کد خبر:۸۵۸۴۳۷
طبق نظام رتبه‌بندی شانگ‌های ۲۰۲۰؛

۳۵ دانشگاه ایرانی در جمع ۴۰۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گرفتند

رتبه‌بندی موضوعی شانگ‌های در سال ۲۰۲۰ منتشر شد و ۳۵ دانشگاه ایرانی در جمع ۴۰۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گرفتند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رتبه بندی بین‌المللی شانگ‌های یکی از معتبرترین رتبه‌بندی‌های جهانی است که نتایج آن توسط دانشگاه شانگ‌های ژیائوتنگ منتشر می‌شود. رتبه‌بندی موضوعی ۲۰۲۰ نظام رتبه‌بندی بین‌المللی شانگ‌های امروز ۲۹ ژوئن منتشر شد و ۳۵ دانشگاه ایرانی در حوزه‌های مختلف حضور پر رنگی دارند.

این رتبه‌بندی بر اساس موضوعات در ۵۴ رشته دسته بندی شده است. تعداد ۳۶ دانشگاه ایرانی در ۳۳ موضوع حضور دارند و نام دانشگاه‌های ایرانی ۱۶۸ بار تکرار شده است.

رتبه بندی موضوعی شانگ‌های (GRAS) سال ۲۰۲۰ امروز منتشر شد. رتبه‌بندی شانگ‌های از سال ۲۰۰۹ آغاز شده و دانشگاه‌های جهان را (ARWU) در ۵۴ رشته زیر مجموعه علوم طبیعی، مهندسی، علوم زیستی، علوم پزشکی و علوم اجتماعی است رتبه بندی کرده است. در مجموع بیش از چهار هزار دانشگاه رتبه بندی شده اند.

دانشگاه‌های ایالات متحده در ۳۱ موضوع در جایگاه‌های برتر قرار دارند و دانشگاه‌های چین در ۱۱ موضوع در جایگاه‌های برتر هستند.

بهترین عملکرد متعلق به دانشگاه هاروارد است که در ۱۴ موضوع در رده برتر قرار دارد که ۵ موضوع علوم اجتماعی، ۴ موضوع علوم پزشکی، ۳ موضوع مهندسی و ۲ موضوع علوم زیستی است. انستیتو فناوری ماساچوست MIT نیز دارای رتبه برتر در ۶ موضوع است که ۵ مورد آن مربوط به موضوعات مهندسی است.

دانشگاه‌های دیگری که در بیش از یک موضوع در رتبه برتر قرار دارند عبارتند از: دانشگاه کالیفرنیا برکلی، دانشگاه پنسیلوانیا و دانشگاه کلرادو از ایالات متحده، دانشگاه آکسفورد از انگلستان و دانشگاه فنی نانیانگ از سنگاپور.

همچنین دانشگاه پاریس Saclay در اولین حضور خود در رتبه بندی جهانی موضوعی شانگ‌های در صدر جدول موضوع ریاضیات قرار دارد.

دانشگاه‌های ایرانی حاضر در رتبه‌بندی موضوعی شانگ‌های ۲۰۲۰

۳۶ دانشگاه ایرانی در جمع ۴ هزار دانشگاه برتر دنیا قرار گرفتند

۳۶ دانشگاه ایرانی در جمع ۴ هزار دانشگاه برتر دنیا قرار گرفتند

۳۶ دانشگاه ایرانی در جمع ۴ هزار دانشگاه برتر دنیا قرار گرفتند

دانشگاه‌های برتر دنیا در رتبه‌بندی موضوعی شانگ‌های ۲۰۲۰

۳۶ دانشگاه ایرانی در جمع ۴ هزار دانشگاه برتر دنیا قرار گرفتند

۳۶ دانشگاه ایرانی در جمع ۴ هزار دانشگاه برتر دنیا قرار گرفتند

۳۶ دانشگاه ایرانی در جمع ۴ هزار دانشگاه برتر دنیا قرار گرفتند

بیش از ۱۸۰۰ دانشگاه از ۹۰ کشور و منطقه در این نسخه منتشر شده‌اند و در مجموع ۱۹ هزار و ۱۰۰ بار در جدول موضوعی حضور دارند. دانشگاه‌های ایالات متحده ۴ هزار و ۸۲۶ بار، دانشگاه‌های چین هزار و ۶۴۷ بار و دانشگاه‌های انگلستان ۱ هزار و ۶۰۷ بار.

رتبه‌بندی موضوعی از روش شفافی استفاده کرده است و شاخص‌های رتبه‌بندی شامل معیار‌های کیفیت تحقیق، میزان همکاری بین المللی، تحقیق با کیفیت عالی و بالاترین جوایز علمی است. جایزه علمی یک شاخص برجسته از رتبه بندی جهانی شانگ‌های است. در ۳۰ مورد از رتبه بندی موضوعی شانگ‌های در ۲۰۲۰ در ۱۰۰ دانشگاه، اساتید جایزه علمی کسب کرده اند.

همچنین پژوهش‌های برتر علمی از ۱۵۱ ژورنال برتر در ۴۷ موضوع و ۲۲ کنفرانس برتر علمی در علوم و مهندسی کامپیوتر مدنظر بوده است.

به منظور تشویق پژوهش با کیفیت بالا، در رتبه‌بندی موضوعی ۲۰۲۰ شانگ‌های شاخص PUB با Q ۱ جایگزین شده است. در واقع تعداد مقالاتی که توسط یک موسسه در یک موضوع علمی در مجلات با ضریب تاثیر بالا نوشته شده است، مدنظر قرار گرفته است.

در رتبه‌بندی جهانی موضوعی ۲۰۲۰ شانگ‌های شاخص‌هایی شامل تعداد مقالات منتشر شده در مجلات با ضریب تاثیر بالا در یک موضوع علمی، استنادات علمی، مقالات علمی که با نویسنده بین‌المللی در یک موضوع علمی تألیف شده‌اند، تعداد مقالات چاپ شده در مجلات و کنفرانس‌های برتر و جوایز علمی استادان مورد بررسی بوده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار