آخرین اخبار:
کد خبر:۴۱۷۹۰۲
باشگاه دانشجویان/

بازی با کلاف تحریم تا مرز «بر زمین ماندن» وظایف اقتصادی دولت یازدهم

کشور امروز نیاز به جهاد و مشارکت بخش‌های مختلف در عرصه اقتصادی و البته سایر بخش‌ها دارد و تا مادامی که عزم دولت بر مرتفع کردن مشکلات از طریق بیرون مرزهای کشور و بیانیه‌های لوزان و ژنو و رفع تحریم قرار گیرد، امیدی به حل مشکلات نیست.

گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»- یادداشت دانشجویی*؛ اگر به صورت دقیق به علل و عوامل پیشرفت‌های کشورها بنگریم، یکی از نکات اساسی که به آن توجه نموده‌اند، رشد درست و متوازن در حوزه اقتصاد می‌باشد و لذا برای این مهم ارزش بسیاری قائل هستند.

 

قطعا یکی از محورهای اساسی نیز که امروز مورد نیاز کشورمان می‌باشد و مسئولان باید به آن توجه کنند، بحث‌های اقتصادی است که متاسفانه مورد غفلت مسئولان در بخش‌های مختلف قرار گرفته است.

 

با یک مثال بحث را دنبال می‌کنیم؛ امروز درخت تنومند و قد کشیده‌ای را بر روی زمین می‌بینید، سوالی که به وجود می‌آید این است که این درخت چندین ساله چگونه به این وضعیت دچار شده است؟ پاسخ منطقی آنکه ضربات پیاپی و محکم به ریشه آن درخت را از پای درآورده است و اینگونه آن را نقش بر زمین کرده است.

 

مسئله اقتصاد کشور ما نیز تشابه به این مثال دارد. چرا که در بررسی علل ضعف در حوزه اقتصاد باید عوامل را در ضربات پیاپی به ریشه اقتصادمان جستجو کنیم. و عمده مشکل مسئولان نیز این است که علت را یک بعدی می‌نگرند.

 

در همین خصوص با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در نامگذاری سالانه به عرصه اقتصادی و نیز ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و توجه به تولید و حمایت از ظرفیت‌های داخلی، يقيناً تكليف سنگيني بر دوش آحاد ملت از جمله بخش‌هاي مختلف حاكميتي و غيرحاكميتي قرار گرفته است، اكنون و با توجه به نگاه غالب دولت در خصوص حل مشکلات اقتصادی کشور از طریق مذاکره و رفع تحريم‌ها و یا به تعبیر دقیق‌تر عدم توجه به ظرفیت‌های داخل کشور و عدم حمایت از توان و تولید داخلی، ذکر نکاتی مهم به نظر می‌رسد که دولت یازدهم نیز باید به آن توجه کرده و از انفعال در عرصه اقتصادی بیرون رود که قطعا توجه به آن حرکت بر مبنای جهاد اقتصادی است:

 

۱-با عنایت به اینکه اكنون غرب و ايادي و حاميان نظام سرمايه‌داري غرب با ورشكستگي و بن‌بست مواجه مي‌باشند؛ بنابراین از وظایف ما در این برهه حساس به عنوان پیروان اسلام ناب محمدی(ص)، ارائه الگوي كامل و همه‌جانبه‌اي از اقتصاد اسلامي به جهانيان می‌باشد. يقيناً الگوي اسلامي اقتصاد مي‌تواند جايگزين مناسب نظام‌هاي سرمايه‌داري شود و به عنوان راه‌كاري جهت برون رفت از بن‌بست فعلي خودساخته غرب به كار رود.

 

۲-اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به عنوان نسخه شفابخش بومی در داخل که مبنای آن مشارکت دادن مردم و حمایت از آنها در این زمینه می‌باشد، از دیگر پیشنهادات و البته وظایف دولت است. در همین خصوص مسئله‌ای که به عنوان مشوق می‌باشد، برخورد قاطع با مفاسد اقتصادی در کشور که متاسفانه علی رغم تاکیدات رهبر عزیزمان فعالیت شایسته‌ای صورت نپذیرفته است. در همين جا لازم است اين نكته را نيز اعلام داريم که به منظور شفافیت مسائل اقتصادی بارها از مسئولان اقتصادی کشور دعوت شده است تا در دانشگاه حضور یابند و به سوالات دانشجویان پاسخ دهند، اما این امر تا کنون محقق نشده است. البته این عدم پاسخگویی تنها در زمینه اقتصادی نیست، بلکه در بقیه بخش‌های کشور نیز وجود دارد و غالب مسئولان کشور به بهانه‌هایی از پاسخ به مطالبات دانشجویی و مردمی طفره می‌روند.

 

۳- نظامِ جمهوري اسلامي از بدو شكل‏‌گيري تا كنون همواره دغدغه‌ كار‏آمدي در حوزه اقتصاد و معيشت مردم را داشته و تلاش كرده شعارها و برنامه‌هاي خود را در اين خصوص مبتني بر عدالت اعلام و اعمال كند. نامگذاري بجا و شايسته‌ رهبر معظم از يك سو و بررسي اجمالي اقدامات انجام‌ شده‌ در كشور از سوي ديگر، گوياي اين موضوع است كه پيشرفت‏‌هاي صورت گرفته در حوزه‌ اقتصاد به هيچ‌وجه متناسب با حوزه‏‌هاي مختلف علمي، سياسي، نظامي و امنيتي نيست. مسلماً توسعه‌يافتگي جمهوري اسلامي ايران در ابعاد ذكر شده مرهون حاكم شدن نگاه و روحيه‌ جهادي، بسيجي و مردمي بر آن‌هاست. امري كه عليرغم پيچيدگي كمتر اقتصاد نسبت به ساير حوزه‌ها تا كنون محقق نشده است. حال سؤال اينجاست كه چرا با گذشت قريب به سي و سه سال از پيروزي انقلاب اسلامي هنوز برخي از اداره‌ مردمي، جهادي و بسيجي اقتصاد واهمه دارند؟

 

جمع‌بندی بحث آنکه کشور امروز نیاز به جهاد و مشارکت بخش‌های مختلف در عرصه اقتصادی و البته سایر بخش‌ها نیاز دارد و تا مادامی که عزم دولت بر مرتفع کردن مشکلات از طریق بیرون مرزهای کشور و بیانیه‌های لوزان وژنو و رفع تحریم قرار گیرد، امیدی به حل مشکلات نیست.

 

نکته دیگر تصمیمات بدون برنامه‌ریزی و بی هدف و گاه سلیقه ای از آسیب‌های دیگری است که دولتمردان باید ضمن مشورت با تمامی صاحب نظران اقتصادی برای حل مشکلات گام بردارد.

 

و آخر از تحریم نباید ترسید؛ چراکه طبق اذعان خود غربی‌های و آمریکایی‌ها کشور ایران در مدت زمان تحریم به پیشرفت‌های چشمگیر در تمامی زمینه‌ها به ویژه بحث‌های اقتصادی رسیده است؛ بنابراین تمام تلاش باید بر این قرار گیرد که از این فرصت بهترین استفاده را داشت.

 

* محسن آنالویی – فعال دانشجویی دانشگاه اصفهان

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار