به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از ایلام، حشمت الله عسگری، معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری ایلام در همایش ملی "پژوهش، استان و توسعه با نگاهی به بایدها و نبایدهای برنامه ششم توسعه" که 25 و 26 آذرماه با حضور مسئولان ملی و استانی در هتل زاگرس ایلام برگزار میشود، روند توسعه و پژوهش در ایلام را نسبت به رشد کشور نامتوازن دانست و تصریح کرد: زمانی که اسم پژوهش در میان پژوهشگران مطرح میشود گلایهها و دغدغههایی از جمع ایشان مطرح میگردد، یکی از مشکلات پژوهشی این است که علی الظاهر مسئلهای وجود ندارد که استمراری برای رفع آن انجام شود.
وی شکست طرحهای پژوهشی را به دلیل طی کردن رویهای به نام آزمون و خطا عنوان کرد و گفت: تصمیماتی که اتخاذ میشوند تصادفی هستند، این رویه هزینههای بسیاری بر دوش جمهوری اسلامی نهاده، بازار پژوهش در کشورمان، بازاری یک طرفه و از عرضه به تقاضا است در این رویه، مطالعات زیادی در دانشگاه انجام میشود؛ اما رغبتی برای استفاده از این مطالعات در دنیای بیرون وجود ندارد.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری ایلام افزود: کم برگزار نشده همایشهایی که حتی چکیده مقالات، مورد مطالعه قرار نگرفتهاند، بیشتر سخنان ما در بایدها و نبایدها خلاصه شده است، آنچه که مملکت و کشور را پیش میبرد بازنگری وضع موجود و ایجاد تحول اساسی در آن میباشد.
عسگری با بیان اینکه اگر دولت ما به این اندازه بزرگ نبود و به همین اندازه بخش خصوصی ما بزرگ بود بیش از اندازهی موجود، طرحها و برنامه در دولت داشتیم، تصریح کرد: مطمئن باشید اگر یارانههای نابجا را نمیپرداختیم، بخش خصوصی منسجم و مالیاتگیری صحیح داشتیم وضع کشورمان به گونهای دیگر بود.
وی وفور منابع و گامهای تصادفی در تصمیم گیری را دلیلی برای درجا زدن دولت در وضعیت کنونی و دست نیافتن به توسعه پایدار دانست و بیان داشت: جامعه دانشگاهی ما پیش از اینکه یافتههای پژوهشی خود را به صورت خوراک به بخش خصوصی ارائه دهد باید بازاریابی کند، دانشگاهها به عنوان دستگاههای پژوهشی تا به امروز به فکر تامین نیروهای انسانی ادارات دولتی و خصوصی مشغول بودهاند.
عضو هیات علمی دانشگاه ایلام چالش را اتخاذ بیتدبیری در شناسایی نقاط قوت درونی و بیرونی اعلام کرد و گفت: به یقین که توجه به مقوله پژوهشهای دانشگاهی و بکارگیری آنها در کف جامعه، باعث میشود که این چالشها کاسته شوند، در استان ثروتمندی زندگی میکنیم که تمام امکانات از جمله؛ مرز، زمین، کوهستان، دشت، نفت، جنگل، آب و غیره دارد؛ اما چرا از این منابع استفاده نمیکنیم؟ دغدغه دستگاههای اجرایی ایلام این است که در طلب راهبردهای عملیاتی، دارای ملاحضات اداری و دارای رگههایی از قانونمداری برای توسعه هستند.
عسگری خاطرنشان کرد: اقتصاد دانش بنیان حرف کوچکی نیست که به راحتی از کنار آن عبور کرد، رسالت بسیار سنگینی است، پژوهشگر مجوز طرح مسئله ندارد؛ بلکه باید از سوی مقامات و ادارات زیربط به وی مسئله سفارش داده شود.