طوفان توئیتری دانشجویان ایرانی با #دوباره_ایران_دوباره_تحریم/ مادر تحریمها چگونه در کنگره به بار نشست؟

طرح تصویب شده تحریمهای ایران، کرهشمالی و روسیه در مجلس نمایندگان، بعد از این در مجلس سنا هم به رای گذاشته خواهدشد و درنهایت با امضای دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا به عنوان قانون قابل اجرا خواهدبود.
حسن روحانی در واکنش به اقدام اخیر امریکا گفت: برجام دست و پای آمریکا را هم برای بردن اینگونه تحریمها به بهانه مسائل سلاح کشتار جمعی و هستهای به شورای امنیت و هم در راستای وضع تحریم های جدید بسته است. تحریمهای ایران در واقع تکرار تحریمهای گذشته بود و این نشان آن است که حربه تحریم آمریکا نسبت به گذشته بسیار کند شدهاست.

کارشناسان معتقدند تا به امروز كمتر از يكي دو تحريم اقتصادي اصلي بر سرنوشت و رفتار ايرانيان اثر داشته است. اما یک تحريم هوشمند به مراتب موثرتر از ده بمب هدايت شونده عمل مي كند و هزينه آتي آن هم براي كلوپ آمريكا بسيار كمتر است.
اگر چه ظاهرا اين تحريم با تمركز ويژه و خاص بر روي سپاه و برنامه موشكي و حقوق بشر نوشته شده است اما اولا به لحاظ شدت عمل بعد از برجام كم نظير است، ثانيا به لحاظ تحت تحريم مستقيم قرار دادن يك نهاد قانوني يك سيگنال بسيار بد است، ثالثا با توجه به زير ساخت ايجاد شده با كمك برجام، يك لايه جديد به محدوديتهاي انتقال و سرمايهگذاري اضافه خواهدشد. اين تحريم ابدا براي بازار ارز خبر خوبي نخواهد بود.
روحانی در بازار ارز يك ميراث آماده انفجار باقي گذاشتهاست. عدم اصلاح نرخ ارز متناسب با تورم و دميدن بي حساب بر تنور نقدينگي فنر بازار ارز را به شدت جمع كردهاست.
تركيب تحريم فوق با يكي دو پيچ اجرايي كوچك كه با شانس درخوري يك تكان موثر به بازار ارز خواهد داد. اين قيد" با شانس درخور" از آن باب است كه شايد بانك مركزي بخواهد با شدت بيشتري به آتش زدن ارز براي كاهش قيمت آن- رويه اي كه از زمستان قبل پيگيري مي شود- ادامه دهد.
يك سناريوي خوشخوان آن است كه بعد از تحريم فوق قيمت ارز -بدون ارتباط مستقیم به مفاد تحریمی-به يكباره ترقي كند و اين امر به گردن سپاه، برنامه موشكي و برنامه منطقه اي بيافتد و زمينه براي مطالبه يك برجام ديگر فراهم شود. اين اكنون از هميشه نزديكتر است.
البته تحریم s722 که توسط کنگره امریکا تصویب شد علاوه بر آنکه صراحتا نقض بندهای 26، 28 و 29 برجام است، بر اساس دستور اجرایی 13382 سال 2005 رئیس جمهور وقت امریکا علیه ایران به بهانه «هسته ای» بنیان گذارده شد.

یکی دیگر از کاربران دانشجوی توئیتر در قالب طنز واکنش احتمالی ترامپ به سخنان حسن روحانی و عباس عراقچی را به تصویر کشید و نوشت: واااو خسه شدیم ما دیگه نمیدونیم چطوری تحریم کنیم که تو ایران بگن اینا تحریم جدیده و نگن جمعبندی یا بروزرسانی تحریمهای قبلی بوده.


در این میان هم بعضی با اشاره به توان هستهای از دست رفته و دستاورد «تقریبا هیچ» برجام واکنش نشان دادند. در همین خصوص فاطمه سادات امیرخانی نوشت: مذاکره کردیم،توافق شد،هسته ای جمع شد،تحریمها اما بیشتر از قبل شد.... الان فقط اون راکتور اراک رو دوشتون سنگینی میکرد؟

سید مرتضی موسوینژاد قائممقام اسبق سیاسی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل با اشاره به تبعات سنگین عدم واکنش متقابل به امریکا، چون فروپاشی اقتصاد ایران نوشت: پاسخ تحریم های سنگینی که در راه است را فقط باید با موشک داد...یا درگیری موشکی و عقب نشینی آمریکا یا فروپاشی آرام آرام اقتصاد ایران...

اما موضوع تحریمهای جدید، سهمی هم از عاشقانههای سیاسی پیدا کرد! یکی از کاربران در همین زمینه نوشت: چشمهایت تحریم های ظالمانه ای بود که جگر جسم و روح برجامی ام را پاره پاره کرده!

ریحانه پناهی از دانشجویان علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی هم با اشاره سابقه مذاکره و اعمال دوباره تحریمها نوشت: تجربه #برجام خیلی خلاصه نشان می دهد آمریکا از طریق مذاکره راحت تر از آنچه تصور می شد توانست زیرساخت تاسیسات هسته ای ایران را منهدم کند

ریحانه رهبر هم با کنایه به ارتباط اشتغالزایی دولت و تحریمها نوشت: دولت فعلی نشون دادتوهرجایگاهی هستی میتونی کشور داری کنی! اگه لیسانسه باشی یا اگه ماله کشی بلدباشی! هی بگینکار نیست.. #عراقچی

ما جوانان مؤمن انقلابی، معتقدیم مهمترین دشمن امروز انقلاب اسلامی،
لیبرالیسم و لیبرالها هستند.
معتقدیم جریان لیبرالیسم به شکل ساخت یافته و انضمامی در عمده ساحت های مختلف جامعه نهادینه شده و بستر انواع فسادها و انحرافها است.
ما ایمان داریم تا وقتی از بلای خانمان سوز لیبرالیسم نجات پیدا نکنیم،
انقلاب اسلامی به ثمر نخواهد نشست.
جنبش مردمی رهایی از لیبرالیسم جنبشی است که خواهان بازگشت انسان به مسیر زندگی طبیعی و الهی است و رهایی از هرآنچه که او را از دستیابی به آن باز میدارد!