معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد کاشان با توجه به فعالیتها و اهداف کلان در راستای قطبسازی و ایجاد برند در واحدهای دانشگاهی گفت: با وجود زیست بوم اقتصادی–فناوری موجود در منطقه، ۵ قطب علمی-پژوهشی در این واحد مستقر میشوند.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو دکتر احمد فخار، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان در مورد وضعیت و فعالیتهای حوزه تحت پوشش خود گفت: یک سال گذشته فعالیتهای قابل توجهی در این واحد انجام شد. به منظور جهتدهی به فعالیتهای پژوهشی استادان و برندسازی در واحد کاشان و توسعه این فعالیتها برای ایجاد مراکز تحقیقاتی با توجه به رشد دانشجویان تحصیلات تکمیلی، هستههای پژوهشی، کامپوزیت، بازی سازی خلاقانه، هوشمحاسباتی و دادهکاوی، روانشناسی و علومشناختی، موتور و خودرو، معماری و انرژی، نانوتکنولوژی، مدیریت، حسابداری و مدیریت مالی، ژئوماتیک و مهندسی پزشکی با توجه به پتانسیلهای موجود و حضور نیروهای متخصص از صنعت در واحد راهاندازی شده است.
فخار افزود برای هدایت دانشجویان و حرکت دانشگاه به سمت نسل سوم دانشگاهها (دانشگاههای کارآفرین)، با ایجاد شورای مرکزی انجمنهای علمی و ایجاد حس همکاری و همافزایی بین انجمنهای علمی در دانشگاه بویژه در حوزههای مهارتی با توجه به تفاهمنامه دانشگاه با سازمان فنی و حرفهای کشور و ایجاد مرکز توسعه مهارتهای ASD در دانشگاه، در طول سال قریب به ۲۰۰ دوره با اعطای مدارک فنی حرفهای برگزار میشود و در این راستا مراکز آموزش و تحقیقات دانشجویی «بازیسازی و برنامه نویسی(GPC)، رباتیک و هوافضا و مهندسی پزشکی (BME) راهاندازی شده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان تصریح کرد در چند سال گذشته با رشد فعالیتهای دانشگاه، همایشهای ملی فرش ماشینی، برق و کامپیوتر، حسابداری و مدیریت، نانو علوم کاربردی، پنجمین دوره مسابقات بین المللی بازی سازی IRANGDC-۲۰۱۷، اولین همایش بینالمللی محتشم کاشانی و دومین همایش ملی معماری و انرژی برای ارتباط هر چه بیشتر با جامعه و صنعت انجام شده است.
وی تاکید کرد علاوه بر درآمدزایی در بخش خدمات آزمایشگاهی (مجموع درآمدهای سال ۹۵ تا پایان دی حدود ۴ میلیارد ریال برآورد میشود) که با توجه به فعالیتهای انجام شده و قراردادهای منعقده تا پایان سال امکان افزایش دارد؛ میزان طرح های برون دانشگاهی در این واحد با قراردادهای منعقده، بالغ بر سه میلیارد و سیصد میلیون ریال است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان با بیان اینکه چند سال گذشته بیش از بیست تفاهمنامه با صنایع و ادارات منعقد شده است گفت: با توجه به ایجاد مراکز پژوهشی در دانشگاه، هدف گذاری پژوهش در سال ۹۶، درآمدزایی این مراکز، رفع نیاز جامعه و حرکت دانشگاه به سمت دانشگاه نسل سوم است.
وی در مورد مرکز رشد کاشان و فعالیت مراکز تحقیقاتی عنوان کرد مرکز رشد دانشگاه آزاد کاشان یکی از فعالترین مراکز در منطقه است به طوری که اکنون به دلیل محدودیت فضا چند شرکت در نوبت ورود هستند که امید است با راه اندازی پردیس پارک علم و فناوری در این واحد نیاز به این مهم برطرف شود. شرکتهای صنعتی موجود در این مرکز در حوزههایی با تکنولوژی بالا فعال هستند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان افزود کنتور آب هوشمند، طرح جدید چراغ راهنمایی رانندگی هوشمند (برای اولین بار در کشور)، دستگاه بهینهساز مصرف موتورخانه (مورد تائید سازمان بهینهسازی مصرف انرژی)، سیستم ناوبری آنلاین و چندین بازی تجاری شده از جمله محصولات تجاری شده در مرکز رشد واحد کاشان هستند.
وی با اشاره به اینکه مرکز رشد و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان با توجه به شرکتهای پذیرش شده در دو سال اخیر، اکنون با ظرفیت مناسبی در حال فعالیت بوده و دانشگاه درصدد اختصاص ساختمان جدیدی به این مرکز است گفت: علاوه بر اینکه ساختمان هایی به مساحت حدود ۲۰۰۰ متر مربع برای فعالیتهای تولیدی شرکتهای مستقر در این مرکز در نظر گرفته شده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان به منظور توسعه فعالیتهای کارآفرینی در دانشگاه با همکاری بخش خصوصی گفت: بزرگترین مرکز شتابدهنده کشور در حوزه IT/ICT در فضایی با مساحت بالغ بر ۱۷۰۰ متر مربع همراه با اختصاص ۶ سوئیت مجهز برای اسکان ۵۰ نفر با سرمایهگذاری اولیه بخش خصوصی بالغ بر۸ میلیارد ریال افتتاح شد که در حال فراخوان و جذب تیمها برای شتابدهی در یک دوره شش ماهه از سراسر کشور است.
وی اظهار داشت با وجود تفاهمنامه بین دانشگاه و بنیاد ملی بازیهای رایانهای و این دانشگاه و با توجه به راه اندازی مرکز شتابدهنده، واحد کاشان به عنوان یکی از قطبهای بازیسازی در کشور شناخته شده و در این راستا در حال ایجاد فضای مناسب برای استقرار این قطب در دانشگاه است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان در ادامه افزود با توجه به موافقت اولیه سازمان مرکزی برای ایجاد طرح شفا (شهرک فناوریهای آزاد)، مطالعات اولیه ایجاد این شهرک در عرصهای به مساحت ۳۰۰۰۰ متر مربع در حال انجام است.
وی درباره مراکز تحقیقاتی گفت: که ۵ هسته پژوهشی با توجه به توسعه فعالیت های پژوهشی دانشگاه، شرایط ایجاد مرکز تحقیقات را دارا شدند که از این میان ۴ مرکز مجوز تاسیس (از سازمان و استان) را در سال گذشته دریافت کردند و یک مرکز در حال بررسی است. این 5 مرکز شامل؛ فرش ماشینی، معماری و انرژی، علوم کاربردی نانو، بازی سازی و هوش محاسباتی و آب و فاضلاب هستند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان در مورد چگونگی فعالیت واحد کاشان در عرصه شرکتهای دانش بنیان گفت: شرکت دانشگاهی آتاو از جمله این شرکتهای دانش بنیان است. به منظور توسعه فعالیتهای دانشبنیان در حوزههای علوم انسانی و آزمایشگاه منابع انسانی و ایجاد درآمدهای غیر شهریهای با مجوز و بررسیهای اولیه سازمان مرکزی و استان، نخستین شرکت دانشگاهی شمال استان اصفهان با زمینه فعالیت در حوزههای علوم انسانی با سهم ۲۰ درصدی دانشگاه ایجاد شد که زیرمجموعههای این شرکت در حوزههای مدیریت، کسب و کار شهرستان، کلینیک روانشناسی، آزمون علوم انسانی، دورههای MBA و... در حال تاسیس، فعالیت و عقد قرارداد هستند.
وی به مرکز نوآوری شهید فهمیده اشاره کرد و گفت: این مرکز در دانشگاه به فعالیتهای پژوهشی مرتبط با صنایع دفاعی میپردازد و طبق تفاهمنامه، محل فعالیت آن به این دانشگاه انتقال داده شده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان افزود با توجه به فعالیت ها و اهداف کلان دانشگاه در راستای قطب سازی و ایجاد برند در واحدهای دانشگاهی با توجه به زیست بوم اقتصادی – فناوری موجود در منطقه کاشان این واحد دارای؛ قطب بازی سازی و IT\ICT، مرکز فرش ماشینی، مرکز تحقیقات معماری و انرژی، بزرگترین مرکز شتابدهنده کارآفرینی در کشور و موسسههای فرهنگی دیجیتال است.
وی در مورد ارزیابی فعالیت دانشجویان و هیئت علمی واحد کاشان در حوزه پژوهش گفت: مشارکت اعضای هیات علمی در مراکز تحقیقاتی، همایشها، مرکز رشد، شتابدهنده، موسسه فرهنگی دیجیتال سار، شرکت دانشگاهی آتاو، فعالیتهای گسترده دانشجویی در انجمنهای علمی و مراکز آموزشی – تحقیقاتی دانشجویی نوید خوبی را برای پژوهش کاربردی میدهد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان تصریح کرد اکنون، جهتگیری اصلی پژوهش، هماهنگی بیشتر بین مراکز موجود در دانشگاه برای رفع نیاز صنعت و جامعه است که امید است واحد کاشان سوددهی بالای مراکز پژوهشی را داشته باشد و بتواند به عنوان یک برند در زمینههای بازی سازی و IT\ICT، فرش ماشینی، معماری و انرژی، شتابدهنده و فعالیتهای فرهنگی دیجیتال در کشور باشد.
وی ادامه داد علاوه بر اینها به عنوان یکی از فعالیتهای ویژه، برگزاری دو دوره بورسهای شش ماهه دانشجویی با کمک مراکز و شرکتهای موجود در دانشگاه است و انتظار میرود دانشگاه آزاد اسلامی که یکی از افتخارات نظام اسلامی و نمونه بارز و موفق پیاده سازی اصل ۴۴ است در سالهای آینده بتواند در حوزههای کارآفرینی و پژوهشی، نیازهای جامعه و کشور را برآورده کند و در این راستا واحد کاشان به عنوان بخشی از نظام آموزش عالی سهم قابل توجهی در این حوزهها داشته باشد.