به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آیین گرامیداشت چهل و یکمین سالگرد تاسیس دانشگاه امام صادق علیه السلام با حضور رئیس جمهور، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، جمعی از میهمانان ویژه، رئیس و مسئولین دانشگاه و دانشجویان و دانش آموختگان، دوشنبه شب، ۱۰ مهرماه ۱۴۰۲ در مسجد دانشگاه امام صادق علیهالسلام برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین سعدی؛ رئیس دانشگاه امام صادق علیه السلام ضمن خوش آمدگویی خدمت ریاست جمهور و همه مهمانان گفت: «این دومین حضور رسمی ریاست جمهوری در دانشگاه امام صادق علیه السلام است که اولین حضور در سال ۱۳۶۲ همزمان با اولین سالگرد تاسیس دانشگاه با حضور مقام معظم رهبری مدظله العالی انجام شد و تکرار این تجربه شیرین امشب به عنوان عیدی برای جمع دانشگاه امام صادق علیه السلام محقق شد که رئیس جمهوری انقلابی، محبوب و پرکار در دانشگاه حضور پیدا کرده اند.»
وی ادامه داد: «امشب شب بسیار بزرگی است. شاهکار خلقت را خداوند امشب به ما هدیه میکند. او میتواند در قوس صعود آنقدر بالا برود که در وصفش خداوند متعال بفرماید: «فکان قاب قوسین او ادنی» و سپس میفرماید: «فاوحی الی عبده ما اوحی» آنچه که در قالب وحی قابل انتقال بود خداوند به ایشان منتقل کرد. پیامبر وحی را برای اداره انسان و جامعه به ارمغان آورد. بزرگترین دستاورد نبی مکرم اسلامصل الله علیه و آله و سلم این است که جامعه را بر محور وحی الهی مهندسی کرد. پیامبری که معجزه اش کتاب و قسمش قلم شد، با رفعت دادن به جایگاه علما و تکیه به اخلاق پایههای بزگترین تمدن را پی ریزی کرد و امام صادق علیه السلام در قرن دوم هجری، بازخوانی این پیام را در مقابل تحریفها انجام داد.»
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: «امشب در جشن تاسیس دانشگاهی شرکت میکنید که رهبر انقلاب از موسیسن این دانشگاه است و در راهبردهای ابلاغی ایشان به دانشگاه دو محور را اساس حرکت قرار داده اند: ۱- تحول در علوم انسانی و ۲-تربیت نیرو در تراز انقلاب. این دو راهبرد اساسی به دانشگاه است و امشب دانشگاه امام صادق وارد گام دوم خود میشود و در بستر گام دوم انقلاب اسلامی، تحول خود را طراحی کرده است.»
رئیس دانشگاه امام صادق علیه السلام در خاتمه سخنان خود بیان کرد: «جا دارد که ما هم به تبع از رهبر معظم انقلاب مدظله العالی از رئیس جمهور انقلابی و دولت پرکار تکریم و تمجید کنیم. دولتی که نشان داد میتوان بدون نگاه به اخم و لبخند کدخدا به حل مسائل دست زد و نشان داد که میتوان با ظرفیت عظیم داخل این سیاست یک جانبه گرایی را که نظام سلطه ایجاد کرده است، به انزوا کشید.»
سید ابراهیم رئیسی در مراسم جشن میلاد باسعادت نبی مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) و امام جعفر صادق (ع) که شامگاه دوشنبه در دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد، با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر ضرورت تحول در دانشگاهها، دانشجوی تلاشگر و مخلص، اساتید زبده و متعهد و محتوای درسی مناسب را در تحقق تحول موثر دانست و ابراز امیدواری کرد در دوره دولت مردمی گامهای بلندی در جهت ارتقای علم و دانش در کشور برداشته شود.
رئیس جمهور لازمه تحقق تحول مورد نظر رهبری را برداشتن دو گام اساسی دانست و افزود: گام اول تحول شناختی بوده که همان اعتقاد عمیق به تحول و باور به «ما میتوانیم» است.
حجت الاسلام رئیسی، تحول فرآیندی را گام دوم در مسیر تحقق تحول برشمرد و گفت: باید فرآیندهای اجرایی مورد بازنگری جدی قرار گیرد و مراجع بازنگری این جرات و جسارت را داشته باشند که در صورت اشتباه بودن فرآیندها آن را بیان کنند و بهترین مکان برای این بازنگری دانشگاه بهعنوان کانون علم و نوآوری است.
رئیس جمهور دانشگاهها را مرکز اندیشه و اتاق فکر دولت معرفی کرد و افزود: دانشگاه باید نظام مسائل کشور را تدوین کرده و در مسیر اجرای آن دوشادوش مجریان ایستاده و بر حسن اجرای آن نظارت کند.
دکتر رئیسی با بیان اینکه امام خمینی (ره) پرچم اجرای دین و عدالت را برافراشت و رهبر معظم انقلاب نیز همین مسیر را ادامه دادهاند، اظهار داشت: در ۴۰ سال گذشته هر جا به منظومه فکری امام راحل و رهبر معظم انقلاب که برگرفته از قرآن، سنت نبوی و بیانات اولیای دین بوده عمل کردهایم، توفیقات زیادی داشتهایم و برعکس هر جا افرادی به مسئولیت رسیدهاند که به عمل به منظومه فکری امام و رهبری و نسخههای بومی و مبتنی بر اسلام باور نداشتهاند، آنجا شاهد عقبماندگی هستیم. اگر در همه حوزهها به این منظومه فکری عمل میشد، امروز وضع ما متفاوت بود.
رئیس جمهور با اشاره به اسناد بالادستی نظام در عرصههای مختلف صنعت، آموزش، رشد اقتصادی، سلامت و محیطزیست، تصریح کرد: باور به شعار ما میتوانیم و برخورداری از روحیه جهادی در اجرای این اسناد میتواند ما را در گشودن گرهها یاری کند.
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت مردمی به دنبال ایجاد یک نظام اداری کارآمد و عادلانه است، افزود: در مسیر ایجاد این نظام اداری کارآمد و عادلانه نیز نقش دانشگاهها بیش از سایر دستگاههاست.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به مصادیق پیشرفتهای چشمگیر کشور در طول بیش از ۴۰ سال گذشته، به راهاندازی اردوی راهیان پیشرفت در دولت مردمی برای معرفی ظرفیتهای کمنظیر موجود در کشور به نسل جوان، به ویژه دانشجویان و دانشآموزان اشاره کرد و اظهار داشت: امروز دولت این آمادگی را دارد و از همه دانشگاههای کشور و همه مراکز علمی، فرهنگی و حوزهها دعوت و درخواست میکند که در جهت حل مسائل و رفع مشکلات در حوزههای مختلف مشارکت داشته باشند، چرا که راهکارهای مبتنی بر نظریههای علمی و دقیق در دورههای مختلف دستخوش تغییر سلیقههای گوناگون نخواهد شد.