به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، تریبون آزاد «ارتباط با آمریکا، آری یا نه؟» روز گذشته در موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری مشهد برگزار شد و دانشجویان به بیان مواضع خود در این خصوص پرداختند.
دانشجویان این موسسه آموزش عالی بیش از اینکه تمایل به گفتوگو در مورد ارتباط با آمریکا داشته باشند، به نبود آزادی در کشور و مشکلات داخلی پرداختند.
اولین دانشجو با انتقاد از ادعای اسلامی بودن قوانین کشور گفت: با وجود اینکه همه مدعی مسلمان بودن و اسلامی بودن کشور هستند؛ اما ما اجرا شدن قوانین اسلام در کشور را شاهد نیستیم.
وی با بیان اینکه ما در کشور سرمایه دارانی داریم که خارج از کشور سرمایهگذاری می کنند، ادامه داد: اگر مذاکره با آمریکا مذاکره برد-برد باشد، در نهایت قیمت دلار کاهش پیدا میکند؛ در حالی که سرمایهگذاران داخلی، سرمایه خود را خارج از ایران هزینه میکنند.
دانشجوی دیگری پشت تریبون قرار گرفت و به پیام اوباما مبنی بر دوستی با ملت ایران اشاره کرد و گفت: اگر اوباما ادعا میکند که دوست ملت ایران است، چرا با اعمال تحریمها به مردم فشار میآورد؟
وی افزود: ابتدا باید دید که مذاکره با آمریکا برای ما مفید است یا نه. باید دید چه کسی پس از پیروزی انقلاب دستور ترور مردم ایران را میداد؛ دانشجویان در سال 58 لانه جاسوسی آمریکا را تسخیر کردند و نتایج آن را در امروز در افشای شنود مکالمات کشورهای دیگر شاهد هستیم.
دانشجوی دیگری به فرار مغزها اشاره کرد و گفت: چرا در جایی که فقط میگوییم مرگ بر آمریکا، مغزهای ما فرار میکنند؟ مملکت اسلامی یعنی جایی که قوانین اسلام در آن اجرا شود، این یعنی قوانین واقعی اسلام به درستی اجرا نمیشود.
یکی از دانشجویان در جواب وی بیان داشت: زمانی میتوانیم بگوییم که جامعه اسلامی است و قوانین اسلام در آن جاری میشود که خود مردم این قوانین را رعایت کنند. وقتی ما به دستورات دین عمل نمیکنیم، چگونه میتوان انتظار داشت جامعه ما اسلامی باشد؟
دانشجوی دیگری پشت تریبون قرار گرفت و به عدم آزادی در آمریکا اشاره کرد و بیان داشت: برخی معتقد هستند در آمریکا دموکراسی حاکم است، اگر این چنین است، چرا نتیجه انتخابات در آمریکا را آرای الکترال مشخص میکند؟ چرا هیچ حزبی به جز حزب دموکرات و جمهوری خواه حق حیات سیاسی ندارند؟
وی با بیان اینکه مخالفین با ارتباط، نیازی به اثبات حرف خود ندارند، بیان داشت: موافقین ارتباط باید آمریکا را معرفی کنند و فواید ارتباط با این کشور را بیان کنند؛ نباید به آمریکا از پنجره زیبای هالیوود نگاه کرد؛ بلکه باید بررسی کنیم که رفاقت دیگر کشورها با آمریکا چه پیشرفتی برای آنان به ارمغان آورده است.
یکی از دانشجویان با انتقاد از لحن صحبت دانشجویان با یکدیگر، تاکید کرد: این یک تریبون آزاد است و هرکسی میتواند عقاید خود را آزادانه بیان کند؛ اما این تریبون موضوعی دارد که دانشجویان بدون ارتباط با این موضوع سخن میگویند.
دانشجوی دیگری با طرح این سوال که چرا آمریکا پس از رفتن شاه از ایران، اموال ما را بلوکه کرد، پشت تریبون رفت و گفت: وظیفه سفارتخانهها در هر کشوری طبق معاهدات بینالمللی، بحث دیپلماتیک است، وقتی در سفارتخانه آمریکا دستگاه شنود کشف میشود، این یعنی دوستی؟
وی ادامه داد: آمریکا با انهدام هواپیمای مسافربری ایران، انهدام نفتکشها و سکوهای نفتی ایران با ما وارد جنگ شد؛ اگر آمریکا قدرت زیادی دارد، دلیل تسلیم و سر خم کردن ما جلوی آمریکاست؟
این دانشجو به پایبند نبودن آمریکا به تعهدات خود در قبال ایران اشاره کرد و بیان داشت: اگر رابطه با آمریکا خوب است، چرا در دولت هاشمی که یک سوم صادرات نفت ما به آمریکا بود، این کشور به یک باره واردات نفت از ایران را قطع کرد؛ در حالی که اقتصاد ایران متکی به فروش نفت به آمریکا شده بود؟
وی گفت: زمانی که خاتمی گفتگوی تمدنها را مطرح کرد، آمریکا، ایران را محور شرارت خواند؛ اگر ما سر خود را بالا بگیریم و روی پای خود بایستیم، آمریکا توان فشار به ایران را ندارد.