به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» پرویز کرمی مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، با اشاره به ابلاغ آییننامه برگزاری جشنواره رسانه، علم و فناوری از سوی نسرین سلطانخواه معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، گفت: تبیین اهمیت و جایگاه علم و فناوری در پیشرفت کشور، گسترش کمی و ارتقای کیفی سطح محتوا و مطالب رسانهای در ارتباط با موضوعات علم و فناوری، جهتدهی رسانهها در راستای مسئلهها و اولویتهای نظام علم و فناوری کشور، افزایش انگیزه در فعالان رسانهای برای ترویج و پوشش و انعکاس مطلوب موضوعات علمی، فناوری و نوآوری و ترویج علم از جمله اهداف برگزاری جشنواره رسانه و علم و فناوری به شمار میرود.
وی افزود: انعکاس دستاوردهای علمی و فناوری کشور در رسانهها(شنیداری، دیداری، مکتوب و مجازی)، علاوه بر اینکه باعث امیدآفرینی و ایجاد تحرک بیشتر در سطح کشور میشود، افزایش انگیزه فعالان این حوزه را نیز به دنبال دارد.
مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، تصریح کرد: در راستای راهبردهای کلان نقشه جامع علمی کشور و کمک به تثبیت گفتمان علم و فناوری در جامعه و تأکید راهبرد کلان شماره 2 این نقشه مبنی بر توجه به علم و تبدیل آن به یکی از گفتمانهای اصلی جامعه و ایجاد فضای مساعد و مولد علم و فناوری بر مبنای آموزههای اسلامی در صورت تولید آثار رسانهای قوی، تأثیرگذاری این آثار، ضمن کمک به شکوفایی علمی کشور و ترویج علم، سایر ملل و کشورها را نیز در بر خواهد گرفت که این مسئله به الهامبخشی و الگوسازی در سطح منطقه و جهان کمک بسیاری میکند.
کرمی افزود: همچنین در کنار طرح دستاوردها و اقدامات مثبت، انعکاس دقیق و عالمانه چالشها و مشکلات موجود در نظام علم و فناوری کشور، به حل این مشکلات نیز کمک شایانی میکند.
وی با بیان اینکه در نقشه جامع علمی کشور (اقدام ملی 9، 10 و 11 ذیل راهبرد کلان 2) بر ایجاد جشنوارهای برای حمایت از تولیدات رسانهای در ارتباط با علم و فناوری تأکید شده است، تصریح کرد: بر این اساس معاونت علمی و فناوری رییسجمهور آیین نامهای برای برگزاری جشنواره رسانه، علم و فناوری را در راستای فعالیت های فرهنگ ساز و جریان ساز خود برای اجرا تصویب کرده است.
وی با بیان اینکه ارکان برنامهریزی و اجرای جشنواره رسانه، علم و فناوری شامل رئیس جشنواره (معاون علمی و فناوری رئیس جمهور)، شورای سیاستگذاری جشنواره، دبیرکل جشنواره (دبیر شورای سیاستگذاری) و دبیرخانه جشنواره است، خاطرنشان کرد: اعضای شورای سیاستگذاری از سوی رییس جشنواره و از میان نمایندگان تام الاختیار رئیس سازمان صدا و سیما و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، خبرگان حوزه رسانه و متخصصان علم و فناوری و معاونان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انتخاب میشوند.
کرمی افزود: وظایف این شورا عبارت از تعیین سیاستها،خطمشیها و جهتگیریهای کلی جشنواره، بررسی و تصویب معیارهای کلی ارزیابی تخصصی آثار و فعالان رسانهای، تعیین بخش ها و قالب های پذیرش آثار در جشنواره برای فراخوان عمومی، نظارت کلی بر فرایندهای اجرایی جشنواره و عملکرد دبیرخانه، تصویب دستورالعملهای اجرایی جشنواره و تعامل و همافزایی و جلب مشارکت با سایر دستگاه های مسئول در این حوزه است.
مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه دبیرکل جشنواره، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است،گفت: تشکیل جلسات شورای سیاستگذاری جشنواره، پیگیری اجرای مصوبات شورای سیاستگذاری جشنواره و تشکیل دبیرخانه و نظارت بر عملکرد آن در راستای سیاستهای مصوب شورای سیاستگذاری از جمله وظایف دبیر جشنواره محسوب میشود.
دبیرکل جشنواره رسانه، علم و فناوری تصریح کرد: دبیرخانه جشنواره باید مجموعهای توانمند، خلاق، آشنا با رسانه و مفاهیم علم و فناوری بوده و بر اساس سیاستهای مورد نظر شورای سیاستگذاری، مسئولیت انجام فعالیتهای اجرایی جشنواره را برعهده دارد.
وی ادامه داد: وظایف دبیرخانه جشنواره رسانه و علم و فناوری شامل تنظیم و تشکیل ساختار، هیئت انتخاب، هیئت داوری و کمیتههای تخصصی و موضوعی، تنظیم و اعلام فراخوان آثار رسانهای، اطلاع رسانی مطلوب و ارتباط نزدیک با اصحاب رسانه، پیشنهاد بخشها وموضوعات و شاخصها و معیارهای ارزیابی تخصصی آثار و فعالان رسانهای به شورای سیاستگذاری، پالایش و بررسی اولیه آثار دریافتی، داوری و ارزیابی آثار، انجام فعالیتهای اجرایی برای برگزاری مراسم نهایی جشنواره، طراحی و برگزاری مراسمات جانبی از جمله دورههای آموزشی برای خبرنگاران که اولین دوره آن آبان ماه امسال برگزار شد و فراهم آوردن زمینه آشنایی بیشتر ایشان با فعالان عرصه علم و فناوری است.
به گفته کرمی دبیرخانه جشنواره رسانه و علم و فناوری موظف است به منظور بررسی و ارزیابی تخصصی محتوای آثار و تعیین وزن علمی آنها، از توان علمی مجموعههای تخصصی و علمی کشور از جمله بنیاد ملی نخبگان، ستادهای فناوری راهبردی و کانونهای هماهنگی دانش و صنعت، دانشگاهها و مراکز پژوهشی و سایر مراجع تخصصی استفاده کند.
دبیرکل جشنواره رسانه و علم و فناوری ادامه داد: همچنین دبیرخانه موظف است در صورت تصویب شورای سیاستگذاری، در سایر جشنوارههای فرهنگی و هنری کشور حضور یافته و از ایجاد بخش ویژه علم و فناوری در آنها حمایت کند که به عنوان نمونه میتوان به جشنواره مطبوعات، جشنواره صدا و سیما و فیلم مستند و غیره اشاره کرد.
مشاور معاون علمی و فناوری رئیسجمهور در پایان از تمام مدیران مسئول مطبوعات، مدیران شبکههای صدا و سیما،مدیران عامل خبرگزاریها،خبرنگاران و فعالان حوزه علم و فناوری دعوت به عمل میآورد تا برای برگزاری هر چه بهتر و باشکوه این جشنواره همکاران خودشان را در این معاونت را یاری کنند.