کد خبر:۳۸۲۶۳۱
مسئول کمیته هوا و فضای دانشگاه پیام نور مشهد:

پژوهشگاه فضایی ایران در مدت کوتاه موفقیت‌های بسیار خوبی را در عرصه هوایی رقم زد

مسئول کمیته هوا و فضای دانشگاه پیام نور مشهدگفت: پژوهشگاه فضایی ایران در طول این مدت پژوهشگران کشور را سازمان دهی کرده و موفقیت‌های بسیار خوب علمی در عرصه هوایی برای کشور رقم زد.

مصطفی سلیمانی در گفتگو با خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» در مشهد، با بیان این نکته که انحلال پژوهشگاه فضایی ایران ادامه همان رفتاری است که از روحانی توقع می‌رفت، گفت: این حرکت تلاشی دیگر از سوی دولت یازدهم در مسیر کاهش رشد علمی کشور است.

 

وی افزود: پژوهشگاه فضایی ایران تلاش‌هایی بسیار خوبی در زمینه هوا و فضا انجام داده است، از جمله ساخت ماهواره امید و قرار دادن دیگر ماهوارهای ساخت کشور بر مدار که این تلاش‌ها جایگاه ایران را در مباحث هوا و فضا ارتقاء داده است.

 

مسئول کمیته هوا و فضای دانشگاه پیام نور مشهد با بیان این نکته که رفتار روحانی در عرصه‌هایی که ایران را در جهان تبدیل به قدرت کرده با نوعی عقب گرد همراه شده است، تصریح کرد: متاسفانه رئیس جمهور امروز به تمامی عرصه‌هایی که به نوعی ایران را در منطقه و جهان تبدیل به قدرت کرده توجه چندانی ندارد.

 

سلیمانی در ادامه به برگزاری مسابقات ماهواره دانشجویی که همه ساله به میزبانی پژوهشگاه فضایی ایران برگزار می‌شد، اشاره کرد و گفت: ما همه ساله در این مسابقات شرکت و به نوعی با پژوهشگران مطرح کشور و مهندسان صنعت هوا و فضا که گرد هم میآمدند دانش خود را مبادله و در جهت رشد علمی یکدیگر حرکت می‌کردیم.

 

وی به ایجاد این پژوهشگاه در دولت احمدی‌نژاد اشاره کرد و گفت: در زمان احمدی نژاد این پژوهشکده زیر نظر وزارت ارتباطات بود که به دستور وی از این وزارت خانه جدا و به صورت مستقل تحت عنوان پژوهشگاه فضایی ایران کار خود را دنبال کرد.

 

مسئول کمیته هوا و فضای دانشگاه پیام نور مشهد در ادامه افزود: این پژوهشگاه در طول این مدت پژوهشگران کشور را سازمان دهی کرده و موفقیت‌های بسیار خوب علمی در عرصه هوایی برای کشور ایجاد کرده است.

 

سلیمانی رفتار دولت یازدهم را در انحلال این پژوهشگاه ادامه سریال تکراری ایجاد مانع در برابر پیشرفت‌های علمی کشور دانست و گفت: روحانی در رفتاری معکوس باری دیگر این پژوهشگاه را تجزیه و زیر نظر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و جهاد دانشگاهی قرار داده است.

 

 وی تجزیه پژوهشگاه ایران را اشتباه دیگری در دولت روحانی دانست و افزود: در حالی که اکنون در اصفهان و تبریز شعباتی از این پژوهشگاه ایجاد شده است و همه در حال خیز برداشتن جهت یک برد علمی در صنعت فضایی برای کشور بودیم رفتارهای ناامید کننده دولت یازدهم کار را برای ما با دشواری رو به رو ساخته است.

 

مسئول کمیته هوا و فضای دانشگاه پیام نور مشهد ادامه داد: روحانی اعلام کرده است که بودجه‌ای برای بخش هوا و فضای کشور ندارد و فعلا نیز نیازی به این حوزه در کشور نداریم؛ اما به نظر من وی از ارتقای سطح علمی کشور در حوزه‌های مورد بحث در مذاکرات هسته‌ای با طرفین غربی ترس دارد.

 

سلیمانی افزود: روحانی به دلیل مشکلات اقتصادی موجود در کشور و امیدی که بر مذاکرات هسته ای دارد دچار یک ترس و عقب نشینی شده است که مانع از رسیدن کشور به افتخارات علمی، موشکی و هسته‌ای می‌شود.

 

وی ادامه داد: باید این سئوال را پرسید چرا رونمایی‌های پر افتخاری که در طول 10 سال گذشته در صنعت موشکی،‌ هوا فضا و هسته‌ای انجام می‌دادیم را امروز نداریم؟

 

مسئول کمیته هوا و فضای دانشگاه پیام نور مشهد گفت: روحانی از ابتدا با کلیدی آمد که بنا نداشت مشکلات کشور را باز کند؛ بلکه تنها در قفل دری که روبه غرب است می‌چرخد.

 

سلیمانی تصریح کرد: به هر صورت ما دانشجویان علمی کشور، راه خود را همیشه در مسیرهای سخت پیدا کرده‌ایم و رفتار دولت یازدهم را یکی دیگر از همان سختی‌ها می دانیم و در هر صورت هیچ نیروی نخواهد توانست امید به رسیدن به بام اقتصادی جهان را از ذهن جوانان و نخبگان ایران اسلامی بیرون کند.

 

لازم به ذکر است، براساس تصمیمات جدید که از سوی دولت یازدهم اتخاذ شده و قرار است در شورایعالی اداری مصوب شود، سازمان فضایی ایران به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برمی گردد؛ این درحالی است که این سازمان در دولت قبل به ریاست جمهوری منتقل شده بود.



حسن روحانی در حکمی مسئولیت اداره جلسات شورایعالی فضایی کشور را نیز به «سورنا ستاری»، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور محول کرده است. در این حکم با استناد به اصل ۱۲۴ قانون اساسی، مسئولیت اداره جلسات شورایعالی فضایی کشور موضوع بند ۳ قانون تعیین وضعیت شوراهای عالی و تایید مصوبات آن به سورنا ستاری تفویض شده و براین اساس دبیرخانه شورایعالی فضایی نیز زیرنظر معاون علمی فناوری رئیس جمهور فعالیت خواهد کرد.



رئیس جمهور در این حکم با توجه به اصل ۱۲۶ قانون اساسی، ایجاد مرکز ملی فضایی را با هدف هماهنگی، سیاستگذاری، برنامه ریزی و نظارت و با استفاده از ظرفیت‌های قانونی مربوطه به مراکز عالی تحقیقاتی با رعایت قوانین و مقررات مربوطه به سورنا ستاری محول کرده است.



هم اکنون و براساس تصمیمات جدید، قرار است سازمان فضایی ایران و پژوهشکده تحقیقات فضایی ایران را بار دیگر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مدیریت کند. در همین حال و طبق این تصمیم گیری، پژوهشگاه فضایی ایران نیز منحل خواهد شد و اجزای آن شامل پژوهشگاه هوافضا به وزارت علوم تحقیقات و پژوهشکده مهندسی به جهاد دانشگاهی سپرده می‌شود.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار