به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از گرگان، نخستین استارت آپ کشاورزی و منابع طبیعی کشور، روز اول خود را با بررسی ۱۵۰ طرح و انتخاب ۳۰ طرح نهایی در تالار خلیج فارس پردیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان پشت سر گذاشت.
در روز اول این رویداد کارآفرینی چند شرکت بزرگ و چند نهاد و سازمان برای بررسی طرحها و استفاده از ایدههای برتر دانشجویان حضور داشتند که با ارائه مشکلات خود به دنبال ارتباط با دانشگاه و جذب فارغ التحصیلان صاحب نظر بودند.
شهرداری گرگان نیازمند طرحهای دانشجویی است
کامران بزازی به عنوان نماینده شهرداری گرگان پیش از ارائه طرحها به ارائه نیازمندیهای شهرداری پرداخت و خواهان همکاری دانشجویان در زمینههای مطروحه شد.
بزازی که به عنوان نماینده پارک و فضای سبز شهرداری گرگان سخن می گفت، تصریح کرد: در شهرداری گرگان دو هدف برون سپاری و خصوصی سازی و استفاده از اساتید دانشگاهی و پژهشگران را دنبال میکنیم؛ در گذشته فضای سبز را به صورت امانی میچرخاندیم؛ اما در حال حاضر با برون سپاری این کار را در سیستم پیمانکاری دنبال میکنیم.
نماینده شهرداری گرگان تصریح کرد: در رشتههای خاک شناسی، آبیاری و جابجایی درختان نیازمند همکاری دانشگاه و طرحهای دانشجویی هستیم که امیدواریم در این استارت آپ به مقصود خود برسیم.
وی افزود: پیش از این نیز چند ایده به دست ما رسی؛د اما دو ایده ناموفق داشتیم که پس از یک سال همکاری و ناکامی آن را رها کردیم و این نشان میدهد ممکن است در آغاز کار بسیاری از ایدهها ناپخته باشد و به اشتغال نرسد؛ اما دلیل بر ناامیدی نیست.
بزازی در پایان گفت: امیدواریم در این استارت آپ ایدههای مناسب شهرداری گرگان را پیدا کنیم و همکاری خود را با دانشگاه افزایش دهیم.
احمدی، مدیر عامل شرکت کشاورزی و دامپروری «ران»، فرد دیگری بود که به ارائه مشکلات و نیازمندیهای شرکت خود پرداخت و بیان داشت: شرکت ران برای پشتیبانی ایدههای برتر در این استارت آپ حضور یافته و امیدوار است که بتواند مقصود خود را از میان طرحهای دانشجویی بدست آورد.
مدیر عامل شرکت ران افزود: شرکت ران با ۱۲۰۰۰ هکتار زمین در سال ۵۲ با هدف تولید گوشت قرمز ایجاد شد در دهه ۶۰ حوزه زراعت، در دهه ۷۰ حوزه باغبانی و در دهه ۸۰ نیز حوزه آبزی پروری به فعالیتهای این شرکت اضافه شد که در حال حاضر ۲۰۰ هکتار از زمینهای شرکت به باغبانی، ۶۰۰ هکتار به استخر پرورش آبزیان، ۵۰۰۰ هکتار اراضی قابل کشت و مابقی به مرتع تعلق دارد.
وی ادامه داد: تیم کارشناسان شرکت متشکل از ۳۰ نفر در حوزههای باغبانی، زراعت، مدیریت بازرگانی و آبزی پروری هستند.
رودهای «اترک» و «گرگان رود» ۹۰ درصد آبدهی خود را از دست دادهاند
احمدی پس از معرفی شرکت به ارائه مشکلات پرداخت و گفت: همگی به کم آبی در مملکت خود واقف هستیم، دو رودخانه اترک و گرگان رود در استان گلستان ۸۰ تا ۹۰ درصد آبدهی خود را از دست داده اند که موجب بوجود آمدن چالش بزرگی در کشاورزی شده است که قطعا این معضلات اهمیت ایده در حوزه کشاورزی را نسبت به سنوات گذشته بیشتر میکند.
وی تأکید کرد: متاسفانه ۲۴۰ میلیون متر مکعب از آبهای زیرزمین استان گلستان کاهش پیدا کرده است در واقع ما با یک پدیده خطرناک روبرو هستیم که به شدت نیازمند ایده و راهبرد جدید است.
مدیرعامل شرکت ران همچنین گفت: در گنبد ۶۰ درصد استخرها از سال گذشته آبدهی نشدند، کل استان گلستان از سال ۹۱ در رنج کم آبی به سر میبرد که موجب شد خیلی از فعالیتهای خود را به حالت تعلیق دربیاوریم.
اگر متمایز نشویم خشکسالی ما را نابود میکند
احمدی تاکید کرد: در شرایط بحرانی فعلی یا باید متمایز باشیم و یا نابود شویم، در واقع اگر نتوانیم شکل حرکت خود را عوض کنیم این خشکسالی ما را محکوم به نابودی خواهد کرد.
وی به طور اخص به بیان مشکلات شرکت ران پرداخت و گفت: ما گیاه مقاوم به خشکسالی نداریم؛ خاک استان گلستان غالبا شور است که با توجه به آن و همچنین آب و هوایی که استان دارد از مناطق مهم کشور در تولید گیاهان سیاه ریشه هستیم اما خشکسالی شرایط را عوض کرده و نیازمند طرح جدید هستیم.
مدیرعامل شرکت ران تاکید کرد: با شیوه کنونی نمیشود باغ احداث کرد از این رو نیازمند معرفی گونههای قابل پرورش در آب شیرین هستیم، در واقع ما به دنبال یک مدل خشکسالی هستیم که بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان آن را پشت سر گذاشتهاند.
لازم به ذکر است، ۸۰۰ طرح در فراخوان ابتدایی به نخستین استارت آپ کشاورزی و منابع طبیعی کشور ارسال شد که در مرحله ابتدایی داوری ۴۰۰ طرح و در مرحله دوم ۱۵۰ طرح از آن برای ارائه به استارت آپ راه پیدا کردند، در روز اول این استارت آپ ۳۰ ایده به عنوان ایدههای برتر از میان این ۱۵۰ طرح برگزیده شدند و بعد از ایجاد ۳۰ گروه کسب و کار در دو روز آینده مورد کاوش و بررسی قرار خواهند گرفت.