به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، محمود خدادوست امروز در اولین کنگره بین المللی طب سنتی و مکمل که به همت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در هتل پارس این شهر برگزار شد، گفت: طب سنتی به عنوان رشته تخصصی در دانشگاههای کشور ایجاد شده است.
وی ادامه داد: در این میان 87 رشته داروسازی سنتی و 92 رشته گیاه شناسی در رشتههای ارشد و دکتری در این دانشگاهها به دانشجویان ارائه میشود.
خدادوست تعداد دانشگاههای طب سنتی در ایران را هفت عدد دانست و افزود: در حال حاضر هفت دانشگاه طب سنتی در کشور در حال پذیرش دانشجو در زمینه طب سنتی هستند و در رشتههای میان رشتهای نیز در حال پذیرش دانشجو در دانشگاههای طب سنتی هستیم.
معاونطب سنتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از فارغ التحصیلی 70 دانشجوی طب سنتی از دانشگاههای کشور خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر 70 دانشجوی فارغ التحصیل در رشته طب سنتی در کشور داریم که علاوه بر این تعداد 25 دانشجو نیز از رشته داروسازی طب سنتی موفق به فارغ التحصیلی شدهاند.
وی تعداد مراکز ارائه خدمات طب سنتی در کشور را 220 مرکز عنوان و افزود: 220 مرکز ارائه خدمات طب سنتی زیر نظر دانشگاههای علوم پزشکی در کشور فعال هستند.
خدادوست به همراه کردن طب سنتی با حوزه بهداشت و سلامت در کشور اشاره کرد و بیان داشت: تلاش داریم تا استفاده از طب سنتی در ایران را به صورت آکادمیک دنبال کرده و نگاه تخصصی به آن داشته باشیم.
معاون طب سنتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: جهت بردن طب سنتی در حوزه بهداشت، در سطوح بهورزی خدمات تندرستی خود را به مردم ارائه خواهیم داد و آموزههای طب سنتی را در شبکه درمان و سلامت کشور وارد میکنیم.
وی 70 درصد مردم را آشنا با طب سنتی دانست و متذکر شد: بر اساس آماری که به صورت منطقهای و ملی به دست آمده است حدود 70 درصد از مردم کشور با طب سنتی آشنایی و از این طب بهره میبرند.
خدادوست در پایان با بیان این نکته که برخی از افرادی که در کشور طب سنتی را تجویز میکنند متخصص این طب نیستند، یادآور شد: باید طب سنتی مانند طب نوین از طریق مرکز دانشگاهی ارائه شود تا دست سودجویان از این عرصه کوتاه گردد.
ضمن تقدیر از تلاشهای اساتید طب سنتی در ایران، گفت: طی سه روز برگزاری این کنگره 980 مقاله دریافتی در معرض دید و استفاده علاقمندان قرار میگیرد.