به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بندرعباس، عیسی کشاورز لحظاتی پیش در حاشیه افتتاح نمایشگاه مراکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر سراسر کشور در هتل هرمز طی یک نشست خبری با اشاره به حمایت از سهم نیروی انسانی در تولید ناخالص ملی و رضایتمندی ارتقای شاخص های فرهنگ و هنر در کشور اظهار داشت: سهم فرهنگ و هنر در اشتغال ملی و تولید ناخالص ملی تا حدودی احصا نشده است.
وی بیان داشت: در کشورهای پیشرفته دنیا 2.5 درصد از تولید ناخالص ملی و بودجه های عمومی به حوزه های فرهنگ و هنر و نگاه های حمایتی اختصاص دارد، اما سهم مراکز فرهنگ و هنر در بودجه های عمومی کشور ما به درستی احصا نشده است.
مدیر کل دفتر آموزش و مدیران مراکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر تصریح کرد: تاکیدات رهبر معظم انقلاب در حوزه فرهنگ و هنر و طرح 20 سوال جدی در سفر اخیر به استان خراسان شمالی که بیشتر آنها ماهیت فرهنگی و هنری دارد، دغدغه در حوزه فرهنگ و هنر را دوچندان می کند.
کشاورز گفت: وجود 40 هنرستان هنرهای زیبا که برخی از آنها بیش از 100 سال قدمت دارند و 30 هزار آموزشگاه آزاد هنری، 1700 موسسه فرهنگی و هنری، 700 موسسه در بخش کار و دانش و 70 مرکز علمی و کاربردی با رویکرد جدید در حوزه های مختلف که اکنون به 100 مرکز افزایش یافته، یک میلیون نفر را به عنوان هنرجو، مدرس، کارمند و استاد در دفتر آموزش و مدیران مراکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر گرد هم آورده است.
وی ادامه داد: این موضوع گوشه ای از دستاوردهای دفتر آموزش و مدیران مراکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر در کشور می باشد و در واقع دانشگاه جامع علمی و کاربردی بستری مناسب برای حرکت به سمت جایگاه مطلوب در وزارت ارشاد مهیا ساخته است.
مدیر کل دفتر آموزش و مدیران مراکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر فلسفه تشکیل دانشگاه جامع را تولید کار و غنا بخشیدن به حوزه اشتغال و بهره وری دانست و اظهار داشت: وزارت ارشاد نیز شاکله آموزش و تحصیلات دانشگاهی را در جهت پیشبرد و غنا بخشی به برنامه های آموزشی دنبال می کند.
کشاورز گفت: سرمایه گذاری در بخش آموزش فرهنگ و هنر علاوه بر آنکه باعث تلطیف فضا می شودT ارزش افزوده ای را که دراین راستا بوجود می آورد بسیار گرانبهاتر است؛ در این مسیر می توان افرادی مانند فرشچیان را تربیت کرد که نماد یک ارزش افزوده ملی است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از آموزش کارمندان دولت در مراکز آموزش علمی کاربردی جهت ارتقای شغلی کارمندان در تک پودمان های آموزشی و همچنین تشکیل شرکت های زایشی و انضمامی خبر داد که باعث تحول جدی در نظام آموزش های علمی کاربردی خواهد شد.
این مسئول در وزارت ارشاد گفت: بیشتر مخاطبان تولیدات حوزه فرهنگ و هنر، همین دانشجویان و اساتید هستند، پس به نوعی ظرفیت های زیادی باید در بخش دانشجویی فراهم کنیم و نباید بگذاریم هیچ استعداد فرهنگی و هنری در این استان ها بر زمین بماند.
کشاورز خاطرنشان کرد: با راه اندازی موسسه آموزش عالی فرهنگ و هنر که طی برگزاری نخستین جشنواره تولیدات مراکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر صورت می گیرد، نگاه جدی تر به آموزش دنبال خواهد شد.
وی در پایان یادآور شد: وزارت ارشاد نیز طی این دو سال اخیر در قالب یک نقشه راه، برنامه های آموزشی گسترده ای را دنبال کرده که با نگاه حمایتی و تخصیص بودجه های خوب به بسیاری از دستاوردها در حوزه فرهنگ و هنر خواهیم رسید.
نمایشگاه توانمندی های مرکز علمی-کاربردی سراسر کشور صبح امروز در هتل هما بندرعباس افتتاح شد و افتتاحیه نخستین جشنواره تولیدات مراکز علمی کاربردی نیز عصر امروز به همراه افتتاح آثار برگزیده دانشجویان این مراکز در نگارخانه کوروش گرمساری در فرهنگسرای طوبی بندرعباس برگزار می شود.