آخرین اخبار:
کد خبر:۴۷۹۲۸۵
مسئول مشاوره دانشگاه آزاد بجنورد مطرح کرد

باورهای غلط گرایش دانشجویان به مواد مخدر در شب‌های امتحان/ دین؛ مهمترین کلید دوری از آسیب‌های اجتماعی

مسئول مشاوره دانشگاه آزاد بجنورد گفت: باورهای غلط دانشجویان در استفاده از مواد مخدر از جمله افزایش کارآیی در شب امتحان و رسیدن به آرامش یا رهایی از مشکلات باعث گرایش آنان به مواد مخدر می‌شود.

حسین مهدیان، استادیار گروه روانشناسی و مسئول مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در بجنورد، گفت: با توجه به بررسیهایی که صورت گرفت، اعتیاد در بین دانشجویان نسبت به سال گذشته گسترش یافته و گرایش به مواد مخدر صنعتی به دلیل ارزانتر بودن و سهولت در تهیه آن زیاد است.

 

مدیر گروه روان‌شناسی دانشگاه آزاد بجنورد افزود: بیشترین گرایش دانشجویان به استفاده از ماده مخدر "گُل" است که به اصطلاح صنعتی و از مشتقات گیاه شادانه است و حالت سرخوشی در فرد ایجاد می‌کند، آسان‌تر مصرف می‌شود و در همه‌جا پیدا می‌شود.

 

مهدیان، اظهار کرد: استفاده از قلیان به خصوص در خوابگاه‌های پسرانه افزایش پیدا کرده و سیگار بسیار عادی است و در خود دانشگاه نیز اگر با دقت مشاهده شود ته سیگار‌های زیادی روی زمین وجود دارد.

 

وی تصریح کرد: میزان مصرف اعتیاد در آقایان از زمان‌های گذشته نسبت به خانم‌ها زیاد بوده؛ اما متاسفانه با مشاهدات و تحقیقاتی که صورت گرفته نسبت به قبل میزان گرایش خانم‌ها به مواد مخدر افزایش پیدا کرده است.

 

نا امیدی آغاز فاجعه

 

وی احساس نا امیدی و نبود نظارت توسط والدین دانشجو را از مهمترین دلایل اعتیاد دانست و گفت: سرگرمی‌های نامناسب و نبودن تنوع سالم در زندگی اشخاص و یکنواختی و محصور بودن دانشجو در خوابگاه نیز باعث اعتیاد خواهد شد.

 

مسئول مشاوره دانشگاه آزاد بجنورد ادامه داد: گاهی دانشجو نمی‌داند وقت خود را چگونه و در چه راهی بگذرارند و گرفتار اعتیاد می‌شود.

 

وی تصریح کرد: دانشجویان امروز آینده‌ای در پیش‌روی خود نمی‌بینند و از نتیجه تحصیل خود ناامید هستند و چون افکار پریشان دارند به مصرف مواد مخدر گرایش پیدا می‌کنند.

 

عقاید و باورهای ضعیف دینی باعث اعتیاد خواهد شد

 

مدیر گروه روان‌شناسی دانشگاه آزاد بجنورد، بیان کرد: ضعف دینی در اشخاص باعث ناامیدی و اعتیاد خواهد شد و شخص به جای اینکه در مواجهه با مشکلات به خدا توکل کند دست به دامان آرامش های کاذب می‌شود.

 

مهدیان تصریح کرد: یکی از دلایل گرایش به مواد مخدر دانشجویان ضعف شخصیتی آن‌ها و آموزش ندان مدیریت و مهارت‌های زندگی به اشخاص است.

 

وی عنوان کرد: برخی از افراد نمی‌دانند چگونه رفتارها و هیجانات خود را کنترل کنند و این رفتار‌ها و روحیات اخلاقی باید از همان زمان خردسالی در خانواده یا مدرسه آموزش داده شود.

 

این استاد دانشگاه، گفت: مرکز مشاوره اقدامات پیشگیرانه خود از جمله با برگزاری همایش‌ها و کارگاه‌ها، برپایی نمایشگاه‌های اعتیاد را در برنامه دارد تا از شیوع اعتیاد در میان دانشچویان جلوگیری کند.

 

مهدیان گفت: اگر آموزه‌ها و اصول ارزشی و دینی از همان خردسالی به دانشجویان آموزش داده شود و سرگرمی‌های دانشجویان متنوع، علمی و پژوهشی باشد قطعا آسیب‌های اجتماعی نه تنها در مشکل اعتیاد بلکه از همه لحاظ کاهش خواهد یافت.

 

حسین مهدیان، باورهای غلط دانشجویان را در استفاده از مواد مخدر از جمله افزایش کارآیی در شب امتحان و رسیدن به آرامش یا رهایی از مشکلات اعلام و عنوان کرد: مصرف مواد مخدر توانایی فرد را کاهش خواهد داد و عقاید خاص و جدید در ذهن مصرف کننده ایجاد خواهد کرد.

 

وی گفت: اگر شخص برای رهایی از اضطراب و استرس درونی یا مشکلات خانوادگی به سمت مصرف مواد مخدر رو بیاورد در ابتدای مصرف دچار حالت سرخوشی خواهد شد اما بعد از مدتی مشکلات وی تشدید خواهد شد و شخص را به نابودی می‌کشاند.

 

مراکز مشاوره محرم اسرار دانشجویان هستند

 

مسئول مشاوره دانشگاه آزاد بجنورد، اظهار کرد: هدف اصلی مراکز مشاوره این است که اطلاعاتی که دانشجو از مشکلات خود به مسئول مشاوره می‌دهد کاملا محرمانه بماند و رسیدگی و برطرف شود.

 

وی عنوان کرد: یک دانشجو اگر گرفتار استفاده از مواد مخدر شود آسیب‌های زیادی بر او وارد خواهد کرد و برای تامین مواد و هزینه آن مجبور خواهد بود ارتباط نامشروع ایجاد کند و به انحراف کشیده شود و راه بازگشتی نداشته باشد.

 

مهدیان گفت: اگر دانشجویی برای اعتیاد به مراکز مشاوره ارجاع داده شوند یا خود دانشجو برای رهایی از دام اعتیاد به این مراکز رجوع کند به مشکلش رسیدگی و بعد از معاینه و خدمات روان‌شناسی به مراکز ترک اعتیاد فرستاده خواهد شد.

 

اعتیاد در میان دانشجویان غیربومی و فاقد خوابگاه بالاترست

 

مدیر گروه روان‌شناسی دانشگاه آزاد بجنورد، گفت: دانشجویان غیربومی به دلیل دوری از خانواده و ارتباط با دوستان ناباب در معرض اعتیاد قرار خواهند گرفت و برخی از دانشجویان بومی با الگوبرداری از خانواده خود در معرض خطر اعتیاد قرار می گیرند.

 

مهدیان، در ادامه افزود: در برخی از خوابگاه‌ها دور از چشم مسئولان مصرف مواد مخدر انجام می‌شود و در خانه‌های دانشجویی نسبت آمار مصرف مواد مخدر خیلی بیشتر است چون محدودیت و نظارت وجود ندارد.

 

این عضو هیات علمی دانشگاه آزاد بجنورد بیان کرد: دانشجویان اگر به دنبال درک معنای درست زندگی باشند در پرتگاه اعتیاد قرار نخواهند گرفت.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر شخص بنا بر هر دلیلی گرفتار اعتیاد شود در تمام ابعاد زندگیش تاثیر خواهد گذاشت و او را در زمینه تحصیلی، شغلی، ازدواج، تربیت فرزند ناموفق خواهد کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار