دانشگاه آزاد ساری در طول ترم تحصیلی جاری برنامههای متنوعی اجرا کرده است، اما در این بین، کرسیهای آزاداندیشی هیچ جایگاهی ندارد.
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، محیط دانشگاه با توجه به خصوصیاتی که دارد، محل برخورد دیدگاه ها و عقاید است و طرح آنچه در ذهن استاد و دانشجو است، می تواند منشاء ایجاد نوآوری فکری شود، بنابراین باید فضا برای آنها فراهم شود تا بتوانند نظرات خود را بیان کنند.
با گذشت سال ها از طرح ضرورت برگزاری کرسی های آزاداندیشی و نظریه پردازی از سوی رهبر معظم انقلاب و عدم پیگیری این بحث از سوی مسئولان دانشگاهی، مقام معظم رهبری در سال گذشته در دیدار با نخبگان دانشگاهی بار دیگر بر ضرورت شکل گیری این امر تأکید و پیرو این فرمایشات بسیاری از دانشگاه های کشور جلساتی را با این عنوان برگزار کردند، اما این عملکردها چندان که باید قابل قبول نیست.
کرسی های آزاد اندیشی بستری را فراهم می کند تا دانشجویان بتوانند نظرات، افکار و نقدهای سازنده خود را ارائه دهند و مسئولان هم می توانند راه حل هایی برای اجرای بهتر کرسی ها ارائه کنند تا در شکل گیری کرسی ها و بهبود روند برگزاری آن اثربخش باشد.
دانشگاه آزاد ساری یکی از دانشگاه های مهم استان مازندران و شهرستان ساری است و تا کنون برنامه های متعدد دانشجویی مانند یادواره شهید حسین بهرامی، یادواره شهدای غدیر (حسن تهرانی مقدم)، جلسات پرسمان دانشجویی با حضور نمایندگان ساری و بسیاری برنامه های دیگر برگزار کرده، اما در این بین تنها چیزی که جای خالی آن احساس می شود و در اولویت برگزاری قرار دارد، کرسی های آزاد اندیشی است.
دانشگاه آزاد ساری و تشکل های موجود در آن با گذشت یک ترم از سال تحصیلی هنوز کرسی آزاداندیشی برگزار نکرده است.
بسیج دانشجویی در برگزاری کرسی ها کم کاری کرده است
بخشنده، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد ساری در خصوص برگزار نشدن کرسی در این دانشگاه گفت: بروکراسی موجود در دانشگاه ها اولین دلیل برای عدم اجرای این مهم است.
وی افزود: ابلاغ آیین نامه ها و اساسنامه های مختلف و حتی اصلاحیه هایی که از طرف شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم صادر می شود تا حدی جلوی کار دانشجویان را گرفته است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد ساری ادامه داد: از دلایل دیگر عدم برگزاری این کرسی ها این است که دانشجو و مسئولان خوب توجیه نیستند که کرسی های آزاد فکری به چه شیوه ای، در چه زمانی و با چه موضوعی باید برگزار شود و نحوه شکل گیری جلسه چگونه باید باشد.
بخشنده افزود: دانشجویان نیز در خود توانایی علمی و تحلیلی برای برگزاری این کرسی ها و شرکت و اظهار نظر در آن نمی بینند.
کمبود مخاطب در دانشگاه 10 هزار نفری
وی با بیان اینکه مشکل بزرگتری که ما در دانشگاه آزاد ساری داریم، نبود روحیه مطالبه گری در بین دانشجویان است، تاکید کرد: ما در این دانشگاه 8 تا 10 هزار دانشجو داریم، اما این دانشجویان علاقه به حضور در مراسم ها ندارند و برنامه های ما همواره با کمبود مخاطب رو به رو بوده است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد ساری با بیان اینکه بسیج دانشجویی نیز در برگزار نشدن این کرسی ها مقصر بوده است، گفت: کم کاری اصلی از جانب ما بوده است، چرا که سرگرم برگزاری برنامه های دیگر شدیم و از این موضوع که دغدغه اصلی رهبر انقلاب است، غافل ماندیم.
مسئولان در دانشگاه ما در جای خود نیستند
یکی از فعالان دانشجویی این دانشگاه نیز در این خصوص با بیان اینکه کرسی آزاداندیشی تربیون آزاد، حرکت سیاسی مقطعی و کنفرانس دادن جمعی نیست، گفت: کرسی های آزاداندیشی تلاشی جمعی است برای اینکه عده ای درباره موضوع و مسئله ای فکر کنند، فکرهای خود را نقد، و این فکرهای نقد شده و به سامان رسیده را با هم جمع نمایند تا به جوابی تولیدی از ذهن خود برسند.
وی برگزاری کرسی ها را تلاشی دانست برای پر کردن یکسری از خلاهای جدی موجود در فضای دانشگاه و کشور و افزود: در دانشگاه، هم اندیشی و هم افزایی علمی صورت نمی گیرد، در حالی که بخش عظیمی از وظایف دانشگاه در این هم اندیشی و هم افزایی علمی است و اجرای کرسی ها این خلاها را جبران می کند.
این فعال دانشجویی با اشاره به علل برگزار نشدن کرسی ها در دانشگاه گفت: مهمترین دلیل این است که خیلی از افراد مسئول در دانشگاه سر جای خود نیستند؛ برای نمونه مسئولان فرهنگی در دانشگاه ما تفکر فرهنگی ندارند.
وی یکی دیگر از مواردی که مانع برگزاری کرسی ها می شود را، نبود دانشجویان مخالف دانست و تصریح کرد: در این دانشگاه، دانشجویان مخالف به دلیل ترس از برخورد با آنها، هیچگاه در جلسات حرف های خود را نمی زند و ما حتی در معمولی ترین جلسات، مخالف نداریم.
کسی از ما نخواست، ما هم برگزار نکردیم
جوادی، مسئول دفتر فرهنگ دانشگاه آزاد ساری هم در این مورد گفت: برنامه هایی که قرار است در دانشگاه توسط تشکل ها یا اساتید برگزار شود، ابتدا در شورای فرهنگی دانشگاه مطرح و پس از تصویب در شورا، به مجری ابلاغ و اجرا می شود.
وی افزود: در کرسی های آزاد اندیشی باید دو جناح مخالف با یکدیگر حضور داشته باشند، اما به این شکل تا به حال کرسی در دانشگاه برگزار نشده است؛ البته اشخاصی که قرار است در کرسی ها حضور یابند باید خط قرمزها را هم رعایت کنند.
مسئول دفتر فرهنگ دانشگاه آزاد ساری گفت: دانشگاه در صورتی کرسی برگزار می کند که از طرف دانشجویان درخواست شده باشد، اما چون تا به حال هیچ کس درخواستی نکرده، ما هم کرسی برگزار نکردیم.
در شرایطی که مقام معظم رهبری به عنوان سکاندار کشتی انقلاب، کرسی های آزاد اندیشی را یکی از ضروریات فضای دانشجویی بر می شمارند و از طرفی ضرورت برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی در دانشگاهها هر روز بیشتر از قبل احساس میشود، اهمال مسئولان دانشگاهها در اجرای آن با هیچ بهانهای توجیه پذیر نیست و همت بیشتر دانشجو و مسئول را می طلبد.
باسلام وخسته نباشيد به نظر من يکب از دلايل اينکه دانشجويان در برنامه هاي شما شرکت نمي کنن کمبود تبليغات هست وباز نبودن دفتر بسيج خود من هيچ وقت نتونستم روزهاي که دانشکاه هستم موفق بشم دفتر بسيج رو بازببينم در زمينه اردوهاي مختلف هم خيلي فعاليت هاتون کمه توي اردوها خوب ميتونيد نيروي بسيجي جمع کنيد .موفق باشيد
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.