کد خبر:۱۱۶۴۳۷۵

عبدالکریمی: نهضت ملی به کودتا ختم شد چون مصدق و کاشانی روبه‌روی هم قرار گرفتند / علیمحمدی: آینده با خیال‌پردازی و توهم تفاوت دارد

نشست نقش اراده ملی در ساخت ایران آینده با موضوع نگاه به وضعیت ایران امروز و افق‌های پیش روی، در اردوی تشکیلاتی معرفتی «اسلام ناب» برگزار شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست نقش اراده ملی در ساخت ایران آینده با موضوع نگاه به وضعیت ایران امروز و افق‌های پیش روی، در اردوی تشکیلاتی معرفتی «اسلام ناب» در دانشگاه قم با حضور حجت‌الاسلام علیمحمدی، مدیر اندیشکده معنا و بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه برگزار شد.

حجت‌الاسلام علیمحمدی در این نشست گفت: «وقتی در مورد آینده صحبت می‌کنیم، این نکته بسیار مهم است که آینده با خیال‌پردازی و توهم تفاوت دارد. آینده ریشه در امروز دارد و امروز نیز ریشه در گذشته.»

عبدالکریمی: نهضت ملی به کودتا ختم شد چون مصدق و کاشانی روبه‌روی هم قرار گرفتند / علیمحمدی: آینده با خیال‌پردازی و توهم تفاوت دارد
وی ادامه داد: «شهید مطهری تعبیری دارد که می‌گوید مردم ایران به‌راحتی اسلام نیاوردند، و زمانی که اسلام آوردند، این نبود که با اکراه باشد؛ بلکه با اشتیاق و علاقه به اسلام گرویدند.»

علیمحمدی گفت: «ملت ایران در دوره پس از انقلاب اسلامی به دوران بلوغ خود رسیده است. این بلوغ عقلانی تبعاتی دارد. این دوره، دوره رشد و بلوغ معنویت در ایران است، به شرطی که این لحظه را درک کنیم و اقتضائاتش را بشناسیم.»

عبدالکریمی گفت: «چرا ما در سال ۱۴۰۳ به بحث وحدت ملی می‌پردازیم؟ من فکر می‌کنم که ملت به بلوغ خود رسیده و به یک خودباوری عمیق دست یافته است. دوستان ملت را یک امر یکپارچه در نظر می‌گیرند، اما در واقع ما با جامعه‌ای به‌شدت دو قطبی مواجه هستیم.»

عبدالکریمی: نهضت ملی به کودتا ختم شد چون مصدق و کاشانی روبه‌روی هم قرار گرفتند / علیمحمدی: آینده با خیال‌پردازی و توهم تفاوت دارد
وی ادامه داد: «نهضت ملی به کودتا ختم شد، زیرا مصدق و کاشانی در مقابل هم قرار گرفتند. شاه و رضاشاه برنامه‌هایشان عملی نشد، زیرا تنها خود را می‌دیدند. این خطایی است که رضاشاه و محمدرضا شاه مرتکب شدند و انقلاب ما نیز در حال تکرار آن است، اما به روشی دیگر. انقلاب فقط فرزندان هیئتی را دید و بخش مدرن جامعه را ندید. حججی‌ها را دید و مهسا‌ها را ندید. آن بخش طغیان کرد و این طغیان خود را در جا‌های مختلف نشان می‌دهد.»

بیژن عبدالکریمی گفت: «شما نمی‌توانید مفهوم مدرنیته را از جهان مدرن جدا کنید و در یک جهان پیشامدرن وارد کنید. نمی‌توانید بخشی از آن را بگیرید و بگویید ما هم به مردم‌سالاری معتقدیم. این مردم‌سالاری نیست.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار