محمد واحدی، رئیس مرکز دانشجویی حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران(صلح زیبا) در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو گفت: مسئله انتصاب گزارشگر ویژه برای جمهوری اسلامی مدتی است که به عنوان مهم ترین موضوع مورد بحث بین ستاد حقوق بشر و شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد مطرح می شود.
واحدی با بیان اینکه انتصاب گزارشگر ویژه حقوق بشر برای جمهوری اسلامی ایران اقدامی غیرسازنده و نمایشی سیاسی است، گفت: تعیین گزارشگر ویژه برای کشوری مانند ایران که همواره به تعهدات خود نسبت به شهروندانش و جامعه بین المللی پای بند است اساسا غیر موجه و بی معنا می باشد.
رئیس مرکز دانشجویی حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران(صلح زیبا) در ادامه افزود: به علاوه ساز وکارگزارشگری در سازمان ملل بایستی مبتنی بر اصول حرفه ای، عادلانه، غیرتبعیض آمیز، منصفانه و غیرسیاسی باشد.
وی با اشاره به علت تاسیس شورای حقوق بشر گفت: قابل ذکر است که شورای حقوق بشر برای جلوگیری از برخوردهای دوگانه تاسیس شد ومکانیزم یو.پی.آر که دوره تکامل خود را می گذراند، برمبنای مسئولیت مساوی همه کشورها تنظیم شده است از این رو چنین سازوکاری نمی بایست با اقدامات موازی تضعیف گردد.
واحدی در ادامه اظهار داشت: مسئله دیگر بحث فرهنگ اسلامی است که گزارشگر توجه کافی به نظام قانونی و فرهنگ اسلامی میهن ما ندارد وآنچه در غرب می بیند تحت عنوان استانداردهای جهانی مبنا قرار می دهد. ما معتقدیم درمورد مسائل مربوط به خانواده، فرزندان، ازدواج یا انحرافات اخلاقی که تاثیر مستقیم بر کانون خانواده دارند مانند همجنسگرایی، زنا و انحرافات اخلاقی باید قوانین و فرهنگ کشور ما، مبنا باشد و گزارشگر حق ندارد نوع خاصی از رفتار را استاندارد جهانی فرض کند.
رئیس مرکز دانشجویی حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران گفت: گزارشگری که احترامی برای قوانین و امنیت و مبانی فرهنگی و فکری یک ملت قائل نیست، چگونه صلاحیت بررسی وضعیت حقوق بشری در آن کشور را دارد؟
وی با اشاره به اینکه بنابراین تمدید ماموریت گزارشگر ویژه برای ایران به دلایل مبنایی تصریح شده ونیز به علت عدم تحقّق در رعایت ویژگی های فوق الذکر، اقدامی غیرقابل قبول است، اظهار داشت: در یک بررسی اجمالی می توان گفت، سازمان ملل متحد و به طور خاص شورای حقوق بشر این سازمان به عنوان یک نهاد غیر مستقل و کاملا سیاسی عملکردی مناسب و قابل قبول از خود به جای گذاشته است این در حالی است که مسئولیت این سازمان اقدام اجماع جهانی برای حل مشکلات است.
واحدی در ادامه افزود: برای مثال در موضوع حقوق کودکان و آزادی بیان سازمان ملل انواع کنوانسیون ها را برای دفاع از این حقوق وضع نموده است اما زمانی که به طور خاص به پدیده کودک کشی در دنیا نگاه می کنیم دستگاه های سازمان ملل متحد به جای رسیدگی به وضع هزاران کودک یمنی و سوری با گزارشاتی مضحک، اذهان جامعه جهانی را با طرح مسائل غیر واقعی؛ از آن چه در این کشورها رخ می دهد دور نگاه می دارند.
رئیس موسسه صلح زیبا با بیان اینکه موضوع تروریسم نیز یکی از ابزارهای مدعیان دروغین حقوق بشر است که به خصوص در چند سال اخیر به یک طنز سیاسی در فضای بین الملل بدل گشته است، خاطرنشان کرد: متهم نمودن جمهوری اسلامی ایران به حمایت از تروریسم توسط برخی دول غربی در زمانی رخ می دهد که همین دولت ها با ارسال کمک های نظامی و مالی به وحشی ترین تروریست های عصر حاضر بیشترین کمک را به نسل کشی در یمن، سوریه و عراق نموده اند.
وی در پایان اظهار داشت: به نظر می رسد شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای نشان دادن استقلال و عمل به وظیفه حقیقی خود برای نیل به اهداف تعیین شده می بایست با نگاهی غیر سیاسی و بی طرفانه به بررسی دقیق آنچه در سوریه، یمن، عربستان،بحرین و ترکیه رخ می دهد بپردازند.