سلیمانی در گفتگو با خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در خصوص تحلیل فیلم محمد رسول الله(ص) در بخش فنی این فیلم، گفت: در زمانی که عدهای به نام اسلام دست به کشتارهای وحشیانه در میان مسلمانان و غیر مسلمانان در جهان میزنند و بیشترین هجمه تبلیغاتی علیه اسلام در جریان است، ساخت اثری که به وجهه اسلام در جهان کمک کند، لازم به نظر میرسد.
وی افزود: با این تفکر مجید مجیدی کارگردان «بچههای آسمان»، «رنگ خدا» و «آواز گنجشکها» فیلم «محمد رسول الله» را کلید زد.
فیلم شاعرانه، اما دارای ضعف فنی است
این فعال دانشجویی محوریت فیلم را دارای نقدهایی دانست و افزود: فیلم در نگاه اول، فیلمی شاعرانه به نظر میرسد که محبت و انسان دوستی پیامبر(ص) را به درستی به تصویر کشیده است؛ اما نمیتوان به دلیل محوریت نقش پیامبر اکرم(ص)، از ضعفهای آن چشم پوشید.
سلیمانی ادامه داد: مشکل بزرگ این فیلم، فیلمنامه ضعیف آن است به نحوی که فیلم از چندین سکانس پشت سر هم تشکیل شده که نقطه ارتباطی با هم ندارند.
وی «ساموئل» را از قسمتهای عجیب فیلمنامه دانست و بیان داشت: این یهودی در فیلم به دنبال یافتن محمد(ص) با توسل به خشونت است و قرار است به نوعی «بتمن» ماجرا باشد؛ اما چنان شخصیت پردازی ضعیفی دارد که حضورش آن چنان که باید به چشم نمیآید.
این فعال دانشجویی با بیان این نکته که «ساموئل» در انتهای فیلم در طی یک چرخش عجیب، ناگهان متحول میشود متذکر شد: به طور کلی یهودیان و تلاش آنها (به قول مسعود فراستی) از فیلم بیرون میزند که میشد با دقت نظر بیشتر از بروز این مشکل در محمد رسول الله جلوگیری کرد.
سلیمانی با انتقاد از دیالوگهای فیلم محمد رسول الله، تصریح کرد: دیالوگهای فیلم هم دست کمی از فیلمنامه ندارند تا جایی که نفیسه مرشدزاده، سردبیر سابق «همشهری داستان» مینویسد«پیامبری که معجزهاش کلمه است، فیلمش در لحظههای کلام شکست میخورد».
جنس و قدرت کلمات در فیلم باید از سیاق قرآن بازسازی میشد
وی با بیان این نکته که من به عنوان یک دانشجو اعتقاد دارم که باید جنس و قدرت کلمات از سیاق قرآن بازسازی میشد، گفت: لحن فیلم باید از قرآن میآمد و صدای «أَلَمْ یَجِدْکَ یَتِیمًا فَآوَى» از آن به وضوح به گوش میرسید که در تمام طول فیلم این حس کمتر به مخاطب القاء میشود.
این فعال دانشجویی به بخش فیلمبردای محمد رسول الله اشاره داشت و گفت: فیلمبرداری فارغ از قسمتهایی (بردههایی که لحظه تولد محمد(ص)، ستارگان را میبینند)، قابل قبول است؛ اما به طور کلی وجهه مسیحی به فیلم داده است.
سلیمانی به توانایی مجیدی در ساخت این فیلم اشاره و ضمن تحلیل بخش موسیقی فیلم، متذکر شد: موسیقی متن فیلم تلفیقی از موسیقی شرقی و غربی است و جلوههای ویژه این فیلم در حد تبلیغات آن درخشان نیست که این موضوع به خصوص در حمله سپاه ابرهه خود را نشان میدهد.
ساخت محمد رسول الله (ص)شجاعانه بود
وی به تحلیلهای صورت گرفته از این فیلم در سطح جهانی اشاره و با شجاعانه دانستن ساخت این فیلم، گفت: هافینگتون پست با تیتر «طولانی، خسته کننده ولی باشکوه» و گاردین با عنوان «صادق و شاعرانه»، از فیلم مجیدی یاد کردهاند.
این فعال دانشجویی در بخش دوم گفتگوی خود از شجاعت مجیدی در ساخت این فیلم یاد کرد و افزود: سال 91 و مدتی پس از رسمی شدن ساخت فیلم، روزنامه مصری «الیوم السابع» با «احمد الطیب شیخ الازهر» در خصوص ساخت این فیلم در ایران گفتگویی کرده بود که در آن، شیخ الازهر ناراحتی خود را از قصد ایران جهت ساخت فیلمی سینمایی که در آن حضرت رسول اکرم(ص) به تصویر کشیده میشود، ابراز کرد.
سلیمانی ادامه داد: مدتی بعد در پی جوسازیهای رسانهای، فیلم تهدید به تحریم توسط اهل سنت شد و چندین موسسه دینی از جمله «هیات جهانی علمای مسلمان»، «هیات جهانی معرفی پیامبر اکرم» و «مجمع فقهای ایالات متحده» بیانیه دادند و از موضع «الازهر» حمایت کردند.
محمد رسول الله(ص) حقانیت چهره رحمانی اسلام است
وی بیان داشت: این حاشیهها تا سال 93 هم ادامه داشت و مجیدی با این که چندین بار در صحبتهایش تاکید کرده بود چهره پیامبر(ص) در این فیلم نشان داده نمیشود، جهت رفع سوء تفاهم در میان برخی علماء با نشان دادن قسمتهایی از فیلم آنها را از تصور اشتباه در آورد و شجاعانه از ساخت این فیلم دفاع کرد.
این فعال دانشجویی ساخت فیلم محمد رسول الله را نیاز امروز جهان اسلام دانست و متذکر شد: جدا از مشکلات فنی فیلم که گفته شد ساخت چنین اثرهایی که حقانیت محمد رسول الله (ص) و حقانیت چهره رحمانی اسلام است و مهربانی این دین نسبت به بشریت را نشان میدهد نیاز اصلی امروز جهان اسلام در اثبات خود و رد چهرهای دروغین نمایش داده شده از اسلام از سوی غرب میباشد.
سلیمانی در پایان، یادآور شد: جهان سلطه تلاش دارد تا جهان را از اسلام هراسان و پیامبر اخلاقی این دین را خشن نشان دهد که ساخت چنین فیلمهایی خصوصا از سوی ایران تاثیر بسیاری در بیداری جهان اسلام و جهان غرب خواهد داشت.