معاون پژوهش و فناوری دانشگاه مازندران گفت: دو درصد علم جهان در ایران تولید میشود و ایران در رتبه شانزدهم تولید علم جهان قرار دارد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، سیزدهمین مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری امروز با حضور مسئولان، مدیران و اعضای هیئت علمی دانشگاه مازندران در سالن آمفی تئاتر دانشکده هنر و معماری این دانشگاه برگزار شد.
جهانبخش رئوف، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه مازندران با مطرح کردن شعار امسال هفته پژوهش با عنوان «پژوهش تقاضامحور و تولید دانش بنیان، زیربنای اقتصاد مقاومتی» به آیه 11 سوره مجادله قرآن کریم اشاره کرد و گفت: «رفع الله الذین آمنوا منکم و الذین اوتوالعلم درجات» خداوند به کسانی که ایمان آورده اند و کسانی را که علم به آنان داده شده، درجات عظیم می بخشد.
وی با اشاره به اینکه امروزه دو درصد علم جهان در ایران تولید می شود، به جایگاه و رتبه کشور از نظر تولید علم بر طبق اعلام موسسات علمی – تحقیقاتی جهان اشاره کرد و افزود: کسب رتبه شانزدهم دنیا، کسب رتبه اول منطقه و کسب رتبه هشتم نانوفناوری از نظر تولید علم از جمله موفقیت ها و افتخاراتی است که توانستیم در سال های اخیر با تلاش محققان و دانشمندان ایرانی به آن دست یابیم.
رئوف با اشاره به مقایسه وضعیت علمی در تمامی رشته های علمی کشورهای ایران و ترکیه، با توجه به کل اسناد علمی نمایه شده بین المللی و بر اساس داده های پایگاه اطلاعات علمی گفت: از سال 1997 بر طبق این اسناد تنها کشوری که در این خصوص از ایران جلوتر بود، کشور ترکیه بود که با تلاش پژوهشگران و محققان کشور، در سال های پس از آن، با تحقیقات و ارائه مقالات علمی توانستیم فاصله موجود را برطرف کرده و در سال 2011 از این کشور که مهم ترین رقیب ما محسوب می شد، پیشی بگیریم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه مازندران در بخش دیگری از سخنانش به فعالیت های پژوهشی دانشگاه مازندران طی سال های اخیر اشاره کرد و با تاکید بر تعداد کل مقالات دانشگاه مازندران چاپ شده در مجلات داخلی و خارجی در سال گذشته افزود: بیشترین مقالات چاپ شده در مجلات داخل کشور با 28 عنوان مربوط به دانشکده علوم اقتصادی و اداری دانشگاه بود و بیشترین مقالات چاپ شده در مجلات خارجی متعلق به دانشکده شیمی (با 87 عنوان) و دانشکده ریاضی (با 56 عنوان) است.
وی سپس به وضعیت دانشگاه مازندران در مقایسه با دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی وزارت عتف در سال های 1389 و 1390 (بر اساس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام) اشاره کرد و گفت: دانشگاه مازندران با کسب 12.31 امتیاز در سال 1389، رتبه 15 و با کسب 15.27 امتیاز در سال 90 توانست به رتبه 13 ارتقا یابد.
رئوف همچنین به وضعیت دانشگاه مازندران در مقایسه با دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی ایران در سال های 1389 و 1390 (بر اساس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام) اشاره کرد و گفت: از رتبه 18 در سال 1389 به رتبه 16 در سال 1390 رسیدیم.
لازم به ذکر است، در پایان مراسم از 30 نفر از پژوهشگران نمونه دانشگاه مازندران در سال 1391 تجلیل به عمل آمد.