ناسا عملیات نمونهبرداری از سیارک بنو را بعلت مشکلات ایجاد شده در برداشت سنگهای سطحی سیارک زودتر از زمان مقرر آغاز کرد.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو؛ فضاپیمای روباتیک اوزیریس- رکس ناسا قرار است از روز سهشنبه انجام عملیات ذخیرهسازی ذرات گرانبهای سیارک بنو که به فضا رها شده بود را آغاز کند.
این کاوشگر مامور به جمعآوری ذراتی بود که دانشمندان امیدوارند به حل موضوع پیدایش منظومه شمسی ما کمک کند، اما ماموریت بعد از برداشت نمونههای بزرگ توسط کاوشگر با مشکل روبرو شد. قطعات سطح سیارک بعلت بسته نشدن کامل مخزن نگهدارنده در انتهای بازوی کاوشگر، در فضا رها شدند.
ناسا اعلام کرده بود که این کاوشگر حدود ۴۰۰ گرم نمونه جمعآوری کرده، در حالیکه حداقل میزان موردنیاز از این نمونهها ۶۰ گرم بوده است.
دانشمندان باید نمونه را در کپسولی که در مرکز کاوشگر است نگه دارند و به دلیل رهایی ذرات فضایی انجام عملیات روی این کاوشگر از دوم نوامبر به روز سه شنبه ۲۷ اکتبر منتقل شده است. اوزیریس-رکس قرار است در سپتامبر ۲۰۲۳ به زمین بازگردد و امید است بزرگترین نمونه از دوران آپولو که از فضا برگشته را همراه خود داشته باشد.
ناسا اعلام کرد که عملیات ذخیرهسازی چندین روز طول خواهد کشید، زیرا این کار برخلاف برخی دیگر از عملیات اوزیریس-رکس که بصورت خودکار انجام میشود، نیازمند تیم نظارت است. پس از هر مرحله، فضاپیما اطلاعات و تصاویر ر ا به زمین ارسال کرده تا دانشمندان مطمئن شوند همه چیز به درستی پیش میرود.