در آرزوی نرخ رشد مثبت به سر میبرد. به طوری که نرخ رشد بدون نفت از سال ۹۰ نزدیک صفر و با نفت همواره منفی بوده است. این یعنی ما برای بازگشت به شرایط درآمدی سال ۹۰ نیازمند رشد ۸ درصدی آن هم به مدت شش سال متمادی هستیم تا لااقل بتوانیم به عقب برگردیم! سرریز این آمار در معیشت مردم کوچک شدن یک سومی سفره خانوار و کاهش ۳۴ درصدی درآمد سرانه از سال ۹۰ تا ۹۸ است. سالهایی که قرار بود طبق وعده دولت نفت سر سفره مردم بیاید!
کسری بودجه سرسام آور و دائمی دولت جدای از شکست برجام در حل معضلات تحریمی ایران و افزایش فروش نفت حاکی از عدم اعتقاد دولت به صرفه جویی در هزینههای جاری است. در کنار این عدم اصلاح ساختار بودجه ریزی با توجه به شرایط خاص اقتصادی کشور و اصلاح توزیع بار مالیاتی و رفع معافیتهای بی دلیل و اتکا به روشهای غیر کارشناسی مثل افزایش شبیخونی قیمت بنزین و وارد آوردن خسارات مادی و معنوی به کشور و تلاش برای پیش فروش نفت برای افزایش موقت درآمد دولت هم نشان از بی تحرکی دولت در اصلاح بنیادین مشکلات ابتدایی اقتصاد دارد.
در حالی که ۴۵ درصد از جمعیت ۱۵ تا ۴۰ ساله از کل جمعیت کشور را جوانان تحصیل کرده تشکیل میدهند، متاسفانه نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال که در ابتدای ورود به بازار کار و ساختن آینده خویش هستند از ۲۵ درصد پایینتر نیامده است. گرچه در فاصله سالهای ۹۴ تا ۹۸ سه میلیون شغل جدید ایجاد شد,، اما نرخ بیکاری کل همچنان دورقمی است...
عدم کنترل خالص بدهی بانکها به بانک مرکزی و سایر متغیرهای مالی دولت نیز سبب رسیدن نقدینگی به عدد ۲۲۶۳۲۳ هزار میلیارد ریال در آذر ۹۸ شد که با توجه به شرایط رکودی و عدم تلاش دولت برا رونق تولید و جهت دهی نقدینگی به سمت آن مستقیما به تورمی مزمن تبدیل شده و وارد بازار کالا و خدمات شده است همان طور که میبینید درباره برخی کالاها هر روز و برخی هر ساعت شاهد افزایش قیمتها هستیم. به طوری که خانوار ایرانی در فروردین ۹۸ شاهد تورم نقطه به نقطه ۸۵ درصدی در هزینه مصرفی خوراکیها و آشامیدنیها بودند. به علاوه کشور با فقدان راهبرد مناسب در اقدامات حمایتی از خانوار نیز به سر میبرد.
طنز تلخ تدبیر و امید آن است که بلافاصله بعد از سرکار آمدن شروع به بدگویی از اقدامات ناکرده و ناصواب دولت قبل کردند و بعد از نخ نما شدن این راهکار، سر زلف مشکلات اقتصادی را به مذاکره نکردن و ندانستن زبان دنیا گره زدند و اقتصاد کشور پرظرفیتی مثل ایران را سالها معطل مذاکرات با کدخدا و نوچه هایش کردند و این شد رکود اندر رکود در بازار ایران. حالا هم که توافقی مثل برجام را بر کشور تحمیل کرده اند و نتیجهای نگرفتند و آرزوهایشان حسرت شد در جدیدترین موضع با چرخشی صد و هشتاد درجه آمریکا را عامل اصلی مشکلات اقتصادی کشور میدانند.
ورقهای دفتر این بی تدبیریها پایانی ندارد و قضاوت آن بر عهدهی تاریخ و شما ملت مظلوم و مقتدر ایران است که ۴۱ سال توطئهها و فشارهای داخلی و خارجی را به چشم دیده و از آزمونهایی سخت سربلند بیرون آمده و زیر بار سختترین فشارها کمر خم نکردیده اید. شما ملت ایران که برای هر منصب مدیریتی در این کشور ۷۰ تن از فرزندان خود را فدا کرده اید بی شک بهترین قاضی بر عملکرد مدیران هستید. حال که از تدبیر این دولت ناامید شده ایم دل به تدبیر جنابتان در انتخابی شایسته برای مسند اجرایی کشور در سال آینده بسته ایم تا راههایی که میتوان با اتکا به خداوند و ظرفیت داخلی کشور برای بهبود و اصلاح شرایط اقتصادی رفت را با هم بپیماییم؛ و من الله التوفیق
بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی»