چهار تفاهمنامه همکاری در حوزههای بینالمللی، پژوهشی، دانشجویی و توسعه در نشست مشترک هیئت رئیسه دانشگاههای تهران و علوم پزشکی تهران، به امضا دو رئیس دانشگاه رسید.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از دانشگاه علوم پزشکی تهران، نشست مشترک هیئت رئیسه دانشگاههای تهران و علوم پزشکی تهران، در آستانه فرارسیدن سال نو و به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در تالار دارالفنون این دانشگاه برگزار شد.
عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: خوشحالیم که امروز در تالاری که به نام دارالفنون نامگذاری شده و بهنوعی بنیان و ریشه دو دانشگاه به آن بازمیگردد؛ میزبان شما هستیم.
وی با تأکید بر افزایش جلسات مشترک دو دانشگاه گفت: مجموعه هیئت رئیسه دو دانشگاه باید همانند دو برادر تنی و نه برادر ناتنی کنار هم باشند. این دو دانشگاه یک روح در دو کالبد هستند و باید هماهنگی بیشتری در پیشبرد اهداف دانشگاهی داشته باشند. از همان روزهای نخستی که مسئولیت دانشگاه را بر عهده گرفتم، تأکید داشتم که نباید هیچ فاصله حقیقی و مجازی بین دو دانشگاه ایجاد شود و از معاونانم خواستم که مسائل را در قالب گفتگو و تعامل حل کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، مهمترین وظیفه دانشگاه را آموزش و پژوهش و ارائه خدمات دانست و افزود: هر دو دانشگاه ظرفیتهای بسیاری دارند که باید در کنار هم قرار بگیرند چرا که نتیجه این همافزایی قطعاً به سود کشور است. در حال حاضر این همافزایی در سطوح عالی دو دانشگاه ایجادشده و باید به زیرمجموعهها نیز تسری پیدا کند.
کریمی با اشاره به زمینه همکاری دو دانشگاه در عرصههای بینالمللی، دانشجویی، توسعه و پژوهشی گفت: تفاهمنامههای این جلسه، مقدمهای برای توسعه همکاریهای بیشتر آینده است. فرصت همکاری که در این دوره فراهمشده ممکن است دیگر تکرار نشود لذا باید از این فرصت استفاده کرد و سنگ بنایی را گذاشت که در آینده این همکاریها بیشازپیش تداوم یابد.
همکاری بیحد و مرز دو دانشگاه در ادامه محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران، با بیان اینکه امروزه چارهای جز همکاری و همراهی دو دانشگاه نداریم افزود: جدا از بحثهای آرمانی، این دو دانشگاه، یکی بودهاند و یکی هستند و شرایط امروز بیش از گذشته ایجاب میکند که باهم همکاری داشته باشند؛ همکاری که حد و مرزی نمیشناسند.
رئیس دانشگاه تهران، با اشاره به افتخارات هر دو دانشگاه گفت: دانشگاههای تهران و علوم پزشکی تهران در سطح ملی از بهترینهای کشور و در عرصه بینالملل جز دانشگاههای شناختهشده هستند. امروزه با توجه به شرایط علمی دنیا، نیاز همکاری این دو دانشگاه بهشدت احساس میشود. چنانچه این دو دانشگاه پیشازاین کنار هم قرار میگرفتند قطعاً شرایط علمی کشور بهتر از جایگاه فعلی بود.
وی بابیان اینکه همکاریهای دوجانبه بیشازپیش افزایشیافته است، افزود: البته محدودیتهای اداری بر سر راه این همکاریها وجود دارد. ولی روحیه دو دانشگاه به تقویت این همکاری میتواند مشکلات را برطرف کند.
نیلی با اشاره به پیشرفت همکاریهای دو دانشگاه گفت: در حوزه بینالملل، با توجه به اینکه کمتر مرتبط با مسائل اداری داخلی است، کارها روانتر انجام میشود. در حوزههای پژوهشی و شهر دانش نیز تلاشهای بسیاری صورت گرفته که امیدوارم نتایج خوبی به همراه داشته باشد. در بخش تغذیه، بهداشت و ورزش دانشجویی نیز گامهای مؤثری برداشتهشده؛ این حوزه نامحدود است و امکان پیشرفت بسیاری دارد. سالهاست انجمن اسلامی دو دانشگاه مشترک است و این انجمن از پختهترین انجمنهای دانشگاهی کشور محسوب میشود.
وی بابیان اینکه حوزه آموزش یکی از ثروتهای دانشگاه محسوب میشود که باید همکاری بیشتری در این زمینه صورت گیرد افزود: در بخش آموزش نیاز به همکاریهای بیشتری داریم. با ایجاد مؤسسه مشترک زیست مواد تلاش کردیم در جهت تقویت فعالیتهای آموزشی قدم برداریم و این مرکز بهعنوان پایلوت همکاریهای آموزشی در نظر گرفتهشده است. مزیت آموزشی دو دانشگاه در کشور منحصربهفرد است و ما برای توسعه همکاریهای آموزشی، در حال پیگیری اخذ مجوزهای لازم از وزارت علوم هستیم و این رویکرد باید از سوی دو دانشگاه مورد توجه قرار گیرد.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به مزیت دانشگاههای جامع گفت: توانمندی دانشجویان این دانشگاهها با دانشگاههای حوزههای محدود متفاوت است. آنان میتوانند مهارتهای نرم را بهطور طبیعی در دانشگاههای جامع بیاموزند و جهانبینی وسیعتری پیداکرده و پس از فارغالتحصیلی شبکه کاری بهتری را ایجاد کنند.
توسعه امکانات رفاهی دو دانشگاه در ادامه بیگلر معاون توسعه مدیریت و برنامهریزی منابع دانشگاه علوم پزشکی تهران، به تشریح تفاهمنامه رفاهی دو دانشگاه پرداخت و گفت: این همکاری در دو بخش خدمات رفاهی و خدمات سلامتمحور صورت میگیرد.
وی به اشتراکگذاری تسهیلات اقامتی دو دانشگاه، بهرهمندی همسان پرسنل دو دانشگاه از تسهیلات باشگاه غذاخوری دانشگاه تهران، اختصاص سهمیه تسهیلات بانکی و مالی اعتباری، بهرهبرداری از کلینیک دندانپزشکی دانشگاه تهران و افزایش کلینیکهای دندانپزشکی دانشگاه به سه کلینیک، بهرهمندی پرسنل دانشگاه تهران از مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران و… را نمونهای از همکاریهای دو دانشگاه برشمرد.
معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی تهران، این اقدامات را زمینهساز تعاملات بیشتر دو دانشگاه دانست و افزود: نیلی از توسعه شهر دانش حمایت بسیاری دارد که امیدوارم این پروژه جنبه اجرایی پیدا کند و عملیات احداث دو دانشکده پزشکی و توانبخشی در سال ۹۸ آغاز شود.
وی از ایجاد سامانه جامع امور رفاهی در سال آینده خبر داد و گفت: در این سامانه امکانات رفاهی دو دانشگاه بارگذاری میشود و کارکنان هر دو دانشگاه میتوانند از امکانات آن بهرهمند شوند.
سپس یزدانی معاون اداری مالی دانشگاه تهران، بابیان اینکه چنین صمیمیت و جدیتی در همکاری دو دانشگاه سابقه نداشته است افزود: امیدوارم با تلاشی که از سوی هر دو دانشگاه صورت میگیرد سال ۹۸ به دستاوردهای خوبی دست پیدا کنیم.
وی پیشنهاد داد، در حوزه آموزش تخصصی پرسنل نیز امکان طراحی دورههای آموزشی تخصصی پودمانی به وجود آید.
افزایش راههای همکاری پژوهشی در ادامه رحیمیان معاون پژوهشی دانشگاه تهران، به تشریح مفاد تفاهمنامه همکاری دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران پرداخت و گفت: پیشازاین دو دانشگاه در مرکز نقشهبرداری مغز، مؤسسه سبک زندگی و مؤسسه زیست مواد و… همکاریهای مشترکی داشتند. با توجه به توسعه تحقیقات، در آینده نیاز به همکاریهای بیشتری وجود دارد که در قالب تفاهمنامه به آن پرداختهایم.
وی احداث کتابخانه مرکزی شماره دو دانشگاههای تهران و علوم پزشکی تهران در فضای شهر دانش، اعطای عضویت هیئتعلمی وابسته برای حداقل پنج عضو هیئتعلمی هر دو دانشگاه، همکاری در مؤسسه مطالعات سبک زندگی سلامت، تخصیص گرنت مشترک در جهت توسعه فعالیتهای فناورانه، همکاری در شورای مشاورین صنعتی و برگزاری دورههای کوتاهمدت آموزشی مشترک در زمینه فعالیتهای پژوهشی را از محورهای تفاهمنامه جدید عنوان کرد.
سپس صحرائیان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، تکمیل چرخه خلق ثروت از دانش را نیازمند همکاری دو دانشگاه دانست و گفت: بعضی از دانشها در دانشگاه تهران تولید میشود که برای خلق ثروت، نیاز به همکاری حوزه سلامت دارد و از سوی دیگر برخی از دانشها در دانشگاه علوم پزشکی تهران تولید میشود و باید در جامعه و با همکاری دانشکدههای فنی و صنعت، تبدیل به ثروت شود. اگر این دو دانشگاه کنار هم نباشند، چرخه خلق ثروت، در بسیاری از محورها ابتر میماند و دانش تولیدشده، تبدیل به ثروت نمیشود.
صحرائیان یکی از راههای همکاری دو دانشگاه را تقویت پژوهشهای مشترک دانست و پیشنهاد داد: برای توسعه پژوهشهای مشترک، دانشجویان از همان ابتدا در مرکز پژوهشهای دانشجویی کنار هم قرار بگیرند و پروپوزال ارائه دهند.
تأکید بر توسعه همکاریهای بینالمللی قهرمانی معاون بینالملل دانشگاه تهران نیز به تشریح محورهای همکاری دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران پرداخت و گفت: پیش از این جشنواره بینالمللی دو دانشگاه بهصورت جداگانه برگزار میشود که با این همافزایی از دوم تا چهارم اردیبهشتماه این جشنواره بهصورت مشترک برگزار خواهد شد.
وی هدف از برگزاری این جشنواره را تقویت فضای بینالمللی در دانشگاه دانست افزود: نمایشگاه جانبی این جشنواره در محوطه اصلی دو دانشگاه برگزار خواهد شد و تاکنون ۱۵ کشور برای برپایی غرفه اعلام آمادگی کردند. در این جشنواره از فعالان عرصه بینالمللی دو دانشگاه نیز تجلیل میشود که بر این اساس ۶۰ نفر از دانشگاه تهران و ۲۹ نفر از دانشگاه علوم پزشکی تهران بهعنوان برگزیده معرفی میشوند.
در ادامه کردی معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران، هدف از فعالیتهای بینالمللی را افزایش اشتراک بین دو دانشگاه دانست و گفت: اولین المپیاد دانشجویان بینالمللی در ۸ رشته اسفندماه برگزار شد و امیدواریم امسال نیز با برگزاری روز مشترک بینالملل، اهداف بینالمللی دو دانشگاه بهخوبی محقق شود.
افزایش امکانات دانشجویی سپس حلب چی معاون دانشجویی دانشگاه، بابیان اینکه، همکاریهای دانشجویی دو دانشگاه از گذشته وجود داشته و در این دوره بیشتر تقویتشده است افزود: برگزاری المپیاد دانشجویان بینالملل تجربه خوبی برای دو مجموعه ورزشی دانشگاهها بود.
وی با تأکید بر تقویت همکاریهای دانشجویی گفت: دو دانشگاه میتوانند در زمینه مقابله با آسیبهای اجتماعی و دانشگاه عاری از دخانیات همکاری بیشتری داشته باشند. همچنین مرکز مداخله در بحران نیز باید برای دانشجویان خاص فعال شود.
سپس بهنژاد معاون دانشجویی دانشگاه تهران، به بیان زمینههای همکاری دو دانشگاه پرداخت و گفت: دانشگاه تهران، خوابگاههای باکیفیتی را برای حوزه بینالملل ایجاد کرده که میتواند این ظرفیت را در اختیار دانشجویان خارجی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز قرار دهد.
وی افزود: با توجه به اینکه دبیرخانه مرکز مداخلات بحران برای دانشجویان خاص در دانشگاه تهران قرار دارد؛ در این زمینه نیز میتوانیم با دانشگاه علوم پزشکی تهران همکاری کنیم. همچنین مرکز مشاوره دانشگاه تهران ۴ سال پیاپی بهعنوان مرکز ممتاز کشوری شناختهشده است و دانشجویان، کارکنان و اعضای هیئتعلمی دو دانشگاه، میتوانند از امکانات آن بهرهمند شوند.
به نژاد خواستار همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه بهداشت و درمان شد و گفت: مرکز بهداشت دانشگاه تهران پیگیر همکاری با پزشکان و پیراپزشکان دانشگاه علوم پزشکی تهران است که خوشبختانه به همت کریمی پس از چهار سال این فرصت فراهمشده است. همچنین داروخانه دانشگاه تهران آمادگی دارد به مجموعه داروخانههای دانشگاه علوم پزشکی تهران بپیوندد.
در ادامه هریک از اعضای هیئت رئیسه به بیان دیدگاهها و پیشنهادهای خود، در زمینه تقویت تعامل دو دانشگاه در زمینه شهر دانش، فعالیتهای آموزشی، فرهنگی و خدمات سلامت پرداختند.
تعامل و همکاری، ویژگی بارز انسانهای بزرگ و دوراندیش سپس کریمی در جمعبندی مباحث مطرحشده گفت: هدف از تشکیل این نشست، یادآوری همدلی، همفکری و همراهی به معاونان دو دانشگاه است. انجام کارهای مشترک، نیاز به آدمهای بزرگی دارد که فکرهای دوراندیش دارند.
وی با بیان اینکه دوران مسئولیت کوتاه است و آنچه باقی میماند آثار و نتایجی است که از دورههای مدیریتی برجای میماند افزود: باید بتوانیم از منافع دانشگاه بهخوبی دفاع کنیم. ما تا جایی که در توان داریم با دانشگاه تهران همراهی خواهیم داشت. نباید اجازه دهیم، بین دو دانشگاه، دوگانگی ایجاد شود و اگر اختلافنظری هم وجود دارد نباید به بیرون از دانشگاه منتقل شود و هر مسئلهای هست باید درون مجموعه حل شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، تعامل دو دانشگاه را در رفع مشکلات مؤثر دانست و گفت: با تداوم فضای صمیمانه حاکم در دو دانشگاه بسیاری از مسائل آینده برطرف خواهد شد.