آخرین اخبار:
کد خبر:۷۰۲۵۸۱
کدام شهر؟ کدام دانشگاه؟ | پایانی

بهترین دانشگاه‌های کشور در کدام شهرها قرار دارند/ گریز از مرکز!

ساعاتی تا پایان وقت انتخاب رشته داوطلبان آزمون سراسری نمانده و باید هر چه سریعتر شهر و دانشگاه مورد علاقه خود را انتخاب کنند.

 

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدیه حسینی نسب؛ انتخاب رشته کنکور فرایندی تاثیرگذار در سرنوشت و تعیین مسیر زندگی و حرفه‌ای افراد است. قطعا این اولین انتخاب در زندگی یک دانش آموز بوده و آینده شغلی و حرفه‌ای شخص متاثر از این انتخاب خواهد بود.
 
داوطلبان كنكور که این روزها در حال جمع بندی نظرات، مشاوره ها و علایق خود در انتخاب رشته هستند، بايد در زمان انتخاب به شرایط خاص هر دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی، امکانات رفاهی و ورزشی، خوابگاه، دوری از محل اقامت و نیز توضیحات مندرج در ستون ملاحظات مقابل هر یک از رشته‌ها، توجه ویژه کنند.

خبرگزاری دانشجو در یک ماه اخیر در سلسله گزارش هایی، به بررسی تاریخچه و امکانات هر دانشگاه به طور جداگانه پرداخته است.
 

به طور مثال در گزارشی که به بررسی دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان بزرگترین دانشگاه شرق کشور پرداختیم، عنوان کردیم این دانشگاه از پردیسی بسیار وسیع و سرسبز برخوردار است و بیش از یک دهه است که به عنوان دانشگاه سبز در جهت حفط محیط زیست تلاش می‌کند.

/

دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز یکی از بزرگترین دانشگاه های جنوب کشور است و بزرگترین و مجهزترین کتابخانه دانشگاهی جنوب خاوری ایران را در خود جای داده است.

در تاریخ هیجدهم مردادماه ۱۳۵۱ توسط شورای گسترش آموزش عالی، اجازه تاسیس دانشکده علوم و دانشکده فنی به فرد خیری به نام علیرضا افضلی پور صادر شد تا مقدمات تهیه طرح‌های ساختمانی برای شروع این دانشگاه انجام شود.

/
 

دانشگاه شیراز نیز با پیشینه بیش از نیم قرن، یکی از بزرگترین و مهمترین دانشگاه‌های کشور است که قطب پژوهشی کشور نیز به شمار می‌آید. این دانشگاه طبق رتبه‌بندی انجام شده برای دانشگاه‌های جامع در سال ۱۳۹۶ در جایگاه هفتم برترین دانشگاه‌های ایران قرار گرفته است.

 

در ابتدای راه اندازی این دانشگاه، رئیس دانشگاه پنسیلوانیا به ایران آمد و دانشگاه شیراز مستقیماً تحت نظر و مدیریت این دانشگاه آمریکایی قرار گرفت و چند دانشگاه دیگر هم با این دانشگاه وارد مذاکره شدند و روش‌های آن‌ها در این دانشگاه پیاده شد.

 
دانشگاه شیراز، اولین دانشگاه کشور است که مدرکش بین‌المللی شد و همچنین اولین دانشگاه ایران است که برنده جایزه نوبل در آن سخنرانی کرد. جالب است بدانید محوطه دانشگاه شیراز معمار و سازنده این دانشگاه شخصی به نام مینورو یاماساکی بوده است. این شخص مرکز تجارت جهانی را نیز طراحی و پیاده‌سازی کرده است.
 

/

 

و اما دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۳۵۷ با نام دانشکده کشاورزی و با پذیرش ۳۰ دانشجو در رشته کشاورزی عمومی در محل ساختمان نیمه کاره شهرداری واقع در میدان ساعت (مصلی فعلی) فعالیت‌های آموزشی خود را آغاز کرد. 

 

 این مرکز آموزش عالی در سال ۱۳۷۰ از دانشگاه تبریز منتزع و مدتی به صورت مجتمع آموزش عالی به فعالیت خود ادامه داد و اولین ابلاغ رییس مجتمع آموزش عالی توسط وزیر فرهنگ و آموزش عالی وقت صادر شد.

 
/
 
 اصفهان که سرآمد همه شهر‌های ایران است، مهد فرهنگ و تمدن ادیان بوده و این مهم یک ویژگی خاص در دنیاست؛ به همین دلیل این شهر را جهان شهر نموده است. این شهر دو دانشگاه مهم اصفهان و صنعتی اصفهان را در خود جای داده است.
 
دانشگاه اصفهان که به لحاظ قدمت و رشته‌های تحصیلی بزرگ‌ترین دانشگاه در منطقه مرکز کشور می‌باشد، دانشگاهی دولتی وابسته به وزارت علوم است که پایه‌های نخستین آن از سال ۱۳۲۵ شمسی با ایجاد آموزشگاه عالی بهداری اصفهان گذاشته شد. این آموزشگاه با تعدادی دانشیار در خانه محقری واقع در خیابان احمدآباد کار خود را آغاز کرد.
 
دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در سال ۲۰۱۸ در رتبه بندی جهانی که تایمز از دانشگاه‌های زیر ۵۰ سال قدمت به عنوان برترین و جوان‌ترین دانشگاه‌ها ارائه داد، به عنوان دومین دانشگاه در کشور از لحاظ رتبه‌بندی دانشگاه‌های جوان قرار گرفت.
 
/
 
دانشگاه مازندران ۴۷ ساله نیز که بزرگترین مرکز آموزش عالی استان مازندران به شمار می‌رود، از سال ۱۳۵۸ و با تصویب شورای عالی انقلاب، به صورت رسمی تاسیس و در طی سال‌های اخیر رشد قابل توجهی در هر دو عرصه کمی و کیفی داشته است.
 
دانشگاه مازندران دارای بیش از ۵۲ رشته در مقطع کارشناسی در دوره‌های روزانه و شبانه، بیش از ۱۰۵ رشته گرایش در مقطع کارشناسی ارشد و بیش از ۷۲ رشته گرایش در مقطع دکتراست.
 
/
 
در استان خراسان شمالی نیز دانشگاه بجنورد با چهار دانشکده‌ی فنی و مهندسی، علوم انسانی، هنر و کشاورزی و با کمک سازمان‌های مختلف استان و شهرستان، در مهرماه ۱۳۸۴ و با پذیرش ۲۱۰ دانشجو در سه رشته تحصیلی، شروع به فعالیت کرد. در حال حاضر این دانشگاه دارای ۴۵ رشته تحصیلی که شامل ۱۸ رشته کارشناسی ارشد و ۲۷ رشته کارشناسی است و ۴۰۲۲ دانشجو، ۱۵۵ عضو هیئت علمی و ۸۸ عضو غیر هیئت علمی دارد.
 
دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین  تنها دانشگاه بین‌المللی کشور و مرکز آموزش زبان فارسی است و به خاطر نزدیک بودن به پایتخت مورد توجه بسیار دانشجویان قرار گرفته است.
 
هم اکنون حدود ۲۷ هزار دانشجوی غیرایرانی در کشور مشغول به تحصیل هستند که با محاسبه آمار وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد به بیش از ۳۴ هزار دانشجو می‌رسند.
 
/
 
 اگر سری به استان سمنان بزنید، دانشگاه سمنان با ۵ دهه فعالیت و بیش از ۸۰۰ هکتار فضا جلب توجه می کند.
 
این دانشگاه دارای ۵ پردیس آموزشی، پژوهشکده، چندین گروه پژوهشی، پارک علم وفناوری، مرکزرشد واحد‌های فناور، پردیس دانشگاهی بین الملل و مرکز آموزش مجازی الکترونیکی و نیز ۳۷۰ عضو هیات علمی ثابت است.
 
/
 
شهر کریمه اهل بیت نیز با حدود یک میلیون و دویست هزار نفر جمعیت، میزبان دو دانشگاه بزرگ قم و صنعتی قم است.
 
دانشگاه قم پس از تلاش‌های شهید آیت‌الله بهشتی و شهید باهنر در اواخر سال ۵۸ بر اساس تصویب شورای انقلاب اسلامی، زیر نظر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تحت عنوان «مدرسه عالی تربیتی و قضایی طلاب قم» تأسیس شد.
 
این دانشگاه با ۷ دانشکده و مرکزآموزشی، ۳ مرکز پژوهشی و فناوری، ۳۴ گروه آموزشی و پژوهشی و ۷۷ رشته تحصیلی در مقاطع مختلف به فعالیت‌های علمی، آموزشی و فرهنگی خود ادامه می‌دهد. دارای ۶ خوابگاه ملکی دولتی است که ۳ خوابگاه به دانشجویان دختر و ۳ خوابگاه به دانشجویان پسر اختصاص یافته است.
 
دانشگاه صنعتی قم نیز 10 سال پیش در دو رشته مهندسی صنایع و کامپیوتر تاسیس شد و اکنون دانشگاهی در حال توسعه با سه دانشکده و ۱۱ رشته تحصیلی است.
 
/

 یکی از نخستین سکونتگاه‌های قدیمی بشر استان لرستان است که به سرزمین آبشارهای خروشان نیز شهرت دارد.با وجود وسعت و جمعیت کمش دو دانشگاه خوب و مهم را در خود جای داده است.

دانشگاه لرستان در سال ۱۳۵۶ شمسی با عنوان «مرکز آموزش عالی لرستان» وابسته به دانشگاه جندی‌شاپور اهواز با پذیرش ۱۰۰ دانشجو در رشته‌های فیزیک، شیمی، ریاضی و زیست‌شناسی در مقطع کارشناسی فعالیت خود را آغاز نمود. پس از انقلاب با جداشدن از دانشگاه شهید چمران اهواز به صورت مستقل و تحت عنوان «مجتمع آموزش عالی لرستان» به کار خود ادامه داد.

 

در سال ۱۳۶۷ شمسی طرح جامع بزرگ دانشگاه لرستان تدوین و به تصویب وزارت فرهنگ و آموزش عالی و سازمان برنامه و بودجه رسید و فعالیت‌های اجرایی احداث دانشگاه در سال ۱۳۶۹ شمسی آغاز شد و سرانجام در سال ۱۳۷۲ شمسی به دانشگاه لرستان ارتقاء یافت.

 

دانشگاه آیت‌الله‌العظمی بروجردی نیز با تعداد ۳۵ نفر دانشجو در رشته حقوق فعالیت خود را آغاز کرد. پس‌ از تصویب هیئت امناء، تعداد پست‌های سازمانی از ۱۸۵ به ۳۶۵ پست و تعداد دانشکده‌ها از ۳ به ۷ دانشکده ارتقا یافت.

 

این دانشگاه هم اکنون با جذب بیش از ۴۸۰۰ دانشجو در رشته‌های فنی و مهندسی، علوم انسانی، علوم پایه و در بیش از ۱۳ گروه آموزشی در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد در حال فعالیت است.

/

 

دانشگاه بوعلی سینای همدان ۴۴ سال است که شهر همدان را به یکی از انتخاب‌های مهم کنکوری‌ها تبدیل کرده است.

 

به گفته رئیس دانشگاه بوعلی؛ در حال حاضر در مقطع کارشناسی ارشد این دانشگاه بیش از ۱۰ دانشجو مشغول به تحصیلند که رتبه آن‌ها زیر ۱۰ است که در رشته باستان شناسی و مهندسی مکانیک کشاورزی مشغول به تحصیل هستند؛ اما در مقطع کارشناسی هیچ رتبه‌ای زیر ۱۰۰ نداشته ایم.

/


منطقه سرسبز شمال غربی رشته کو‌ههای البرز و بخش غربی کرانه‌های جنوبی خزر میزبان دانشگاهی با حدود ۶۰۰۰ نفر دانشجو در ۴۹۴ رشته گرایش به نام دانشگاه گیلان است. این دانشگاه در مجموع ۱۴ خوابگاه دارد و ۱۰ درصد انجمن‌های علمی دانشجویی کشور را در خود جای داده است. 

/

  دومین استان پهناور کشور دانشگاه سیستان و بلوچستان را در خود جای داده است. این دانشگاه فعالیت خود را با تاسیس رشته راه و ساختمان در سال ۱۳۵۳ در شهر زاهدان آغاز کرد و به عنوان دانشگاه مادر در منطقه جنوب شرق کشور همواره در کانون توجه قرار داشته است.

دانشگاه سیستان و بلوچستان به دلیل فضای سبز و بکری که دارد، به عنوان زیباترین دانشگاه خاورمیانه شناخته شده است. مساحت کل دانشگاه ۱۹۴ هکتار و زیر بنای مفید آن ۱۸۵۰۰۰ متر مربع است.

/

 

دانشگاه بیرجند به عنوان قطب علمی و آموزشی شرق کشور و بزرگترین و قدیمی‌ترین مؤسسه آموزش عالی استان خراسان جنوبی با بیش از ۴۰ سال سابقه بالغ بر ۲۴ هزار نیروی متخصص تربیت کرده است.

 

/

اگر خواهان تحصیل در جوار اروند هستید و به خوزستان علاقمندید، باید بدانید دانشگاه شهید چمران اهواز با در اختیار داشتن فضای آموزشی بسیار وسیع و مناسب یکی از چهار دانشگاه بزرگ کشور و بزرگترین دانشگاه در جنوب غرب کشورمان به شمار آمده و در زمره دانشگاه‌های جامع قرار دارد.

 

بیش از ۱۶ هزار دانشجو از مقطع کاردانی تا دکتری تخصصی در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند که از این تعداد ۴۰۰۰ دانشجوی تحصیلات تکمیلی هستند.

/

 

دانشگاه تبریز یکی از دانشگاه هایی است که از امکانات منحصر بفرد علمی برخوردار است و تا کنون ۵ نفر به عنوان دانشمند جهان اسلام از این دانشگاه معرفی شده‌اند.

 

اساتید و دانشمندان برجسته بسیار زیادی در این دانشگاه مشغول تحقیق و تدریس هستند که تعداد زیادی از آنها عناوینی چون یک در صد دانشمندان برتر جهان، دانشمندان برتر جهان اسلام، چهره های ماندگار و اساتید پرتالیف کشور را کسب کرده اند. 
 
/
 
 
در میان موسسات و سازمان‌های وابسته به آموزش عالی، دانشگاه رازی به عنوان دانشگاه مادر، جامع و توسعه یافته طلایه‌دار آموزش عالی در استان کرمانشاه است. در حال حاضر دارای هفت دستگاه خوابگاه است که گنجایش حدود ۳۷۰۰ نفر دانشجو را دارد.
 
جالب است بدانید دانشگاه رازی از نظر تعداد ارجاعات به هر مقاله ISI برترین دانشگاه کشور طی سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۸ بوده‌ است.
 
/
 
سری به پایتخت صنعتی ایران زمین زدیم؛ دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در اراک، این شهر را به یکی از قطب‌های دانشگاهی کشور تبدیل کرده‌است که از آن میان می‌توان به دانشگاه اراک، دانشگاه علوم پزشکی اراک، دانشگاه صنعتی اراک و دانشگاه آزاد اسلامی اراک اشاره کرد.
 
دانشگاه اراک به عنوان دانشگاه جامع و مادر استان مرکزی و سیاست‌گذار طرح آموزش عالی در استان مرکزی می‌باشد.
 
این دانشگاه در حال حاضر دارای ۷ دانشکده رشته‌هایی در مقاطع کاردانی، کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد و رشته دکتری می‌باشد .
 
/
 
دانشگاه صنعتی اراک نیز در سال ۱۳۶۷ با عنوان آموزشکده فنی مهندسی تاسیس و تا کنون با بزگترین کارخانجات اراک از جمله ماشین سازی و آلومینیوم قرارداد همکاری دارد.
 
/

دانشگاه ارومیه به عنوان دانشگاه مادر در منطقه شمال غربی همواره در کانون توجه قرار داشته است و به گفته دانشجویانی که در آن تحصیل کرده‌اند، به دلیل فضای سبز و بکری که دارد یکی از زیباترین دانشگاه‌های خاورمیانه است.

 

این دانشگاه با داشتن ۱۱ دانشکده و مرکز آموزش عالی، ۵ پژوهشکده و مرکز مطالعاتی، تحقیقاتی و خدماتی، پردیس دانشگاهی، مرکز آموزش زبان، مرکز نیمه حضوری، مرکز رشد، موزه تاریخ طبیعی و با بیش از ۱۷۰۰۰ نفر دانشجو (روزانه، شبانه و نیمه حضوری)، ۵۳۲ نفر هیأت علمی و بورسیه و ۶۳۷ نفر کادر اداری به فعالیت آموزشی و تحقیقاتی خود ادامه می‌دهد.

 

/

 خوب است بدانید دانشگاه شهرکرد برای اولین بار در فهرست یک درصد دانشگاه‌های برتر جهان قرار گرفته و حالا به لحاظ تولید بیشترین مقالات یک درصد برتر ISI در میان دانشگاه‌های جامع کشور و موفق به کسب رتبه ۱۸ شده است.
 
//
کرد زبان‌ها و علاقمندان به زبان کردی هم لازم است سری به دانشگاه کردستان بزنند؛ دانشگاه کردستان از سال ۵۳ فعالیت خود را شروع کرد و هر سال رشته‌های جدیدی را برای دانشجویان ارائه داده است. جدید‌ترین رشته تحصیلی این دانشگاه رشته زبان کردی است که علاقمندان خاص خودش را دارد.
 
اگر دوست دارید دانشکده کردستان را برای ادامه تحصیل انتخاب کنید، حتما سری به گزارش کدام شهر؟ کدام دانشگاه؟ دانشگاه کردستان بزنید.
 
/
 
 
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان هم یکی از دانشگاه‌های دولتی ایران در استان گلستان و نخستین دانشگاه تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی در ایران است.
 
این دانشگاه دارای ۹ دانشکده «شیلات و محیط زیست»، «مرتع و آبخیزداری»، «علوم جنگل»، «مهندسی چوب و کاغذ»، «صنایع غذایی»، «علوم دامی»، «تولید گیاهیِ»، «مهندسی آب و خاک» و «مدیریت کشاورزی» و یک پژوهشکده است.
 
/
 
 
سری به شهر کرج زدیم، این همسایه نزدیک پایتخت دانشکده ای به نام محیط زیست دارد که در سال ۱۳۵۱ و تحت عنوان «آموزشکده محیط زیست» به منظور تربیت نیروی انسانی متخصص و ماهر مورد نیاز عرصه محیط زیست کشور تاسیس شد.
 
این مرکز آموزش بیش از ۱۰۰۰ دانشجو را عهده دار می‌باشد. نکته حائز اهمیت در مورد دانشجویان ورودی سال (۱۳۷۱) در این دانشکده این بود که آنان به نوعی بورسیه بودند و از همان بدو ثبت نام در آموزشکده و شروع به تحصیل، در سازمان حفاظت محیط زیست استخدام شده و حقوق ماهیانه دریافت می‌کردند. 
 
/
 
آب‌های گرم خلیج‌فارس و دریای عمان در همسایگی خود دو استان گرمسیری با مردم خوب و مهربان دارد؛ دانشگاه هرمزگان و دانشگاه خلیج فارس نیز مستثنی از این مهربانی نیستند و میزبان دانش آموزان دیروز و دانشجویان فردا خواهند بود.
 
دانشگاه هرمزگان شامل ۶ دانشکده و یک پردیس دانشگاهی قشم است و در حال حاضر نزدیک به ۶۰۰۰ دانشجوی دختر و پسر در مقاطع تحصیلی مختلف ۴۰ رشته محل کارشناسی، ۷۱ رشته محل کارشناسی‌ارشد و ۳۲ رشته محل در مقطع دکترا در آن مشغول به فعالیت است.
 
دانشگاه هرمزگان از همجواری با خلیج فارس استفاده کرده و دانشکده‌ای با رشته‌های دریایی با سه گروه آموزشی شیلات، زیست شناسی دریا و علوم غیر زیستی راه‌اندازی کرده است.
 
دانشگاه خلیج فارس هم که از نظر موقعیت جغرافیایی و همجواری با آب‌های نیلگون خلیج فارس و تأسیسات عظیم نفت و گاز منطقه ویژه پارس جنوبی به عنوان باند توسعه استان بوشهر تلقی می‌شود، در ابتدا نام «دانشگاه بوشهر» را بر خود داشت.
 
 اما تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی هیچ نوع مؤسسه یا مرکز دانشگاهی به معنای واقعی در استان بوشهر وجود نداشت و در چنین منطقه‌ای با این پیشینه تاریخی، جای خالی یک دانشگاه بزرگ و جامع به وضوح احساس می‌شد.
 
سری به ایلام زدیم؛ دانشگاهی که امروز به نام دانشگاه ایلام معروف است، بیشت و چند سال پیش دانشکده کشاورزی ای بیش نبود و از سال ۱۳۷۱ با توجه به اهداف انقلاب مبنی بر توسعه فرهنگی و اقتصادی مناطق محروم و به برکت سفر رهبر انقلاب به این استان  از دانشگاه رازی مستقل و به دانشگاه ایلام ارتقا یافت.

در حال حاضر دانشگاه ایلام دارای ۹۵ رشته تحصیلی در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری است و بیش از ۶۸۰۰ دانشجو در مقاطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.  
 
/
 
در پایان ایرانگردی و دانشگاه گردی‌مان سری به شهر چاقوی های تیز زدیم؛ دانشگاهی به نام دانشگاه زنجان در سال ۱۳۵۳ با عنوان مدرسه عالی کشاورزی و دامپروری تاسیس شد و در سال ۱۳۷۰ عنوان دانشگاه را از سوی وزارت فرهنگ و آموزش عالی وقت کسب کرد.
 
شهر قنات و قنوت و قناعت آخرین مقصدمان بود؛ دانشگاه یزد؛ دانشگاهی که سومین شهید محراب پیگیر راه اندازیش بود، این دانشگاه حالا میزبان ۱۳۷۰۰ دانشجو در سه مقطع دکترا، کارشناسی ارشد و کارشناسی است  و ۶۸ درصد دانشجویان آن را دانشجویان مقطع کارشناسی تشکیل‌ می‌دهند.
 
البته لازم به ذکر است، دانشگاه‌هایی همچون دانشگاه یاسوج ما در تهیه این گزارش همیاری نکردند؛ اما خبرگزاری دانشجو امیدوار است در این گزارش‌ها که در اختیار داوطلبان عزیز قرار داد، کمکی هر چند ناچیز برای انتخاب رشته موثر و شناسایی شهر‌ها و دانشگاه‌های ایران زمین کرده باشد. منتظر قبولی شما در بهترین رشته‌ها و دانشگاه‌ها خواهیم بود.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Israel
۱۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۱:۳۰
سلام دانشگاه شهید چمران اهواز جز دانشگاههای بزرگ ومهم ایران وجهان است وشهرت جهانی دارد وجز دانشگاههای منطقه یک کشور است
4
11
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۷
سلام
خسته نباشید
من ارشد حقوق جزا. هم دانشگاه قم قبول شده ام و هم بین المللی قزوین
میخاستم بدونم کدوم برم بهتره به نظرتون؟؟
8
4
محمد محسن
۱۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۴
دانشگاه بین‌المللی قزوین برو چون اعتبار علمی بالاتری هم داخل و خارج دارد
شیوا
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۰
چرا به دانشگاه هنر اصفهان اشاره نکردید برترین دانشگاه هنر کشور ، دانشگاه هنر اصفهان است .
4
0
پربازدیدترین آخرین اخبار