به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست خبری رضا مراد صحرایی سرپرست دانشگاه فرهنگیان با اصحاب رسانه، امروز در ساحتمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد.
صحرایی درابتدا ضمن تبریک هفته دولت و گرامی داشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و با هنر گفت: هیچ گزاف نیست اگر بگوییم که دانشگاه فرهنگیان قدیمی ترین دانشگاه معاصر کشور است. امروز به دنبال آن هستیم که دانشگاه فرهنگیان به یک دانشگاه تمدن ساز تبدیل شود و یکی از اهرمهای ما تربیت مربیان و معلمان تمدن ساز است. کلید واژه معلمان آینده مفهوم کلیدی است برای ما و ما باید معلمان را برای نسل آینده تربیت کنیم.
وی گفت: دانشجو معلمی که ما در سال ۱۴۰۱ جذب می کنیم، باید برای سال ۱۴۰۴ و تا پایان دوران خدمتش آماده باشد.
صحرایی از تربیت معلمان چند ساحتی نام برد و گفت: فرقی بین معلم فیزیک و معلم پرورشی وجود ندارد؛ گرچه نقطه تمرکز آنان متفاوت است.
چرخ تحول در دانشگاه فرهنگیان به چرخش درآمد
سرپرست دانشگاه فرهنگیان درخصوص برنامههای تحولی در دانشگاه فرهنگیان گفت: حرکت از آموزش عادی به آموزشهای مهارت محور، خلاق و نوین و همچنین حرکت از دانشگاه پراکنده با ساختار پراکنده به یک دانشگاه جامع که برای این طرح برنامههای اجرایی را در نظر گرفتیم. اصلاح فضا و کالبد دانشگاه و اصلاح نظام جذب و پذیرش دانشجو معلم از دیگر برنامههای تحولی در سال جدید است. علی رغم اهمیت این دانشگاه در کشور از نظر فضا و وسعت کاستیهای فراوانی وجود دارد.
صحرایی درباره نحوه برگزاری کلاسها از اول مهرماه گفت: تدابیری برای کلاس و خوابگاه اندیشیده شده و در سال جدید کلاسها حضوری برگزار میشود.
وی درباره جذب هیئت علمی برای است دانشگاه گفت: وضعیت هیات علمی این دانشگاه بحرانی است و نسبت استاد به دانشجو چندین برابر سایر دانشگاه ها است.
صحرایی در ادامه درباره حل بحران نیروی انسانی آموزش و پرورش گفت: پذیرای هزار معلم دارای مدرک دکتری که جزو ممتازان باشند، هستیم.
وی در ادامه درباره گزینشهای دانشجویان گفت: دانشجویان در سال دوباره گزینش میشوند و هرگاه تشخص دهیم فرد صلاحیت ندارد از ادامه تحصیل در دانشگاه فرهنگیان باز داشته میشود و به دانشگاه دیگری انتقال پیدا میکند.
صحرایی درباره مهارت آموزی دانشجو معلمان گقت: معلمان باید ۷ مهارت را یاد بگیرند و فارغ التحصیلی دانشجویان منوط به فراگیری این ۷ مهارت است و همچنین آزمون جامع صلاحیت تحصیلی در پایان تحصیل از دیگر برنامههای دانشگاه فرهنگیان است.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان افزود: در مدت کرونا ۵۰ هزار دانشجو معلم جذب شده که تدابیری برای خوابگاه های آنها اندیشیده نشد. مهرماه سال جاری را کاملا حضوری آغاز خواهیم کرد. برای اصلاح این وضعیت طرح توسعه دانشگاهی را آغاز کردیم. اقدام تحولی دیگر بازنگری برنامه کلان تربیت معلم است. این برنامه باید ویژگیهای منحصر به فردی داشته باشد به گونه ای که چیزی به دانشجو معلم بیاموزد که جای دیگر نمی تواند یاد بگیرد.
مرادی بیان کرد: کارآفرینی، چند ساحتی بودن، نوآوری، توجه به نیازهای جدید و آینده نگر بودن از موارد اصلاحی برنامه درسی جدید است. کارگروه متخصصی برای این منظور تدبیر شده و برنامه کلان را تا آخر سال بازنویسی میکنیم.
وی افزود: فرق هست بین عالم و معلم، هرعالمی نمی تواند معلم باشد. معلمی در اینجا آموخته میشود. جذب سالانه ۵۰۰ عضو هیئت علمی جدید که به تصویب سازمان اداری استخدامی رسیده همچنین تبدیل هزار معلم ممتاز و سرامد به هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان از دیگر اقدامات ماست.
صحرایی با اشاره به بحث گزینش و جذب سالانه ۲۵ هزار دانشجو به صورت سالانه گفت: شاخص های جذب تقویت می شوند و سختگیرانه تر خواهد شد و گزینش مستمر داریم و در طول تحصیل دوبار گزینش میشوند و اگر احساس شود برای معلمی مناسب نیستند به دانشگاه دیگری منتقل می شوند. بحث دیگر به عنوان کارپوشه را داریم و هرمعلم متناسب با رشته خودش باید ۶ مهارت را کسب کند و فارغ التحصیلی او منوط به این مهارت هاست و در آخر دانشجوها آزمون جامع صلاحیت تحصیلی می دهند.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان خاطرنشان کرد: کیفیت بخشی به آموزش و امکانات رفاهی مورد توجه ویژه ماست و از اول مهر امسال همه رشته ها حضوری است مگر ورودی ۹۸ که شرایط خاص خودش را دارد. امکانات رفاهی ما زیبنده دانشجو معلمان ممتاز ما نیست. تلاش می کنیم حداقل دو غذا در منو باشد و وضعیت را بهبود ببخشیم. در حوزه مدیریت دانشگاه، تفویض اختیار به دانشگاه، بهره گیری از نخبگان در تمام سطوح مورد توجه ماست. طرح حفظ قرآن کریم که بیش از ۱۰ هزار دانشجو معلم قرار است حداقل حافظ یک جزء باشند و طرح حامیم از دیگر فعالیت های ماست. ما با داشتن قریب به هزار کانون و انجمن بستر خوبی برای سپردن کار فرهنگی به دانشجومعلمان داریم.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه فرهنگیان هییت ممیزه نداشته است، عنوان کرد: با حمایت وزیر علوم از آغاز سال تحصیلی آینده هئیت ممیزه در دانشگاه مستقر می شود. همچنین امکان بهرهگیری از خدمات اعضای هیئت علمی سایر دانشگاه فراهم میشود و اساتید و مدرسان بازنشسته ما نیز امکان حضور در دانشگاه فرهنگیان را خواهند داشت. برنامه درسی تمام رشتهها برای تربیت معلم تراز بازنگری می شود. ضمن اینکه طرح کاهش دوره کارشناسی امسال آغاز می شود و نتیجه اش در دستور کار قرار می گیرد. به این صورت که دانشجو سالی سه ترم می گذراند.
صحرایی اظهار کرد: نهضت ملی تولید کتاب درسی ویژه تربیت معلم را در دستو کار خواهیم داشت. ما به بیش از دوهزار کتاب اختصاصی نیاز داریم و منابع درسی ما یکپارچه میشود و شیوه آموزش آمیخته یا معکوس در دانشگاه اجرا می شود و می تواند به عنوان طرح جایگزین به جای آموزش های سنتی در دانشگاه های دیگر اجرا شود.در سه ماه اخیر بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان به دانشگاه فرهنگیان در سفرهای استانی اخیر اختصاص پیدا کرده که اتفاق خیلی خوبی است.