آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۳۴۷۰

چرا غروب خورشید در مریخ، آبی رنگ است؟

جلوه طلوع و غروب خورشید، ستاره بزرگ مرکز منظومه شمسی از نگاه ناظر زمینی بسیار زیبا و دیدنی است، در مریخ، سیاره سرخ، خورشید همین جلوه تماشایی را به نمایش می‌گذارد یا نمایی متفاوت دارد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مریخ‌نورد وایکینگ۱ در سال ۱۹۷۶ برای نخستین بار تصویر غروب خورشید را به زمین مخابره کرد. از آن پس مریخ‌نورد‌های بسیاری به سیاره سرخ رفته‌اند و بار‌ها تصویر غروب و طلوع خورشید را ضبط کرده‌آند.

این تصاویر به خوبی نشان داد که اگر روزی پای انسان به سیاره مریخ باز شود احتمالا با چه صحنه‌هایی روبه‌رو خواهد شد. آن‌چه مشخص است بر خلاف غروب سرخ رنگ خورشید در زمین، در مریخ غروب خورشید آبی است.

از آنجا فاصله مریخ تا خورشید بسیار دورتر از فاصله زمین تا خورشید است، اندازه آن در آسمان تقریبا دو سوم اندازه چیزی است که در زمین دیده می‌شود.

مریخ به دلیل وجود اکسید آهن در خاکش به سیاره سرخ مشهور شده است. سرخی متمایز این سیاره از زمین هم قابل مشاهده است. اما در سیاره سرخ غروب خورشید آبی است.

مارک لمون یکی از اعضای تیم علمی ماموریت مریخ نورد کنجکاوی، در توضیح این پدیده گفت: «تراکم غبار بسیار ریز در مریخ به اندازه‌ای است که نور آبی کمی موثرتر در آن جو مریخ نفوذ می‌کند. همین نفوذ بهتر سبب می‌شود که نور آبی در راستای خورشید باقی می‌ماند.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار