به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو مهدی عندلیب، فربهی، عضو هیئت مدیره موسسه توسعه کسب و کار رویش کوثر در نشست خبری رویداد جوانه ثریا که در محل دانشگاه علوم و تحقیقات برگزار شد با بیان اینکه کل امنیت غذایی در آب خلاصه میشود، گفت: توسعه و پیشرفت کشور لاجرم از میسر اقتصاد دانش بنیان میگذرد و اگر ما بخواهیم اقتصاد دانش بنیان را راهبرد خود قرار دهیم در این مسیر باید تولید علم، تولید فن آوری و تولید محصول را مورد توجه قرار دهیم.
وی با بیان اینکه بازار ریسمان و نخ تسبیح تولید علم، تولید فن آوری و تولید محصول است و ما بدون توجه به بازار نمیتوانیم این مراحل را طی کنیم و در نهایت به سرنوشت استارت آپها دچار میشویم، اظهار کرد: استارت آپها به حوزههایی ورود پیدا کردند که خیلی نیاز کشور نبوده و آنها علی رغم صرف هزینه، زمان و حتی با وجود تولید محصول و فن آوری محصولی را به بازار عرضه کرده اند که کسی خواهان آن نبوده از این رو برخی از استارت آپها یا منحل شده اند، یا مهاجرت کردند و یا در بهترین حالت از نوع فعالیت خود شروع کرده اند.
فربهی افزود: با صنعت که ماموریت آن تولید و تمرکز روی زنجیره ارزش خودش است باید با احتیاط مواجه شد. با این وجود موسسه توسعه کسب و کار رویش کوثر توانسته با صنایع ارتباط برقرار کند و آنها را پای کار بیاورد. ما به صنایع گفته ایم که اگر میخواهند بهره وری خود را با رفع نیاز به واسطه نفوذ فن آوری و نوآوری حل کنند باید اقداماتی را که میگوییم انجام دهند.
وی به طراحی نظام جامع نظام نوآوری (نجم) از سوی موسسه توسعه کسب و کار رویش کوثر اشاره کرد و افزود: به واسطه نظام جامع نظام نوآوری طی شش مرحله به سمت حل نیازهای صنعت حرکت میکنیم و معتقدیم اگر اقدامات ما به افزایش بهره وروی از طریق افزایش سود و یا کاهش ضرر صنعت مورد نظر شود ما فرآیند را به خوبی طی کرده ایم.
فربهی با بیان اینکه یکی دیگر از برنامههای موسسه توسعه کسب و کار رویش کوثر شبکه سازی فن آوران در سه بخش تولید علم، تولید فن آوری و تولید محصول است، اظهار کرد: در راستای تامین منابع، اولین مجوز VC کشاورزی کشور توسط موسسه توسعه کسب و کار رویش کوثر اخذ شده و در این راستا نیز سرمایه گذارانی را از صندوق نوآوری و شکوفایی، ابر صندوق ستارگان جذب کرده ایم و این مجموعه را به زودی افتتاح خواهیم کرد. این مجموعه به طور خاص روی توسعه فن آوری و تجاری سازی فن آوری محصولات در حوزه امنیت غذایی به سرمایه گذاری میپردازد.
وی با اشاره به اینکه ما در موسسه توسعه کسب و کار رویش کوثر در مرحله آخر در پی رسیدن به مدیریت زنجیره ارزش هستیم، افزود: تولید علم موضوعی است که بعضی از شرکتها به آنها نیاز دارند و حاضرند برای آن سرمایه گذاری کنند، ولی این بخش زمان بر و پرهزینه است، اما تولید فن آوری و تولید محصول زمان بر و پرهزینه نیست با این وجود در دانشگاه باید روی این موضوع فکر کنیم که چطور میتوانیم یک پروژه را به قیمت یک شرکت دانش بنیان خصوصی جلو ببریم.
فربهی با بیان اینکه سازمان اقتصادی کوثر دارای ۴۰ شرکت در حوزههای مختلف از جمله حوزه امنیت غذایی است، اظهار کرد: موسسه توسعه کسب و کار رویش کوثر به عنوان محور دانش بنیاد سازمان اقتصادی کوثر و متولی حوزه نوآوری و فن آوری این بنیاد ماموریت دارد تا با احصاء نیازهای شرکتهای زیرمجموعه بنیاد طبق فرآیند نظام جامع نظام نوآوری (نجم) به حل این نیازها بپردازد.
وی تصریح کرد: اگر بتوانیم تخم مرغ های شرکت مرغک را که از شرکت های زیر مجموعه بنیادی اقتصادی کوثر است تعیین جنسیت کنیم تا فقط تخم مرغ های ماده در درون دستگاه قرار بگیرند در این بخش فقط 100 میلیارد تومان سودآوری نصیب شرکت می شود؛ لذا پروژه های مختلفی وجود دارد که می توانیم روی آن پروژه تولید علم و فن آوری تعریف کنیم.
فربهی اظهار کرد: برای رفع دغدغه های رهبر معظم انقلاب در حوزه اقتصاد دانش بنیان باید یک مقدار از راه های مرسوم و تاریخ گذشته در دانشگاه ها و در ارتباط با نخبگان فاصله بگیریم و راه های میان بر را پیدا کنیم تا بتوانیم زودتر این دغدغه ها را رفع کنیم.