آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۴۱۶۱
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:

حکمرانی صنعت فولاد باید بر دانش و اخلاق باشد

عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، بر لزوم حکمرانی دانش‌بنیان در صنعت فولاد و تقویت پیوند میان دانشگاه و صنعت تأکید کرد.
حکمرانی صنعت فولاد باید بر دانش و اخلاق باشد

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دومین همایش بین‌المللی صنایع و سازه‌های فولادی با حضور اساتید، دانشجویان، انجمن‌های علمی و صنعتگران داخلی و خارجی در دانشگاه تهران بر لزوم حکمرانی دانش‌بنیان در صنعت فولاد و تقویت پیوند میان دانشگاه و صنعت تأکید کرد.

خسروپناه با اشاره به نقش برجسته دانشگاه تهران و دانشکده‌های مختلف آن در ایجاد هم‌افزایی میان دانشگاهیان و صنعتگران، برگزاری چنین نشست‌هایی را نوعی "فناوری نرم" و الگویی موفق برای کشور توصیف کرد و گفت: «پیوند میان دانشگاه و صنعت تنها با بخشنامه و دستور امکان‌پذیر نیست؛ بلکه نیازمند گفت‌وگوهای علمی، همکاری‌ نزدیک و نشست‌های تخصصی مستمر است.»

وی با اشاره به تولید سالانه حدود ۴۰ میلیون تن فولاد در کشور، تأکید کرد: «اگر قیمت هر کیلو فولاد را حدود ۵۰ هزار تومان در نظر بگیریم، ارزش تولید سالانه به هزاران میلیارد تومان می‌رسد. این عدد نشان می‌دهد با سرمایه عظیمی مواجه هستیم که باید با نگاه حکمرانی مبتنی بر مسئولیت‌پذیری و توسعه پایدار نسبت به آن تصمیم‌گیری کنیم.»

لزوم تحول فناورانه و اخلاق صنعتی در بهره‌برداری از منابع

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با انتقاد از شیوه‌های سنتی، پرهزینه و کم‌بازده تولید فولاد در کشور، خواستار حرکت به‌سوی فناوری‌های نوین و افزایش بهره‌وری در زنجیره صنعت فولاد شد. او با تأکید بر لزوم رعایت اصول اخلاق صنعتی، گفت: «معادن سنگ‌آهن حاصل میلیون‌ها سال تحولات طبیعی‌اند و نباید به بهای منافع کوتاه‌مدت، حقوق نسل‌های آینده را نادیده گرفت.»

پیشنهاد تدوین سند ملی دانش‌بنیان صنعت فولاد

خسروپناه با اشاره به اسناد بالادستی نظیر نقشه جامع علمی کشور، سند فناوری کوانتومی و سند مواد پیشرفته، پیشنهاد داد سندی تحت عنوان «سند حکمرانی دانش‌بنیان صنعت فولاد» نیز با مشارکت استادان دانشگاه، نخبگان علمی و صنعتگران تدوین شود. وی افزود: «این سند باید کل زنجیره فولاد، از استخراج تا فرآوری و صادرات را دربر گیرد و به مسائل کلان، راهکارهای عملیاتی و آینده‌پژوهی در صنعت فولاد بپردازد.»

ضرورت تفکیک نقش دولت و صنعتگران در حکمرانی

وی با تبیین تفاوت میان "حکمرانی" و "حکومت‌داری"، گفت: «منظور از حکمرانی، نقش‌آفرینی هوشمندانه و غیرمستقیم دولت به‌عنوان تسهیل‌گر است، نه مداخله‌گر. دولت نباید با فرآیندهای اداری پیچیده، مانعی برای صنعتگرانی باشد که اشتغال‌زایی می‌کنند. سیاست‌گذاری باید توسط متخصصان و فعالان صنعت انجام شود.»

تقدیر از دانشگاه تهران و امید به تحول

در پایان، خسروپناه با قدردانی از دانشگاه تهران، دانشجویان، اساتید و مهمانان داخلی و خارجی این همایش، برگزاری چنین رویدادهایی را گامی ارزشمند در جهت هم‌افزایی علم و صنعت دانست و ابراز امیدواری کرد با بهره‌گیری از مقالات علمی و تجربیات ارائه‌شده، الگویی موفق از حکمرانی دانش‌بنیان در صنعت فولاد شکل بگیرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار