گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، با شروع رسمی کلاسهای آموزشی و همزمان با بازگشایی دانشگاهها، در برخی دانشگاههای کشور شاهد تجمعات دانشجویی بودیم. تجمعاتی که با فوت مهسا امینی دختر ۲۲ ساله سنندجی آغاز شد.
رسانههای معاند و ضد انقلابها از سواستفاده از فوت مرحومه امینی، فراخوان های متعددی را منتشر کرده و دانشجویان را به برگزاری تجمعات اعتراضی در دانشگاههای سراسر کشور تشویق کردند و همین امر موجب متشنج شدن فضای دانشگاهها شد.
در این راستا، هفت دفتر تشکل دانشجویی دانشگاه صنعتی قوچان در بیانیهای ضمن محکوم کردن اغتشاشات اخیر، از دستگاههای قضایی خواستند با عناصر برهم زننده نظم کشور در محیطهای دانشگاهی، قاطعانه برخورد کنند.
همچنین دانشجویان و اساتید انقلابی دانشگاه قم با راهپیمایی در حیاط این دانشگاه اغتشاشات هتک اخیر را محکوم کرده و از نیرویهای حافظ امنیت ملی حمایت کردند. دانشجویان با سردادن شعارهایی همچون «خونی که در رگ ماست، هدیه به رهبر ماست» و «دانشجو بیدار است، از آشوب بیزار است» و... حمایت خود از ولایت فقیه اعلام کرده و خواستار برخورد قاطع با اغتشاشگران شدند.
بیشتر بخوانید:
روایتی از تجمعات اعتراضی در دانشگاه تبریز / دانشجویان معترض توسط چه کسانی هدایت میشدند؟
خروش دانشجویان دانشگاه قم در محکومیت اغتشاشات اخیر
برخورد قاطع با اخلالگران محیطهای دانشگاهی صورت گیرد
هیچ دانشجویی از دانشگاه تبریز در بازداشت نیست
اخیرا زمینلرزهای به بزرگی ۵.۴ درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) ساعت ۱۷ و ۲۲ دقیقه چهارشنبه حوالی خوی در شمال آذربایجان غربی را لرزاند. محمدصادق معتمدیان استاندار آذربایجان غربی در حاشیه عیادت از مصدومان زمین لرزه خوی در گفت وگوی خبری افزود: ۱۲ روستای این شهرستان به طور جدی درگیر بحران زلزله هستند و بر اثر اعزام ارزیابها، بیش از ۵۰۰ واحد مسکونی دچار خسارت شدهاند.
بیشتر بخوانید:
مصدومیت یک هزار و ۱۲۶ نفر در اثر زلزله خوی / بازسازی منازل تا قبل از شروع فصل سرما
آغاز عملیات آواربرداری در مناطق زلزلهزده خوی
خصوصی سازیهای غلط یک از میراثهایی است که دولت روحانی از خودش به جای گذاشته و بی شک اگر قرار باشد در تاریخ از دهه ۹۰ در ایران یاد شود، یکی از مولفههای مهم آن خصوصیسازیهای عجیب در دولت روحانی است؛ البته که جنبشهای کارگری و دانشجویان انقلابی در کنار هم توانستند در شرکتهایی مانند هفت تپه، هپکو، دشت مغان و... تا حدودی دست رانتخواران را از اموال مردم دور نگه دارند، اما حجم خصوصیسازیهای غلط آنقدر بالاست که سالها باید برای جبران آن تلاش کرد.
یکی از خصوصیسازیهای غلطی که در استان خوزستان اتفاق افتاد برای شرکت کشت و صنعت میان آب بود که شباهت بسیاری از نظر نحوه واگذاری و اعتراضات کارگری به هفت تپه معروف دارد.
شرکت میانآب از سال ۶۳ با تصرف و بعضاً خرید زمینهای مرغوب زراعی در شهرستان شوش از مردمی که بر سر این زمینها کشاورزی میکردند، آغاز به کار کرد و دولت با خرید نزدیک به ۸ هزار هکتار از این زمینها، صاحب و مالک شرکت کشت و صنعت میان آب شد و به تدریج سهام این شرکت به بانک کشاورزی واگذار شد.
بیشتر بخوانید:
زمینهای مرغوبی که ارزان فروخته شد / آیا میانآب، مسیر «هفتتپه» را میرود؟!
تصمیمات غلط و نادیده گرفتن واکنشهای طبیعت در طول سالیان اخیر ضررهای پرشمار و البته جبران ناپذیری را بر محیط زیست کشور وارد کرده است که خروجی و نتایج این تصمیمات و اهمال کاری مسئولین بر زندگی مردم اثر منفی گذاشته است.
ساخت سدهای غیرکارشناسی بر روی هلیل رود، افزایش برداشت از آبهای سطحی زیرزمینی به وسیله چاههای غیر مجاز و عدم توجه مسئولین استان کرمان به ظرفیتها و تواناییهای این استان به خصوص قنوات باعث شده است که استان کرمان و مناطق اطراف آن مانند استان سیستان و بلوچستان و استان هرمزگان دچار خشکسالی شدید شوند؛ به طوری که امسال در برخی از شهرهای استان کرمان آب به صورت جیره بندی به مشترکین میرسید.
بیشتر بخوانید:
تصمیمات غلطی که جازموریان را خشکاند / آیا ترمز بحران مدیریت آب کرمان کشیده میشود؟
بیش از ۲ ماه است که هیات عالی حمایت از صنایع از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت ماموریت یافته که وضعیت سبلان پارچه را بهبود بخشد. نتیجه این حضور ۲ ماهه به گفته محمدامین عبدایمانی، فعال دانشجویی اردبیلی، پرداخت معوقات کارگران و بازگشت کارگران اخراج شده به کارخانه است؛ آن هم نه از محل استقراض از دولت یا بانک ها؛ که از طریق تولید در کارخانه.
عبدایمانی به خبرنگار ما توضیح میدهد که در مرداد امسال طبق مصوبه شورای تأمین استان اردبیل، نامهای به وزارت کار درباره وضعیت کارگران و اعتراضات کارگری، بدهیها و موارد دیگر ارسال میکند و این نامه به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارجاع میشود تا هیات حمایت و نظارت بر عملکرد کارخانجات به مدیریت این کارخانه ورود کند. با بررسی این هیات و اسنادی که در اختیار آن قرار میگیرد، مشخص میشود که سبلان پارچه نیاز به حمایت دارد و برای اصلاح امور لازم است مدیریت آن تغییر کند تا بتوان از تعطیلی آن جلوگیری کرد.
بیشتر بخوانید:
حال خوب کارگران سبلان پارچه پس از ورود هیات حمایت صنایع / چراغ تولید در کارخانه روشن شد
مساله آبرسانی به همدان وارد ابعاد جدیدی شده است. به تازگی برخی مسئولان استان همدان از نهادهای امنیتی میخواهند که درباره اینکه چرا هنوز آب به همدان نرسیده، تحقیق کنند. حرف اول را حاجی بابایی زد؛ نماینده چند دوره مردم همدان در مجلس که زمانی وزیر آموزش و پرورش هم بود. مدتی بعد، آیت الله شعبانی، نماینده، ولی فقیه در همدان هم این موضوع را مطرح کرد.
با وضعیت بارشها در سال آبی گذشته و حجم آب موجود در سد اکباتان، مشخص بود که امسال مردم همدان با بی آبی گسترده مواجه میشوند. به همین دلیل بود که مسئولان استانی همدان برای انتقال آب از سد تالوار دست جنباندند و تلاش کردند کار را سریعتر از گذشته، پیش برند.
این پروژه ۱۸ ساله قرار بود چند ماهه تمام شود. استاندار همدان قبلا گفته بود که ۴۰ درصد پروژه طی ۱۸ سال ساخته شده، ۵۰ درصدش هم طی ۴ ماه اول سال ۱۴۰۱ و فقط ۱۰ درصد از آن باقی مانده است. این سخن قاسمی فرزاد مربوط به ۳۱ مرداد امسال است؛ وقتی که رئیس هلال احمر برای همدانیها آب معدنی برده بود!
بیشتر بخوانید:
ابهامهای بیپاسخ درباره انتقال آب همدان / چرا مسئولان درباره گرههای کور با مردم صحبت نمیکنند؟