به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، سمیرا یگانه زاد امروز در جمع خبرنگاران در مشهد بیان داشت: صمغ ها به طور کلی به دستهای از ترکیبات غذایی اطلاق می شود که عمدتا از پلی ساکاریدها تشکیل شده اند.
وی افزود: این دسته از ترکیبات ویژگیهای متعددی از جمله بهبود بافت مواد غذایی، بهبود پایداری و تاثیرگذاری در طعم و بهبود ویژگی های حسی محصولات غذایی دارند.
مدیر گروه فرآوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی با اشاره به کاربردهایی که این گروه از مواد غذایی می توانند در صنایع داشته باشند، تصریح کرد: جلوگیری از تشکیل کریستال های یخ، تشکیل ژل و امکان جایگزینی آنها با چربی از جمله کاربردهایی است که این ترکیبات در فرآوری محصولات غذایی دارند.
یگانه زاد ادامه داد: این ترکیبات به صورت طبیعی توسط گیاهان و میکرو ارگانیسم تولید شده و می توان با استخراج و تخلیص آنها را مورد استفاده قرار داد.
وی تاکید کرد: مقادیر اندکی از این ترکیبات می تواند تاثیرات به سزایی در بهبود ترکیبات مواد غذایی داشته باشد.
مدیر گروه فرآوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه بیش از 90 درصد این محصولات در حال حاضر از کشورهای دیگر به ایران وارد می شوند، خاطرنشان کرد: واردات این میزان از صمغ ها خروج ارز زیادی را به همراه داشته حال اینکه در کشور ما منابع متعدد و غنی گیاهی برای تولید این دسته از مواد غذایی وجود دارد.
یگانه زاد با اشاره به اینکه پژوهش در زمینه صمغ و کاربرد آن در صنعت غذا می تواند نقش موثری در تحول این صنعت به همراه داشته باشد، متذکر شد: در پژوهشکده علوم و صنایع غذایی تحقیقات متعددی در مورد کاربرد صمغ های طبیعی در محصولات غذایی انجام شده است که برخی از آنها به تولید محصولاتی برای پوشش میوه های حساس، بهبود ویژگی های بافتی و حسی محصولات لبنی و فرآوردههای قنادی و گوشتی منجر شده است.
وی گفت: کنگره ای با عنوان صمغهای طبیعی و کاربرد آن در صنعت غذا در 30 مهر و اول آبان ماه امسال در پژوهشکده علوم و صنایع غذایی برگزار میشود و علاقه مندان میتوانند مقالات خود را تا تاریخ 25 خرداد ماه به دبیرخانه این همایش ارسال کنند.
مدیر گروه فرآوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی با اظهار نارضایتی از بی توجهی مسئولان نسبت به بهره برداری از منابع سرشار تولید صمغ که در کشور ما وجود دارد، خاطرنشان کرد: امید میرود که با برگزاری این همایش مسئولان امر توجه بیشتری به پژوهش و تجاری سازی یافتههای پژوهشی در زمینه صمغهای طبیعی داشته باشند./155ر/