گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عبدالله کاویانی راد؛ انرژی نیازی بوده که حیات بدون آن عملاً امکانپذیر نیست. انسانهای قدیم از سوزاندن چوب انرژی به دست می آوردند و انسان های امروزی برای تامین انرژی از سوزاندن سوختهای فسیلی، خورشید، باد و غیره بهره میبرند.
با وجود فواید سوختهای فسیلی باید به پیامدهای آنان نیز توجه کافی داشت. امروزه نیروگاههای حرارتی با مصرف مقادیر زیاد انواع سوختهای فسیلی بهعنوان منابع ثابت و مهم آلودگی هوا شناخته میشوند. مازوت نوعی نفت کوره (ترکیبی از هیدروکربن های آلیفاتیک و آروماتیک) است که به دلیل گرانروی بالا و کیفیت کم برای سوزاندن استفاده میشود.
انتشار آلاینده های نیتروژنی و گوگردی حاصل از سوخت مازوت تاثیر مستقیم بر میزان آلودگی هوا و درنتیجه سلامت انسان دارد. آلاینده NO2 با آمونیاک، رطوبت و دیگر ترکیبات واکنش داده و به شکل ذرات کوچک میتواند باعث تشدید بیماریهای تنفسی و ایجاد بیماریهای قلبی و عروقی شود.
همچنین نشان داده شده که با افزایش غلظت SO2 در هوا میزان خطر مرگ قلبی و عروقی افزایش مییابد. به علاوه آب باران نیز با آلایندههای گوگردی ترکیب شده و باران اسیدی را به وجود میآورند. انتشار این آلاینده ها علاوه بر آسیب به سلامت انسان، باعث تشدید مشکلات زیست محیطی مانند افزایش گرمایش جهانی زمین و پدیده تغییر اقلیم می شوند. صدمه به گیاهان، جانوران و اکوسیستم از دیگر تبعات استفاده بیش از حد از سوخت های فسیلی است.