رضا عابدی گنابادی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، عدم فعالیت جدی وزارت امور خارجه در بحث جهان اسلام و نیز عدم ورود سیستم دستگاه دیپلماسی در این خصوص را یکی از مشکلات عمده در جمهوری اسلامی دانست و بیان داشت: دستگاه دیپلماسی کشورمان حتی در بحث سوریه فعال نیست و همه بار بر دوش شورای امنیت ملی است.
وی با بیان اینکه در سال 69 مقام معظم رهبری بحث تمدن اسلامی را با محوریت وضعیت جمهوری اسلامی مطرح کردند، افزود: در بحث میانمار، نهادهای NGO و مدنی ما هنوز در خصوص جهان اسلام فعال نیستند و عملا ما نشستهایم و همه چیز را بر گردن دولت انداخته ایم و این درحالیست که با حمایت هایی که دولت ترکیه از سازمان های مدنی می کند الگوی اسلام سکولار را در قالب نهادهای خیریه در اذهان عمومی گسترش می دهند.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: مسلمانان میانمار در اقلیت هستند و مورد قتل عام و تعدی و تجاوز قرار گرفته اند و ما باید با ارتباط گیری با نهادهای بین المللی بر دولت میانمار فشار وارد کنیم.
گنابادی با اشاره به اینکه روابط دیپلماتیک ما در قالب ارتباط با کشورهای توسعه یافته غرب و شرق تعریف شده است، گفت: از منظر آنان باید روابط با کشورهایی مثل چین، روسیه، انگلستان، فرانسه و ایتالیا گسترش پیدا کند؛ چراکه این کشورها را تاثیرگذار می دانند و فقط روسای جمهور ما برای تکمیل عکس یادگاری در آخر دوره ریاست خود به کشورهای جهان سوم از جمله آفریقا سفر می کنند.
وی تصریح کرد: سیاستمداران ما چندان در مورد گسترش روابط با کشورهای مسلمانی که به لحاظ سطح توسعه اقتصادی پایین هستند، جدی نیستند.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری و قانون اساسی در گسترش ارزش های اسلامی افزود: این وادی در دوره اصلاحات به فراموشی سپرده شد و توجه خاصی به کشورهای اسلامی نمی شد و عملا دروازه های کشور بسوی غرب باز شده بود و دولت احمدی نژاد علارغم شعارهایی که می داد، نتوانست از فرصت بیداری اسلامی استفاده کند و در کشوهایی چون لیبی و مصر تاثیرگذار باشد.
گنابادی ادامه داد: کشورهایی مثل آفریقا منابع و ذخایر زیادی دارد؛ ولی دستگاه دیپلماسی کشورمان به دلیل عدم احساس نیاز هیچ گونه روابطی با این کشور برقرار نکرده است و نگاه دیپلماسی به گونه ای است که به دنبال گسترش روابط با کشورهای ثروتمند غرب و شرق است.
وی تصریح کرد: به لحاظ بعد جغرافیایی و مسافت زیاد کشورمان با میانمار، دستگاه رسانه ای ما خبرنگار در این کشور مستقر نکرده است و این سبب می شود که هیچ انعکاس خبری از اوضاع میانمار نداشته باشیم، آمریکا در کشور ما خبرنگاران زیادی دارد؛ ولی خبرنگاران ما در این کشور بسیار اندک است که این ضعف دستگاه رسانه ای ما را نشان می دهد.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه 90 درصد اخبار و گزارشاتی که علیه ایران از سوی کشورهایی چون آمریکا و فرانسه منعکس می شود مربوط به سازمان ها و تشکلات مردمی است، افزود: آمریکا به سازمان های مردمی و افرادی چون شیرین عبادی پول می دهد و یا از آن ها حمایت رسانه ای می کند تا ضد کشور و نظام گزارش و اخبار روی سایت ها منتشر کنند.
گنابادی در پایان با تاکید بر اینکه باید ابزار دشمن را شناخت و با ابزار خودشان با آن ها مقابله کرد، گفت: متاسفانه کشور ما از سازمان های NGO و تشکلات مردمی و دانشجویی در این راستا حمایت نکرده است.