اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
میثم فضلالله پور مدیر سازندگی ناحیه بسیج دانشجویی استان فارس، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، گفت: هدف اصلی اردوهای جهادی بحث خدماترسانی و محرومیتزدایی میباشد و هدف درونگروهی ساخت و تربیت یک فرد است که بتواند بهعنوان یک جهادگر دانشجو آینده در حل مشکلات کشور یک نقش جهادی ایفا بکند، نقشی که به کمک آن بداند زیرپوست اجتماع و زیرپوست مناطق محروم کشور چه میگذرد تا فردا اگر این فرد در بدنه مدیریتی و اجرایی کشور ورود پیدا کرد انتظاراتی که از یک فرد در بحث محرومیتزدایی میرود را بتواند پوشش دهد.
وی بیان داشت: نقش گروه جهادی در بحث تولید و اشتغال مستقیم نیست؛ زیرا مناطق یا عموماً خارج از حیطه ارتباطی گروهها هستند و فاصله زیادی دارند یا اینکه در یک مدتی با اینها در ارتباطاند نهایتاً ۱۰ روز در سال یک گروه جهادی بتواند ارتباط بگیرد بقیه هم بهصورت مقطعی و کم مثل یک روز یا سه روز ارتباط میگیرند؛ انتظاری در بحث شعار سال از اردوی جهادی است در حیطه ترویج، فرهنگسازی و کمک به این قضیه میتواند باشد و خودش مستقیماً نقش ایجابی ندارد.
مدیر سازندگی ناحیه بسیج دانشجویی فارس گفت: کیفیت و کمیت اردوها نسبت به سالهای قبل را باید از سیستم خارج از خودمان سئوال کنیم؛ اما از لحاظ کمیتی هنوز شروع نشده؛ اما اردوهای نوروزی نسبت به سال قبل یک جهش قابلتوجهی داشته است.
فضل الله پور عنوان کرد: در ایام نوروز سال قبل شش گروه به اردوی جهادی رفتند و در نوروز امسال ۲۴ گروه که تقریباً چهار برابر شده است؛ اما در بحث کیفیتی یک سری مؤلفهها وجود دارد که باید به صورت یک کار پژوهشی انجام شود.
وی افزود: اردوی جهادی در دو حوزه اثر دارد یکی برای فردی که در آن گروه جهادی هست یکی برای مردم آن منطقه این مؤلفهها را باید در بیاوریم و تکتک مناطقی که اردوی جهادی رفتن را پیگیری کنیم و مشخص کنیم این اردوی جهادی چه تأثیری گذاشته؛ اما با توجه به شواهد و بدیهیاتی که نگاه میکنیم، میبینیم که رفتهرفته دارد یک غنا و پختگی به گروهها داده میشود و این غنا و پختگی باعث میشود که کارکرد اردوهای جهادی افزایش پیدا کند. نسبت به سالهای قبل یک تجربهای را هرسال کسب میکنند گروهها بعضاً در بحث شعار سال و اقتصاد مقاومتی به یک طریقی ورود پیدا میکنند و همین بحثها باعث شده گروهها یک غنای بهتری پیدا کنند.
مدیر سازندگی ناحیه بسیج دانشجویی فارس بیان داشت: با توجه به نیاز، عرصه و توان گروه اردوهای جهادی یکروزه، سهروزه، پنجروزه، هفتروزه و ۱۰ روزه هستند.
فضل الله پور خاطرنشان کرد: بحثی که ما در اردوهای جهادی داریم این هست که اگر محرومیتی وجود دارد، ناشی از عدم فعالیت درست یک دستگاه و یا نرسیدن به آن محرومیت از طریق آن دستگاه هست بهعنوانمثال اگر در حوزه ساختوساز راه محرومیتی در یک روستا دیده شود، قطعاً به سازمان متولی آن برمیگردد یا در بحث بهداشت یا آب یک روستا متأسفانه اکثرا در بحثهای ساختوساز و اینکه که ضریب توسعه هر روستایی ازلحاظ آب و برق و گاز و... افزایش پیدا کند برمیگردد به یک سازمان متولی و عموماً ارتباط ما با سازمانها از جنس این هست که محرومیت را برطرف کنیم و کاری که سازمانها باید انجام بدهند متأسفانه انجامنشده یا کمرنگ بوده و بعضاً بعضی از ارتباطها چالشبرانگیز هست بعضی از سازمانها هم کمک میکنند و ارتباط خوب هست؛ ولی اکثراً به نحوی حل مشکلات و معضلات روستاها و مناطق محروم در بروکراسی اداری دستگاهها گمشده است.
وی ابراز داشت: یکی از فلسفه وجودی گروهها و اردوهای جهادی بحث خدماترسانی به محرومین هست قطعاً درزمانی که یک اتفاق، حادثه و بلایای طبیعی رخ میدهد این گروهها و حرکات انسان دوستانه نمود بیشتری پیدا میکنند نمونههای زیادی بوده که گروههای جهادی در مواقع سیل زلزله و حوادث چه در استان فارس چه در دیگر نقاط کشور یا اعلام حضور کردند یا خودشان مستقیماً در این عرصهها حضور پیدا کردند.