به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در ادامه دوره «اسلام ناب» روز پنجشنبه هفته گذشته جلسهای با حضور دکتر سعید جلیلی، نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی، با موضوع «رویکرد کنشگری جنبش دانشجویی در مواجهه با دولت آینده» برگزار شد. در این جلسه، دکتر جلیلی با اشاره به اهمیت اینگونه جلسات، به بررسی نقش و تأثیرگذاری جنبش دانشجویی در مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور پرداخت.
اهمیت گفتگو و نزدیکی دیدگاهها
دکتر جلیلی با تأکید بر اهمیت گفتگوهای میان دانشجویان و مسئولین گفت: «هرچقدر بیشتر توانستیم با هم صحبت کنیم، باعث شده نگاهها و تصوراتی که از موضوعات داریم به هم نزدیکتر شود. این کمک خواهد کرد تا تجویز و تحلیلهایمان دقیقتر بشود». او بر ضرورت ایجاد همفکری و همسویی در تحلیلها و تجویزهای سیاسی و اجتماعی تأکید کرد.
نقش مباحث نظری و عملی در کنشگری دانشجویی
وی در ادامه به دو سر طیف حرکتها اشاره کرد: «یک طیف این است که به مباحث عمیق نظری میپردازیم ولی امتداد پیدا نمیکند و نسبتش با سیاست، اقتصاد و اجتماع و مسائل روز ما مشخص نمیشود». جلیلی با بیان اینکه برخی مواقع ورود به موضوعات روز بدون شناخت ریشههای آن، ناقص خواهد بود، بر لزوم ترکیب مباحث نظری با مسائل عملی و روزمره تأکید کرد.
اردوهای آمادهسازی و برنامهریزی برای عملیاتهای بعدی
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت اردوهای دانشجویی برای کسب آمادگیهای لازم جهت انجام عملیاتهای موثر پرداخت. وی گفت: «یکی از بحثهایی که الان میخواهم عرض کنم و سالهای قبل هم عرض میکردم این است که الان که شما اردو میآیید باید برای خودتان مشخص کنید بعد اردو چه عملیاتی میخواهید انجام بدهید؟»
فرصتها و الزامات دولت آینده
با اشاره به انتخابات و فرصتهای پیش روی کشور، جلیلی اعلام کرد: «برآورد بررسیهای ما این است که یک جهان فرصت وجود دارد. بر این اساس پس اگر یک جهان فرصت وجود دارد باید یک ایران جهش داشته باشیم». او تأکید کرد که دولت باید از این فرصتها به بهترین شکل استفاده کند و با ایفای نقش موثر، جهش اقتصادی و اجتماعی کشور را تحقق بخشد.
نقش پرشکوه هر ایرانی در تحقق ماموریتها
دکتر جلیلی با بیان اینکه هر ایرانی باید نقش پرشکوه خود را به بهترین شکل ایفا کند، بر اهمیت مشارکت جریان دانشجویی در این ماموریت تأکید کرد. او گفت: «ایفای نقش در یک محیط بسته نیست بلکه در یک محیط اجتماعی رخ میدهد و تحولات محیطی در آن خیلی موثر است». وی بر ضرورت شناخت محیط اجتماعی و بهرهبرداری از فرصتهای تاریخی موجود برای ایفای نقش موثر تأکید کرد.
انتخابات؛ حرکتی پیوسته و نه مقطعی
وی با تأکید بر اینکه انتخابات تنها یک حرکت در مقطعی از زمان نیست، بلکه حرکتی پیوسته است که باید تا رسیدن به هدف ادامه یابد، اظهار کرد: «انتخابات صرفاً یک حرکت در یک مقطعی است ولی این حرکتی که شروع میشود، نقطهای نیست بلکه یک حرکت پیوسته است». جلیلی به اهمیت تداوم فعالیتهای پس از انتخابات اشاره کرد و نقش جنبش دانشجویی در این زمینه را بسیار حائز اهمیت دانست.
تشکیل حزب یا جامعه دینی؟
یکی از موضوعات مطرح شده توسط عضو شورای عالی امنیت ملی، بحث شکلگیری یک جامعه دینی بهجای تشکیل حزب بود. او با اشاره به کتاب «شذرات المعارف» مرحوم شاه آبادی گفت: «اگر میخواهید اهداف دینی محقق بشود علاوه بر حاکم دینی نیاز به جامعه دینی هم دارید». وی تأکید کرد که این جامعه باید بر اساس اخوت و همبستگی شکل بگیرد تا بهسادگی سست نشود.
دولت سایه گفتمانی برای نظارت و مشارکت
جلیلی در توضیح مفهوم دولت سایه گفت: «دولت سایه اول از همه یک گفتمان هست. اینطور نیست که اگر من به شکل رسمی مسئولیتی نداشتم دیگر هیچ مسئولیتی بر عهده من نیست». او بر لزوم مشارکت فعال و نظارت بر عملکرد دولت تأکید کرد و جنبش دانشجویی را به ایفای نقش موثر در این زمینه فراخواند.
جهاد تبیین و ابتکارات دانشجویی
جلیلی با اشاره به جهاد تبیین، به اهمیت خلاقیت و ابتکارات دانشجویی در آگاهیبخشی به جامعه اشاره کرد. او گفت: «مثلاً همین که میگفتید یک راه تبیین این است که من بنشینم به 20 نفر تلفن بزنم. این خودش یک ابتکار بود». وی از دانشجویان خواست تا با بهرهگیری از فناوریهای ارتباطی، به تبیین مسائل روز بپردازند و جامعه را از تحولات مطلع کنند.
اهمیت استمرار حرکتهای دانشجویی پس از انتخابات
دکتر جلیلی در پایان سخنانش بر ضرورت استمرار حرکتهای دانشجویی حتی پس از انتخابات تأکید کرد و گفت: «این حرکت را باید ادامه داد. این نیست که تا انتخابات بعد دیگر کاری نکنیم». او از دانشجویان خواست تا با توجه به استعدادها و تواناییهای خود، به نوآوری و خلق ابتکارات جدید در مسیر آگاهیبخشی به جامعه بپردازند.