برای مرور مهمترین اخبار فناوری یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژیهای روز با ما همراه باشید.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
تائید ۲۳۸ اختراع برای حمایت/ ۴۸ پتنت با حمایت کانون در دفاتر ثبت اختراع خارجی، گرنت شد زمانی که ایده و خلاقیت یک ذهن در پس تولید محصولی باشد نظر افراد بسیاری را جلب میکند. اختراع همواره با یک ابتکار و نوآوری همراه است. پس زمانی که صحبت از یک دستاورد نوآورانه باشد جذب سرمایه گذار نیز آسانتر است و راهها برای ورود یک محصول فناورانه به بازار هموارتر میشود. محصولی که رفاه را به مردمان هدیه میکند و از سویی اشتغال که دغدغه خانوادهها است رفع میشود.
حمایت از مخترعان ایرانی برای ثبت نوآوری آنها در ادارات ثبت اختراع خارج از کشور یکی از اقدامات است که کانون پتنت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام میدهد و با حمایت ۹۰ درصدی از محققان کانون در این مسیر همگام با مخترعان کشور شده است تا ثبت رسمی دستاوردها و احراز مالکیت افراد بر نوآوری و ابتکارتشان با ثبت اختراع محقق شود.
علیرضا کریمی وثیق رییس کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازارزنجیره گندم، آرد و نان درباره ایجاد «مرکز نوآوری صنعت غذا»، اظهار کرد: این مرکز با حمایت معاونت علمی و فناوری و پیگیری و مساعدت کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار زنجیره گندم، آرد و نان در انستیتو تغذیه کشور ایجاد شد تا بستری برای رشد فعالیتهای استارتاپها و شرکتهای دانش بنیان فعال در این حوزه باشد.
رادیولوژی دیجیتال در کشور بومیسازی شد یک شرکت دانش بنیان با تکیه بر دانش متخصصان داخلی، دستگاه رادیولوژی دیجیتال را در قالب یک طرح ملی فناوری تولید کرد.
علی رابط مجری طرح ملی و مدیرعامل شرکت شیما پرتو درباره تولید این دستگاه اظهار کرد: قسمتهای مکانیکی ژنراتور و نرم افزار دستگاه رادیولوژی دیجیتال با تکیه بر دانش فنی متخصصان داخلی در کشور تولید شد.
وی ادامه داد: ما برای تولید ژنراتور و نرم افزار دستگاه رادیولوژی دیجیتال در کشور مجوزهای لازم از جمله مجوز استانداردهای ایمنی و الکتریکال را از وزارت بهداشت دریافت کردیم و تولید این محصول را به صورت نمونه اولیه اجرا کرده ایم.
نیروی ارتودنسی به دندان توسط براکتها انتقال مییابد. براکتها شکل، کاربرد و انواع مختلفی دارند. اما اگر از نظر جنس بخواهیم آنها را تقسیم بندی کنیم، براکتها به دو نوع کلی (فلزی و هم رنگ دندان) تقسیم میشوند.
براکتهای هم رنگ دندان خود به سه نوع تقسیم میشوند: براکتهای پلاستیکی، کامپوزیتی و سرامیکی. براکتهای سرامیکی گرانتر بوده و هزینه بیشتری دارد، اما مزیت این براکتها این است که، چون رنگ دندان هستند کمتر دیده میشوند. براکتهای رنگ دندان برای زیبایی کاربرد بیشتری دارند.
بنابر اعلام دبیرخانه شبکه آزمایشگاهی، برنامه فعالیتهای شبکه برای سال ۹۸ تدوین شده و به تصویب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز رسیده است. بر این اساس، شبکه آزمایشگاهی به منظور توسعه بازار خدمات آزمایشگاهی مراکز عضو، برنامههای انگیزشی متنوعی را برای ترغیب پژوهشگران، صنایع و شرکتهای دانشبنیان در سال ۹۸ اجرا خواهد کرد.
توسعه صنعت خودرو با ایجاد شتابدهندههای تخصصی شتاب میگیرد گروه خودروی ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حملونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری، با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی اقدام به تهیه برنامهای مدون برای راهاندازی شتاب دهندههای تخصصی در زمینه خودرو کرد.
راه اندازی شتاب دهندههای تخصصی حوزه خودرو با تدوین برنامهای مدون راهگشای توسعه صنعت خودرو میشود که دراین راه کارگروه خودروی ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حملونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دانشگاه علامه طباطبایی و فعالان بخش خصوصی در شکل گیری این شتابدهندهها یکدیگر را یاری میکنند.
رضا اسدیفرد مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی با اشاره به ارائه تخفیف ۹۰ درصدی به نخبگان، گفت: با حمایت معاونت علمی، اعضای بنیاد ملی نخبگان و فارغ التحصیلان پسادکتری خارج از کشور، از ۹۰ درصد تخفیف خدمات آزمایشگاهی بهرهمند میشوند.
مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی افزود: این طرح با هدف حمایت از پژوهشگران نخبه سراسر کشور اجرایی میشود و نخبگان داخل و خارج از کشور میتوانند برای انجام آزمایشهای خود تا ۹۰ درصد تخفیف دریافت کنند.
باشگاه دانش آموزی گیاهان دارویی و طب ایرانی با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مسابقه داستان کوتاه در حوزه دانش آموزی را برگزار میکند. هدف از برگزاری این مسابقه ترویج و آموزش حوزه گیاهان دارویی در میان دانش آموزان است.