امین رستم زاده در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ارومیه، از بهره مندی بیش از 800 نفر از دانشجویان دانشگاههای این استان در سومین دوره طرح ملی جشنواره مطالعات قرآنی دانشجویان در بخش حضوری این جشنواره خبر داد و گفت: جشنواره ملی مطالعات قرآنی در آذربایجان غربی با هدف ترویج آثار و اندیشههای اندیشمندان اسلامی در بین آحاد جامعه، اعتلای فرهنگ کتابخوانی در بین دانشجویان و عموم جامعه، افزایش آگاهی دانشجویان از لزوم وجود دین در زندگی، ارتقای سطح علمی و قرآنی عموم جامعه و توجه به مبانی تحول در سبک زندگی ایمانی در تمامی دانشگاه ها و مومسسات آموزش عالی استان آذربایجان غربی برگزار خواهد شد.
وی افزود: منبع انتخاب شده برای چهارمین جشنواره ملی مطالعات دانشجویان ایران، کتاب «گستره دین» (انتظار بشر از دین) تالیف آیت الله جوادی آملی است.
دبیر جشنواره ملی مطالعات قرآنی دانشجویان کشور در آذربایجان غربی اظهار داشت: چهارمین جشنواره ملی مطالعات قرآنی در شش بخش مسابقه غیرحضوری (مسابقه اینترنتی، پیامکی و مکاتبهای)، مسابقه حضوری، برگزاری نشستهای تخصصی با موضوعات مطروحه در کتاب، کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها با موضوع جامعه و کارایی دین و زیر بخش های آن، مقاله نویسی و خلاصه نویسی و انتشار ویژه نامه جشنواره برگزار می شود.
رستم زاده با اشاره به اینکه ثبت نام از دانشجویان جهت شرکت در بخش حضوری تنها از طریق سایت اینترنتی جشنواره به نشانیwww.quran.ir صورت خواهد گرفت، گفت: دانشجویان می توانند پس از ثبت مشخصات خود در سایت و دریافت کد رهگیری به معاونت های فرهنگی دانشگاهای مربوطه مراجعه کرده و نسبت به تحویل کتاب اقدام کنند.
وی ادامه داد: ثبت نام از دانشجویان تا 10 دی ماه ادامه خواهد داشت و زمان آزمون حضوری نیز نیمه دوم بهمن ماه امسال می باشد.
دبیر جشنواره ملی مطالعات قرآنی دانشجویان کشور در آذربایجان غربی افزود: شرکت در این دوره از جشنواره علاوه بر دانشجویان و دانشگاهیان برای سایر اقشار جامعه و عموم مردم در بخش مسابقه اینترنتی، پیامکی، مکاتبهای و نشست های جشنواره آزاد است.
رستمزاده تصریح کرد: قرآن بهترین منبع طرحریزی برنامههای کاربردی خلاقانه دانشجویی است و باید از این ظرفیت بینهایت با یک استراتژی مشخص بهرهبرداری کرد.
وی بر لزوم طراحی برنامه های قرآنی متناسب با گفتمان و ادبیات دانشجوی امروز تاکید و خاطرنشان کرد: ادای دین به قرآن در قالب برنامههای دانشگاهی دانشجویی باید کاملا با مهندسی فرهنگی و مطالعه مخاطب و جامعه مدنظر هدف صورت گرفته و محتوای پیام به صورت حرفهای تدوین و سپس بر اساس قالب نیاز سنجی شده و از جنس مطلوب اندیشه خود دانشجو پردازش و در اندیشه دانشجو از طریق یک رویداد فرهنگی اجرا و نهادینه شود.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجانغربی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص فعالسازی ظرفیت کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها گفت: موضوع جامعه و کارآیی در دین و زیر بخش های موضوعی آن از مباحث مدنظر در این طرح برای طراحی و تعریف کرسی های آزاد اندیشی است، چراکه برای نهادینه سازی هر ارزشی در اندیشه جوان باید بصیرت افزایی در دستور کار باشد و در این مسیر باید شبهههای ایجاد شده و شبیخون های اندیشه ای هدفمند نفوذی را با ابزاری پویا و پایا برطرف ساخت.