کد خبر:۷۵۶۳۰۱
با هدف تضمین حیات روی سیارات دیگر؛

فینالیست‌های چالش نوآورانه ناسا معرفی شدند/ انتخاب بهترین طرح‌های زیستگاه‌های مریخ با کمک پرینت‌های سه‌بعدی

ناسا به تازگی سه تیم طراحی را به عنوان فینالیست رقابت‌های طراحی زیستگاه‌های ساخته شده با پرینتر‌های سه‌بعدی برای مریخ انتخاب کرد.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، ناسا به تازگی سه تیم طراحی را به عنوان فینالیست رقابت‌های طراحی زیستگاه‌های ساخته شده با پرینتر‌های سه‌بعدی برای مریخ انتخاب کرد. این طرح‌های نگاهی اجمالی به پناهگاه‌هایی دارد که قرار است حیات را در سیاره دیگر برای انسان‌ها تضمین کند.

مونسی رومان، مدیر برنامه‌های چالشی ناسا در سی‌امین سالگرد مرکز پرواز فضایی مارشال گفت: هدف از این رقابت ناسا، خلق راهکار‌هایی برای اسکان مهاجران زمینی به ماه، مریخ و سیارات نزدیک است. جایزه این رقابت ۱۰۰ هزار دلار است که بین سه طرح برگزیده تقسیم شد.
 
از الزامات این چالش، طراحی زیستگاه‌هایی بود که انسان‌ها را از تابش شدید، تغییرات شدید دما و جو نازک سیاراتی، چون مریخ محافظت کند. زیستگاه‌ها باید طوری طراحی شوند که از طریق چاپگر‌های سه‌بعدی و با قرار دادن لایه‌های ترکیبی از مواد پلاستیکی یا مواد دیگر و قطعات دیجیتال قابل ساخت باشند. منظور از مواد دیگر، سنگ‌های جمع‌آوری شده در محل یا زباله‌هایی است که توسط فضانوردان تولید می‌شوند.

ناسا برنامه‌اش این است که یک پرینتر سه‌بعدی به مریخ بفرستد تا قبل از اینکه فضانوردان پایشان به این سیاره برسد، زیستگاه‌ها را برایشان درست کند؛ به این معنا که فضانوردان زمانی که به مریخ می‌رسند، چاپگر کار خود را کرده باشد و زیستگاه‌ها برای فضانوردان آماده باشد. در این صورت اگر زیستگاه‌ها آسیب ببینند، چاپگر‌ها دوباره به زمین برمی‌گردند تا اصلاحات جدیدی روی آن‌ها اعمال شود.
 
فینالیست‌های چالش نوآورانه ناسا معرفی شدند/ انتخاب بهترین طرح‌های زیستگاه‌های مریخ با کمک پرینت‌های سه‌بعدی
 
ساختار بالا، با عنوان SEArch /Apis Cor، جایگاه اول را در فینال چالش ناسا به دست آورد. این ساختار شبیه به برجی است که پله‌هایی با شیب آرام دور آن را گرفته است و سقفی کاملا سنگین دارد. دیوار‌های بیرونی آن از سنگ مریخ به نام رگولیت ساخته شده که به محافظت انسان در مقابل تابش کمک می‌کند. پنجره‌های زیادی نیز روی این برج تعبیه شده است که فضای درون آن را به کلی روشن نگه می‌دارد.

محوطه خدمه، فضای آزمایشگاهی و آشپزخانه به طور مستقل به سیستم‌های پشتیبانی زندگی متصل هستند تا فضانوردان را در شرایط اضطراری حفظ کنند. یک باغ عمودی نیز دیوار‌های داخلی زیستگاه را با گیاهان سبز پر می‌کند.
 
فینالیست‌های چالش نوآورانه ناسا معرفی شدند/ انتخاب بهترین طرح‌های زیستگاه‌های مریخ با کمک پرینت‌های سه‌بعدی
 
تیم Zopherus نیز در جایگاه دوم برندگان این جایزه قرار گرفت. ساختار طراحی شده این تیم یک سری پناهگاه کلبه مانند کوچک است که در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. در این ساختارها، رگولیت بین لایه داخلی پلاستیک عایق و لایه بیرونی ورقه‌ای قرار گرفته است تا بتن را تقویت و اشعه‌ها را منحرف کند. یک سپر در حال حرکت نیز در این ساختار وجود دارد که از کلبه‌ها در مقابل نور مستقیم خورشید محافظت می‌کند و فشار ناشی از تغییرات شدید دمایی بر بتن را کاهش می‌دهد.
 
دیوار‌های داخلی این کلبه‌ها با قفسه‌های گیاهان هیدروپونیک پوشیده شده‌اند. در کشت هیدروپونیک یا آب‌کشت، متخصصان نیاز‌های غذایی گیاه را اندازه‌گیری می‌کنند و به جای خاک با استفاده از آبی که به گیاه داده می‌شود با افزودن عناصر ماکرو و میکرو و نگه داشتن گیاه توسط مواد نگهدارنده بی‌اثر مانند پرلیت عملا نیاز به خاک را از بین می‌برند. یکی از این کلبه‌ها پر از پنجره است که به فضانوردان امکان نظارت بر کاوشگر‌ها را می‌دهد.
 
فینالیست‌های چالش نوآورانه ناسا معرفی شدند/ انتخاب بهترین طرح‌های زیستگاه‌های مریخ با کمک پرینت‌های سه‌بعدی
 
جایگاه سوم برندگان این مسابقه طرح Mars Insubator است که شبیه به توپ‌های فوتبالی هستند که در یک جا جمع شده‌اند. این ساختار از بازالت، شنگ‌های آتشنشانی موجود در پوسته مریخ ساخته می‌شوند. سه ساختار کوچک‌تر این مجموعه توسط پل‌های قابل تنظیم به مرکز اصلی متصل می‌شوند. پانل‌های مدولار که توپ‌های فوتبال را تشکیل می‌دهند از رگولیت و پلاستیک تقویت شده با الیاف بازالت ساخته شده‌اند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار