به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، حجتالاسلام محمدعلی جاودان از اساتید برجسته اخلاق هستند که در طی دوران زندگی و تحصیل حوزویشان از محضر اساتید برجستهای از جمله آیتالله حاج آقا مجتبی تهرانی، آیتالله خوانساری، آیتالله حقشناس و علامه عسکری بهرهمند شده اند.
این استاد اخلاق در جلسه هفتگی که طبق روال، پنج شنبه ها در مدرسه سادات موسوی برگزار می شود پس از اقامه نماز و تلاوت سوره «ص» و زیارت «آل یس» پس از توضیح چند بند از احکام نماز به ادامه بحث خود مبنی بر نسبت امام با خدا، پیامبر و مردم پرداخت.
سجده شکر نواقص نماز را از بین می برد
این استاد اخلاق ضمن تاکید بر این که بعد از نماز مستحب است نمازگزار مشغول ذکر، قرآن و تعقیبات شود، بهترین تعقیبات را تسیحات اربعه دانست و تا کید کرد: لزومی ندارد تعقیبات حتما به زبان عربی خوانده شود.
حاج آقا جاودان سجده شکر را برطرف کننده نواقص نماز خواند و در توضیح بیشتر گفت: همین که پیشانی را به قصد سپاس گزاری بر زمین بگذارید کافی است اما می توان ذکر شکراً لله را تا 100 بار بگویید.
وی در ادامه گفت: مثل عظمت آخرت در برابر دنیا همانند این است که شخصی دست خود را در اقیانوس آرام بنهد آن میزان آب که به دست آن میرسد دنیاست و اقیانوس اخرت. شما جوان ها فرصت دارید برای خود سرمایه جمع کنید و سرمایه دار شوید. این که یک نفر دکترا دارد و 5 زبان می داند در آن عالم خیلی خریدار ندارد، هنرش اگر خوش نویسی و نقاشی باشد خریدار ندارد، چیزهای دیگری ارزشمندند. «نگاه نکردن به نامحرم»، «دروغ نگفتن» البته این را در دانشگاه بگویی می خندند، اما این هنرها خریدار دارد نه آن هایی که این جا می گذاری و می روی.
رابطه امام با خدا
این استاد اخلاق ضمن یادآوری بحث هفته های گذشته، تکرار کرد: نسبت امام با خداوند یکی این است که امام خلیفه خداست. دیگری این بود که امام ولی است. از معانی ولی در قرآن، یکی تحت تربیت قرار گرفتن از سوی خداوند است. این نسبت اختیاری و دوطرفه است یعنی هرچقدر که شما کمتر گناه کنید و بیشتر مراقبت بورزید، خدواند بیشتر ولایت خود را بر شما اعمال می کند و مانع از آن می شود که تصمیم اشتباهی بگیرید.
وی افزود: معنای دوم ولی، صاحب زمام امور و یا اولی الامر است، این نسبت اجباری و یک طرفه است یعنی می بایست پذیرفته شود. وقتی گفته می شود یهود و نصارا را ولی خود نگیرید یعنی ولی شما خداست. این که در آیه :«انما ولی کم الله و رسول و الذین آمنوا( در جلسات پیش گفته شد که این آیه اشاره به امیرالمومنین دارد) به این معنا اشاره دارد و این نکته که یک بار لغت ولی به کار رفته است یعنی خداوند همانقدر ولی است که رسول ولی است و امام همان قدر ولی است که رسول، چرا که یک لغت در هنگامی که در جایی به کار می رود نمی تواند چند معنا داشته باشد.
حاج آقا جاودان نصرت و محبت را نیز از معانی ولایت دانست که دو طرفه است و به این آیه اشاره کرد که «ان ینصرکم الله ینصرکم» اما هنگامی که گفته می شود «من یتولی الله..» یک طرفه است.
میلاد امام عسگری را بزرگ بدانید
این استاد اخلاق با اشاره به میلاد حضرت عسگری (ع) روز هشتم و به روایتی دیگر روز دهم ربیع ثانی را از روزهای بسیار بزرگ دانستند و از همه خواستند این روز را بزرگ بدانند.
22 بهمن را واجب بدانید به خصوص جوانان!
وی همچنین در خصوص راهپیمایی 22 بهمن گفت: شرکت در این روز را بر خود واجب بدانید حتی شده 10 دقیقه، چرا که این عمل شما در جایی دیده می شود.
حاج آقا جاودان در پایان تاکید کرد: این نکته که جوانان حضو دارند یا نه بسیار مهم است، ببینید که اطراف ما تماما توسط آمریکا محاصره شده است؛ پاکستان، عراق و ترکیه. حضور شما مقابله با این محاصره است! یعنی ما هنوز ایستاده ایم. این ها می خواهند بدانند که جوانان هستند یا نه. من تمام تلاشم را میکنم که انشالله حتما حضور پیدا کنم توان راه رفتن ندارم، اما شده با موتور می آیم و در یک گوشه در جمع مینشینم.