به دنبال کمیاب شدن گوشت مرغ در خرم آباد، از روز سه شنبه، 22 فروردین با افزایش قیمت مرغ از 4400 تومان به 4800 تومان کشتار و عرضه مرغ که از شنبه 19 اسفند متوقف شده بود از سر گرفته می شود.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، شهروندان خرم آبادی در چند روز اخیر که برای خرید گوشت مرغ به فروشگاههای عرضه این ماده غذایی مراجعه می کنند یا با فروشگاههای بسته و یا با یخچال های خالی از این ماده غذایی مواجه می شوند.
یکی از فروشندگان گوشت مرغ در سطح شهر خرم آباد دراین رابطه گفت: از روز شنبه تاکنون به دلیل مقرون به صرفه نبودن قیمت تعیین شده از طرف بازرگانی از توزیع مرغ در فروشگاه خود خودداری کرده است.
وی تصریح کرد: قیمت فروش گوشت مرغ در فروشگاهها از طرف بازرگانی 4400 تومان تعیین شده است این در حالی است که قیمت تمام شده برای فروشندگان مرغ با هزینه های حمل و نقل، اجاره بهاء محل عرضه و دیگر هزینه های متفرقه بین 4600 تا 4700 تومان است که در این شرایط فروشندگان و کشتارگاهها ترجیح داده اند که از عرضه گوشت مرغ خودداری کنند.
این فروشنده که ماهی پرورشی قزل آلا را نیز در فروشگاه خود عرضه می کند ادامه داد: در حال حاضر با توجه به نایاب شدن گوشت مرغ در سطح شهر خرم آباد رغبت مردم به خرید ماهی افزایش یافته است و مردم ترجیح می دهند به جای مرغ گوشت ماهی را روی سفره های خود قرار دهند.
یکی از عمده فروشان مرغ در سطح شهر خرم آباد نیز گفت: قیمت تعیین شده از طرف بازرگانی استان برای فروش مرغ توسط عمده فروشان سه درصد و برای خرده فروشان دو درصد بیشتر از قیمت درج شده در فاکتور خرید تعیین شده است که در مقایسه با استانهای دیگر این میزان پایین تر است به گونه ایی که برای فروشندگان جزء در دیگر استانها قیمت هفت درصد بیشتر از قیمت فاکتور پیش بینی شده است.
وی مسبب اصلی نابسامانی در بازار مرغ را متولیان اداره کل صنعت، معدن و تجارت دانست و ادامه داد: در چند روز اخیر هیچ تدبیری برای رفع این مشکل اندیشیده نشده است.
یک شهروند خرم آبادی نیز گفت: برای تهیه گوشت مرغ به مدت دو روز به فروشگاههای عرضه مرغ سطح شهر خرم آباد سر زده است اما چون در نهایت موفق به تهیه این ماده غذایی نشده است مجبور می شود که برای پذیرایی از 60 نفر از میهمانان خود گوشت قرمز با قیمت 14000 هزار تومان را تهیه کند که در این بین متحمل هزینه سنگینی شده است.
به نظر می رسد افزایش نهاده های کشاورزی به عنوان یک عامل اثر گذار در افزایش قیمت مرغ و به تبع آن نایاب شدن این ماده غذایی در بازار خرم آباد به دلیل ناهمگونی بین قیمت تمام شده و قیمت تعیین شده از طرف بازرگانی نقش ایفا می کند.
یکی از مرغداران شهر خرم آباد در ارتباط با افزایش قیمت نهاده های کشاورزی یادآور شد: پیش از سال جدید سویا با قیمت 400 تا 500 تومان خریداری می شد اما در سال جدید قیمت سویا به 1300 تومان افزایش یافته و قیمت ذرت نیز از 400 تومان به 600 تومان رسیده است.
نصیری ادامه داد: هدفمندی یارانه ها و بدنبال آن افزایش قیمت سوخت نیز در افزایش قیمت مرغ اثر گذار بوده است.
وی خاطرنشان کرد: پیش از افزایش قیمت نهاده های کشاورزی مرغ از مرغداری ها با قیمت هرکیلو 2300 تومان به کشتارگاهها می رفت اما در حال حاضر این قیمت به حدود 3400 تومان رسیده است.
این مرغدار کشتارگاه ها را به عنوان یکی از عوامل اثر گذار در افزایش قیمت مرغ معرفی کرد و متذکر شد: در حالیکه بیشترین زحمت در این حوزه متوجه مرغداران است اما این کشتارگاهها هستند که به ازای هر یک کیلو مرغ 1000 تومان را به جیب می زنند.
نصیری اضافه کرد: اگر برای مرغداری ها یک کشتارگاه مستقل ایجاد شود علاوه بر اینکه دیگر نیازی به کشتار در کشتارگاههای سنتی نیست از آنجا که مرغ به طور مستقیم توسط مرغدار کشتار می شود قطعا قیمت تمام شده کاهش یافته و در نتیجه گوشت مرغ با قیمت کمتری به دست مصرف کننده می رسد.
مرغ با قیمت 4800 تومان به دست مشتری می رسد
نماینده عرضه کنندگان مرغ در خرم آباد نیز در گفت و گو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» گفت: در جلسه ایی که با حضور مدیرکل جهاد کشاورزی و مدیر کل صنعت، معدن و تجارت لرستان تشکیل شد قیمت توافقی مرغ 3300 تومان برای خرید مرغ زنده از مرغداری ها، 4700 تومان به عنوان قیمت عمده و 4800 تومان به عنوان قیمت عرضه به مشتری تعیین شد.
شکری افزود: از فردا سه شنبه 22 فروردین کشتار مرغ که از شنبه 19 فروردین به دلیل مقرون به صرفه نبودن قیمت تعیین شده از طرف بازرگانی که 4400 تومان برای عرضه به مشتری تعیین شده بود از سر گرفته می شود.
وی ادامه داد: در صورت افزایش قیمت مرغ زنده طبعا قیمت عرضه مرغ در فروشگاههای عرضه نیز افزایش خواهد یافت با این وجود امیدواریم که قیمت مرغ کاهش یابد.
متاسفانه تلاش خبرنگار برای بررسی نابسامانی توزیع مرغ در خرم آباد به دلیل خاموش بودن تلفن مدیر کل صنعت، معدن و تجارت نتیجه نداد.