آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۴۲۰۳
یادداشت دانشجویی|

آینده بی آینده/ بانک آینده با آیندۀ ایران چه می‌کند؟

شاید ۴۲۵ هزار میلیارد زیان انباشته توسط بانک آینده برای این برخی مسئولان امر، رقمی نباشد؛ اما رقمی است که اثرش در سفره مردم غیر قابل انکار است! کسانی که نمی‌توانند با مفسدۀ داخلی مقابله کنند چگونه می‌خواهند در مقابل زورگویان عالم بایستند؟

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-محمد سجاد حاجی رحیمیان؛ در هیاهوی اخبار پر طمطراق مذاکرات و معرفی وزیر اقتصاد و... خبری گم شده یا کمتر شنیده می‌شود و یا حتی شاید آن را می‌خواهند پنهان نگه دارند. تاحدی‌که از مردم کوچه و خیابان که پرس‌وجو کنی، از برخی ریز جزئیات مذاکرات هم خبر دارند و برایت مانند بلبل از آن می‌گویند. اما اگر بپرسی "آینده چی؟ از آن خبری داری؟ " با تعجب نگاهت می‌کند و می‌گوید "هیچ‌کس از آینده خبر ندارد" و می‌خندد و رد می‌شود.

 

آری این تمثیلی برای وضعیت فعلی جامعه و همچنین تمثیلی مناسب‌تر برای وضعیت مسئولین ما است. وضعیتی که از همان جنس خنده‌های رئیس بانک مرکزی بابت قیمت هدیه روز مادرش است.

 

آری! شاید ۴۲۵ هزار میلیارد زیان انباشته توسط بانک آینده برای این عزیزان رقمی نباشد؛ اما رقمی است که اثرش در سفره مردم غیر قابل انکار است.

 

آری! هیچگاه این عده سرمایه دارِ مرفه، درد مردم را درک نمی‌کنند و بدون هیچ تأسف، شرمندگی و عذاب وجدانی به مال سازی و ثروت‌اندوزی خود ادامه می‌دهند. زمانی که این بانک ۸۰ درصد سپرده‌ها را به ۴۳ شرکت خودش وام داده است و بیش از ۳۳۰ همت اضافه برداشت از بانک مرکزی را در کارنامه خود ثبت می‌کند؛ مشخص است که نفع و سودی سرشار از ابقای این بانک وجود دارد.

 

بر اساس‌نامه خود مدیرعامل بانک آینده در هشتم مرداد ۹۹، شرکت ایران مال ۳۲ هزار و ۲۳۰ میلیارد بدهی به بانک آینده داشته و این یعنی این پول هنگفت از سپرده‌های مردم به جیب صاحبان ایران مال رفته و بازنگشته است. در واقع هیچ پولی به بانک برنگشته است و بانک نیز اقدام به فروش سهام شرکت به شرکت‌هایِ کاغذیِ دیگرِ خودکرده و از این طریق تراز مالی خود را به شکل ظاهری مثبت کرده است؛ آن هم ایران مال که محل خوش‌گذرانی طبقه مرفه جامعه است و دوایی از درد مردم دوا نکرده است.

 

نکته دیگر آن است که این فاجعه اقتصادی ناشی از عدم نظارت درست و به‌موقع بانک مرکزی است و شاید اصلی‌ترین انگشت اتهام به سمت بانک مرکزی باشد که راه را برای سرمایه خواران باز گذاشته است. اکنون زمان آن رسیده که مسئولین سه قوه و در رأسشان شخص آقای رئیس‌جمهور در مقابل این فساد عظیم بایستند و این می‌تواند نقطه عطفی در مبارزه با بانک‌های چپاولگری باشد که در حال مکیدن خون مردم برای سود بیشتر خود هستند. قطعاً با اصلاح نظام بانکی می‌توان بخش بزرگی از چالش‌های وضعیت اقتصادی امروز را حل کرده و مردم را به مبارزه با فساد در نظام اقتصادی کشور امیدوار کرد.

 

امیدواریم مسئولین دائماً سخن امام این امت را به خود گوشزد کنند: «من عرض می‌کنم که اگر یک مسئولی جرئت مقابلهٔ با مفسد داخلی را نداشته باشد، به‌طریق‌اولیٰ جرئت مبارزهٔ با زورگوی خارجی را نخواهد داشت. [مثلاً]فلان‌کس از تجارت انحصاری سوءاستفاده می‌کند؛ خب باید جلویش را گرفت؛ سخت است. فلان‌کس از اعتبارات بانکی سوءاستفاده می‌کند؛ فلان‌کس بدهکاری‌های بانکی‌اش را نمی‌دهد؛ خب باید مقابله کرد. اینجا اگر شما نتوانید مقابله کنید، آنجایی که یک دولت زورگویی مثل آمریکا یا دیگری پایشان را در یک کفش می‌کنند که باید در قضیهٔ انرژی هسته‌ای این‌جوری بکنید، این‌جوری نکنید، نمی‌توانید مقابله کنید. وقتی اینجا شما قدرت مبارزه ندارید، آنجا هم قدرت مبارزه ندارید. این [جور]است.» (بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با کارگران ۱۴۰۲/۰۲/۰۹)

 

*انتشار یادداشت‌ها به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار