کد خبر:۲۱۷۹۱۶
نیم‌ترم آزاداندیشی در دانشگاه‌ها-40؛

شکست حصر آزاداندیشی در دانشگاه آزاد زنجان

پس از گذشت بیش از یک سال از تحریم کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه آزاد زنجان، حصر این کرسی‌ها در نیم ترم تحصیلی جاری شکسته شد.
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، 11 آبان‌ماه سال گذشته زیبا‌کلام و قدیری‌ابیانه در دانشگاه آزاد زنجان به پای میز مناظره رفته و تعدادی از دانشجویان نیز در این مناظره داغ به آن‌ها پیوستند، ولی این پیوند به‌عقیده مسئولان استانی، پیوندی منحوس شمرده شد که تعطیلی این نوع برنامه‌ها در دانشگاه را نیز دربر داشت.
 
در حالی که آغاز این کرسی‌ها و برنامه‌ها به دستور مقام معظم رهبری صورت گرفت،  قطعا تعطیلی آن‌ها نیز باید با فرمان ایشان صورت گیرد؛ حال که این مهم میسر نشده است باید به تحلیل و بررسی چرایی آن پرداخت.
 
 خواسته بسیاری از مسئولان استانی برگزاری  جلساتی است که در آن عده ای آمده و به رهبری یک داور، سخنانی را مطرح کنند؛ مثل یک کارگاه آموزشی؛ شاید صحبت‌های رهبر انقلاب مبنی بر اینکه کرسی‌های آزاداندیشی باید طوری برگزار شود که دانشگاهیان، وزرا، وکلا و دولتمردان درگیر آن شوند را، فراموش کرده‌اند.
 
دانشگاه آزاد زنجان پس از اخذ مجوز دوباره برای برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی با حضور دانشجویان، بسیار محدودتر نسبت به گذشته در روز 8 آذرماه کرسی‌ ای با موضوع «رابطه با آمریکا» و با احتیاط فراوان برپا کرد.
 
 اصغر پرتوی، رئیس دانشگاه آزاد زنجان در این خصوص گفت: در راستای فرامین مقام معظم رهبری همه باید در اجرای کرسی‌های آزاداندیشی کمک کنیم، ولی گویا این مسئله بین خود مسئولان حل شده نیست.
 
وی با تاکید بر اینکه وزارت کشور باید درگیر مسئله برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی شود، تصریح کرد: با برگزاری جلسه هماهنگی با حضور روسای دانشگاه‌ها، استانداران و مسئولان امنیتی، باید تکلیف برگزاری کرسی‌ها مشخص شود؛ یا «اطاعت از مقام معظم رهبری و برگزاری هرچه بهتر کرسی‌های آزاداندیشی» و یا «رفتار محتاطانه و تعطیلی این کرسی‌ها».
 
 پرتوی افزود: کرسی‌آزاداندیشی یعنی جوانان صحبت‌های خود را که گاها مخالف‌هایی نیز در آن است، آزادانه بیان کنند؛ این طور نمی‌شود که تا صدای مخالفتی به گوش مسئولان رسید عکس‌العمل تهاجمی از خود نشان دهند! پس جوانان کشور حرف خود را کجا مطرح کنند؟
 
 رئیس دانشگاه آزاد زنجان بر این باور است که اگر کرسی‌های آزاداندیشی به نحو احسن و در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری اجرا شوند، قطعا دانشجویان مخالف نیز به عقیده‌های غلط خود پی می‌برند و موجبات هدایت آنان نیز فراهم می شود، اما در صورتی که این محدودیت‌ها اعمال شود دانشجو  را در نظر مخالف خود، مصمم‌تر می‌کند.
 
 حجت‌الاسلام شامی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد زنجان نیز اظهار داشت: مناظره و کرسی‌آزاداندیشی در اساسنامه دارای تعاریف جداگانه‌ای است؛ برای برگزاری کرسی باید موضوع متعاقبا اعلام شده و  از دانشجویان موافق و مخالف ثبت‌نام به ‌عمل آید و پس از سخنرانی، همه آن دانشجویان به جایگاه آمده و آزادانه صحبت‌های خود را اعلام کنند و داور متخصصی در پایان نتیجه‌گیری کنند. 
 
وی گفت: هنوز مسئولان ما قدرت شنیدن انتقاد و یا نظر مخالف را ندارند و عملا آزادی بیان در اینجا بی‌معنی شده و فقط یک شعار است.
 
عباس قنبری، معاون فرهنگی دانشگاه آزاد زنجان هم در این خصوص تاکید ‌کرد: قبل از اجرای کرسی‌های آزاداندیشی در سطح دانشگاه‌ها باید اقدام به افزایش جنبه و سعه‌صدر مسئولان کرد تا کرسی‌های اجرایی به خوبی در جمع دانشجویان کارساز بوده و دانشجویان نیز با فراغ بال در این جلسات حضور یابند.
 
 میثم محمدی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد زنجان نیز با ابراز تاسف از حرکت عجولانه مسئولان استانی خاطرنشان کرد: به قدری حساسیت‌ها بر روی دانشگاه آزاد زنجان بالا رفته است که از یک سال پیش برای برگزاری کرسی‌آزاداندیشی در فکر محدود کردن محل برگزاری و تعداد دانشجویان هستیم.
 
وی  انتقاد را حق مسلم هر دانشجو دانست و ‌افزود: همواره در سخنان رهبر انقلاب نیز تاکید می‌شود که نظام انقلاب هم عاری از هرگونه ایرادی نیست، بنابراین می‌توان با بیان و مانور صحیح بر روی نقاط ضعف، آنان را بهبود بخشید.
 
 محمدی تصریح کرد: به جرات می‌توان گفت مسئولان هیچ همکاری در امر برگزاری کرسی‌ها ندارند و با شنیدن کوچکترین مطلبی که بوی مخالف از آن بیاید، اقدام به تعطیلی برنامه مذکور می‌کنند و زحمت درگیر شدن و وارد میدان شدن را به خود نمی‌دهند.
 
 وی تاکید کرد: در این یک سال گذشته اگر کرسی‌های آزاداندیشی می‌توانستند به راحتی ایفای نقش کنند، بسیاری از نقشه‌های طراحی شده از سوی دشمن با شکست مواجه می‌شد، چراکه این کرسی‌ها با تزریق بصیرت در ذهن دانشجویان باعث می‌شود دانشجویان به عقاید گاها غلط خود پی ببرند.
 
 قنبری، معاون فرهنگی دانشگاه آزاد زنجان نیز گفت: اگر کرسی‌هایی با محتوای مناسب و برای دانشجویان برگزار شود و عکس‌العمل مسئولان نیز تند و عجولانه نباشد، بی‌شک می‌توان اکثر دانشجویان را هم‌سو با عقاید درست و صحیح کرد.
 
 وی تصریح کرد: همه کلاس‌های آموزشی دانشگاه باید تبدیل به کرسی‌آزاداندیشی شود و همه اساتید باید در صدد باشند تا به نحو احسن اعتماد دانشجو را بر انگیزند و زمینه بیان عقاید مخالف را در کلاس آماده کنند.
 
 امید است تا مسئولان استانی دگر بار اساس‌نامه برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی را مرور کنند تا بیش از پیش در راستای تحقق سخنان رهبر انقلاب گام بردارند. همواره در پس سخنان مقام معظم رهبری رازهایی است که پس از سال‌ها خودنمایی می‌کند، که امیدواریم مسئولان در سرعت بخشیدن به این مهم پیشگام باشند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار