به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زنجان ویژه برنامه یادبود شهدای مدافع حرم استان زنجان صبح امروز با حضور پرشور دانشجویان، استادان و کارکنان دانشگاه زنجان و همچنین با حضور خانواده های دوشهید مدافع حرم استان زنجان در مرکز همایش های بین المللی غدیر دانشگاه زنجان برگزار گردید.
در این برنامه معنوی که توسط نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، معاونت فرهنگی و اجتماعی، بسیج اساتید، بسیج کارکنان و بسیج دانشجویی دانشگاه زنجان برگزار شد، سردار سرافراز محمدتقی اصانلو فرمانده قرارگاه حمزه سیدالشهدا سپاه پاسداران که اخیرا موفق به دریافت نشان فتح 1 از دستان رهبر معظم انقلاب گردیده است، حضور بهم رساند.
در این مراسم سردار ناصر بیات عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین (ع) و یکی از غواصان دریادل زنجانی حاضر در عملیات والفجر 8، به سخنرانی پرداخت.
سردار بیات با بیان برخی مبانی نظری در ابتدای صحبت های خود پیرامون نوع نگاه افراد به مسائل تصریح کرد: ما افراد مختلف و سطوح تحلیل مختلفی داریم که نگاه های مختلفی را نیز نسبت به مباحث علمی به وجود می آورد.
وی با اشاره به اولین گروه از کسانی که نسبت به رویداد های مختلف می نگرند، این افراد را سطحی نگر دانست و افزود: این گونه افراد موضوعات را بسیار یک بعدی می نگرند.
سردار بیات افزود: این افراد بر اساس وضعیت حادث شده که بر اساس عملیات روانی دشمن به وجود می آید به تصمیم می رسند و عمدتا این گونه انسان ها آسیب پذیر هستند و مخاطب عملیات روانی دشمن قرار می گیرند و چون همه بعدی نگاه نمی کنند دچار اشتباه می شوند و دشمن می تواند بر روی این افراد تاثیر بگذارد که عموم مردم هم از این جنس هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین (ع) با بیان ویژگی های گروه دوم تصریح کرد: افراد دوم قشر دانشمندی و با سواد هستند که نگاهشان کلان و استراتژیک بر موضوع است.
این استاد دانشگاه افزود: این افراد به خود اجازه نمی دهند فقط یک بعدی موضوع را تحلیل و بررسی کرده و به تصمیم برسند؛ این افراد تمام ابعاد یک موضوع مبتلابه را با دقت می نگرند و از تمام جوانب به بررسی موضوع می پردازند. این افراد عالم و کلان نگر هستند و از بالا به پایین و به صورت هلیکوپتری به موضوع می نگرند.
وی با بیان شیوه تحلیل افراد گروه دوم خاطرنشان کرد: این قبیل افراد وقتی بخواهند به تحلیل امریکا بپردازند، 38 سال گذشته را به صورت میدانی بررسی کرده و شیطان بزرگ بودن امریکا را به درستی تحلیل روندی کرده و به امروز می رسند و تکلیف امروز را در برابر این دشمن غدار مشخص می کنند.
سردار بیات به وظیفه سنگین تر این گونه افراد اشاره کرده و تصریح کرد: افراد این چنینی به غیر از اینکه باید تحلیل درستی از مسائل پیرامون کشور، منطقه و جهان داشته باشند، تکلیف دیگری نیز بر دوش دارند که این تکلیف، هدایت قشر اول است و دانشگاهیان نیز که در زمره قشر دوم قرار می گیرند بایستی بتوانند بر روی قشر اول تاثیر بگذارند و تحلیل آن ها را از مسائل منطقه ای و جهانی تصحیح کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین (ع) با بیان این که تحلیل آمریکا به عنوان دشمن انقلاب اسلامی کار سختی نیست، افزود: این دشمن اصلی در سطوح کلان و استراتژیک در برابر انقلاب قرار گرفته است.
یادگار 8 سال دفاع مقدس افزود: در سطح کلان و استراتژیک دشمن اصلی ما امریکا است و در سطح میانی و منطقه ای دشمنان ما کشورهایی مثل اسرائیل، عربستان و ترکیه است؛ البته در گذشته عراق نیز دشمن ما بود ولی امروزه نیست اما ممکن است در آینده کشورهای دیگری هم باشند؛ چون منافع عوض می شود و دائما مواضع تغییر می کند.
سردار بیات ادامه داد: کشورهایی که به عنوان دشمن نام برده شد، با سرمایه های مالی و تجهیزاتی خودشان توانسته اند سربازانی را بر علیه جمهوری اسلامی ایجاد کنند که در گذشته کومله و دموکرات و در ادامه جندالله در سیستان و بلوچستان، منافقین در داخل کشور و رفته رفته همان افراد، طالبان را در مرزهای افغانستان بنا کردند و امروزه هم سلفیت را برپا ساخته اند.
این استاد دانشگاه با بیان چگونگی تشکیل جریان سلفیت خاطرنشان کرد: 200 سال پیش انگلیسی ها در اهل تسنن وهابیت و در بین شیعیان نیز بهائیت را به وجود آوردند و تعمدا خواستند تا یک اسلام تندرو را در برابر اسلام اصیل و محمدی ایجاد کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین (ع) تصریح کرد: این افراد در عرصه های میدانی توانستند از سادگی مسلمان ها استفاده کرده و سلفیت سنتی را به وجود آورند که طبق آمارها 7 الی 8 درصد جمعیت دو میلیاردی مسلمان ها را این گونه افراد تشکیل می دهند.
وی افزود: در داخل سلفیت سنتی گروه کوچکتری به نام سلفیت اصلاحی هستند که از بقیه تندروترند. در داخل سلفیت اصلاحی نیز گروه تندروتری به نام سلفیت تبلیغی وجود دارد و در داخل سلفیت تبلیغی گروه دیگری به نام سلفیت تکفیری وجود دارد و درون سلفیت تکفیری نیز گروهی به نام سلفیت جهادی وجود دارد که سلفیت تکفیری و جهادی، داعش و النصره را تشکیل داده اند و ما امروزه در مقابل این گونه افراد قرار گرفته ایم.