گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدحسین طارمی؛ جنگ ترکیبی یک راهبرد ویژه هر کشوری آمیخته شده از جنگ سیاسی، کلاسیک، نامنظم، مجازی، دیپلماتیک و اقتصادی که با مداخله در همهپرسیهای سایر کشورها یا با برهم زدن نظم اجتماعی، تحریک اجتماعات، تشویق به مهاجرت، تهاجم فرهنگی، اختلافات دینی، ایجاد تغییرات در طبقات اجتماعی صورت میگیرد.
کشورهایی که از این راهبرد استفاده میکنند، در تلاش هستند با روشهای گوناگون بیشترین آسیب را به سایر کشورها وارد کنند.
طبیعتا جنگهای معمول که پر خشونت و با دخالت مستقیم کشورها رقم میخورد، در حال حاضر کم رنگ و کم اهمیت شده است اما در همین جنگهای ترکیبی یک کشور کاملا اقدامات خصمانه خود را انجام میدهد بدون آنکه اثری از خود بر جای بگذارد.
حال حاضر ابعاد جنگهای جهانی که یکسوی آن غرب و آمریکاست تغییر کرده است. به گونهای جنگهای اخیر، جنگ نوین نام گرفتهاند. جنگهای نوینی که نه تنها نیروی انسانی کشور هدف را تخریب بلکه با خشونتهای مختلف سیاسی، اقتصادی با چاشنی جنبههای احزاب و جناحی اعمال میشود.
در قرن گذشته ایالات متحده آمریکا به کشورهای زیادی تجاوز کرده است. از جنگ جهانی تا به امروز کشورهایی نظیر افعانستان، پاکستان، عراق، سوریه، بوسنی و هرزگوین وسایر کشورها تحت تجاوز خصمانه غرب با فرماندهی آمریکا قرار گرفته است. کشوری که خود خواهان آزادی و طرفدار حقوق بشر و دایه دار دروغین حقوق زنان است، در جنگهای افعانستان و عراق جنایات فراوانی رقم زدند که از ابتدای خلقت تا به امروز هیچ حیوانی قادر به انجام این جنایات نبوده است.
همانهایی که امروزه دایه دار آزادگی زنان جهان و نقش اساسی زن در جریانهای مختلف هستند، در جنگهای عراق و افغانستان آزادانه و به هر بهانه واهی به زنان تجاوز و تعرض میکردند.
امروز همین دایه داران آزادی با همکاری اپوزیسیونهای ج.ا.ا علیه ایران وارد بک جنگ تمام عیار ترکیبی، از ایجاد نارضایتی در داخل کشور تا بر هم زدن نظم اقتصادی به علاوه وضع تحریمهای سنگین جهانی همزمان با تحریف اخبار با ابزار رسانهای وارد میدان جنگ شدهاند.
غربیها در این جنگ با بهرهبرداری از اتفاقات داخلی کشور مثل عدم کفایت برخی مسئولین، همکاری و خیانت برخی دولت مردان در دولتهای گذشته، موج سواری بر اعتراضات و تجمعات مسالمت آمیز طبیعی مردمی که هر کشوری از این اعتراضات مستثنی نمیباشد و همچنین با بمباران فیک نیوزها در پی زدن ضربات متعدد بر پیکره ایران هستند.
جهان در حال حرکت به سمت یک صف آرایی جدید سیاسی است و قدرتهای پوشالی، به زیر کشیده شده و دگر نقش اساسی خود را نخواهند داشت. به همین منظور غرب به فکر نابودی نظام جمهوری اسلامی است که این نظام نقطه قوت این حرکت نظام نوین جهانیست. این نظام به سوی قدرتهای جدید در حال حرکت است و دیگر ایالات متحده آمریکا جایگاه پیشین جهانی خود را ندارد؛ تا جایی که رژیم صهیونیستی و عربستان صعودی از ارباب آمریکایی خود فاصله گرفته و به سمت قدرتهای نو ظهور منطقه و جهان حرکت کردهاند.
غربیها با جنگ ترکیبی و در پی آن ایجاد نارضایتیهای متعدد و موج سواری بر عدم کفایت برخی مسئولین قصد دارند دولت را با تمام قوا مشغول حل این مسائل کنند و از اصل مدیریت صحیح غافل شوند. غربیها در پی این اقدامات خواهان روشن نگه داشتن آتش اعتراضات هستند که نهایتا منجر به جنبشهای بیسری میشود که بینتیجه میماند و صرفا هر از چندگاهی سر باز میکند و سپس خنثی میشود. این جنبشهای بیسر با بمباران فکری، فشار همه جانبه و حضور جوانانی پر شوری که رسانه نابلد هستند رقم میخورد و ادامه دار خواهد بود.
راه حل کشور برای برون رفت از این تهاجمهای مدام که در قالب جنگ ترکیبی رخ نهاده، اولا تقویت ابزارهای رسانهای و سایبری و همچنین آموزش کودکان، نوجوانان و خانوادهها تا در برابر هر موج خبری که منجر به اتفاقات ناگوار میشود، واکنش صحیح نشان دهند. دوما آموزش سواد رسانهای و تربیت نیروی فعال در عرصه چند رسانهای و همچنین اطلاع رسانی درست از جانب حاکمیت نسبت به هر اتفاقی باعث میشود در نسل آینده، انسانهای رسانه بلدی رشد کنند که نسبت به هر اتفاقی کور کورانه عمل نکنند.
سوما رشد و تقویت دیپلماسی از ضروریات هر حاکمیت است که در ارتباط با همسایگان و سایر کشورها سیاستی در پیش گیرد تا بتواند از تحرکات منفی آنها جلوگیری به عمل آید.