به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام صالحی شب گذشته در نشست کرسی آزاد اندیشی با موضوع تعامل علوم اسلامی و علوم انسانی و مسئله اسلام سازی در دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد، در خصوص وحدت حوزه و دانشگاه گفت: حوزه که محل تفسیر کلام الهی است آیا متناسب با نیازهای انسانی و ضروریات زندگی اجتماعی قدم برداشته و دانشگاه که محل تفعیل فعل الهی است به این امر پرداخته یا باعث دامن زدن به سکولار شده است؟ چرا ورود به حوزه موجب فاصله گرفتن از برخی نیازهای واقعی مردم و ورود به دانشگاه سبب فاصله از نیازهای ماندگارتر انسان شده است.
وی ادامه داد: وحدت این دو نه تنها باعث پاسخگویی به نیازهای انسان و تکامل او می شود، بلکه گفت و شنودی را فراهم می کند تا حزب بازی و سیاسی کاری به معنای پلید آن کمرنگ شود.
مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه فردوسی با اشاره به اینکه مفتح، بهشتی و چمران و شهدای هسته ای امروز نمادی از قدم های برداشته شده در این زمینه هستند، تصریح کرد: فقه و اصول امروز حوزه اگر به سمت ایجاد تعادل مادی و معنوی حرکت نکند، کار آمدی کامل را نخواهد داشت و همچنین مهندسی و طب چنانچه همانند قانون بوعلی باب توحید را پژواک نکند، کامل نیست.
صالحی گفت: تعامل دین با علم به خصوص علوم انسانی و بحث در این زمینه در راستای شفاف کردن محوریت وحدت حوزه و دانشگاه پیش زمینه ای برای تمدن ملی ماست و وحدت این دو ساختمان نیازمند قطعات دیگری است تا پازل آن تکمیل شود.
وی ادامه داد: این موضوع همچنین نیازمند تعاملات نرم افزاری گسترده ای است تا حقیقتا حوزه، حوزه شود و دانشگاه، دانشگاه. و قطعا پیشرفت علوم تجربی میدان وسیعی را برای دین باز می کند و از سوی دیگر علم دینی چراغ پرفروغی برای جهت یابی این علوم در رسیدن به هدف های اصلی انسانی است.
مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه فردوسی در پایان گفت: امید است این تعامل روز به روز با هم افزایی گسترده تر شود و این نهاد با همکاری اساتید در این راه بتواند قدم های مفیدی را در راستای تعامل بردارد.