مسئول دفتر نشر مقام معظم رهبري گفت: مقام معظم رهبري شخصيت ذوالابعادي دارند و در ادامه كارهاي ديگري كه...
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، حجتالاسلام رشاد در نشست رونمايي از كتاب «شرح اسم» كه امروز در تالار سوره حوزه هنري برگزار شد، گفت: نامگذاري كتاب «شرح اسم» متواضعانه بوده است؛ چرا كه بر اساس اصل منطق، ما به ماهيت نپرداختهايم و تنها ميخواستيم در برابر فضايل مقام معظم رهبري به واژه يا كلمهاي اشاره كنيم.
وي در ادامه در خصوص دلايل ديگر نگاشتن اين اسم براي كتاب گفت: نام اين كتاب شرح اسم است؛ شرحي از يكي از اسماء الهي يعني مقام معظم رهبري كه يكي از اولياي الهي هستند.
مسئول دفتر نشر مقام معظم رهبري ادامه داد: در نگاه من به غير از حضرت حجت، هيچ فرد ديگري وجود ندارد كه خدماتي كه رهبر بزرگوار در دفاع از انقلاب و حفظ دين داشتهاند را انجام داده باشد؛ به همين دليل در نگاه من بعد از حضرت حجت ايشان مقربترين فرد در درگاه خداوند هستند.
رشاد در خصوص جايگاه ولايتفقيه خاطرنشان كرد: برخي افراد معتقدند چون در قانون اساسي ولايتفقيه تاكيد شده است، پس بايد به مقام ولايت و فرد ولي كه در آن جايگاه قرار ميگيرد، احترام گذاشت؛ اما نگاه من به شخصيت و مراتب ايشان نگاه قلبي و ايماني مي باشد يعني نه به خاطر قانون بلكه جايگاه ولايتفقيه در ايمان من به ايشان اختصاص داده شده است.
وي در خصوص كتاب «شرح اسم» گفت: تاليف اين كتاب عبادت بزرگي است كه نصيب نويسنده كتاب و موسسه باني آن شده است.
مسئول دفتر نشر آثار مقام معظم رهبري تاكيد كرد: رويكرد كتاب «شرح اسم» بيشتر سياسي است و اگر روزي آثار زيادي در خصوص شخصيت ايشان نگاشته شود اين كتاب در زمره كتب سياسي قرار خواهد گرفت.
رشاد ادامه داد: مقام معظم رهبري شخصيت ذوالابعادي دارند و در ادامه كارهاي ديگري كه در خصوص زندگي ايشان انجام ميشود بايد ديگر وجههاي شخصيت ايشان را به تصوير كشيد.
وي ويژگيهاي ممتاز شخصيت رهبري را برشمرد و گفت: مقام معظم رهبري فقيهي هستند كه سنشان در زمان رسيدن به فقاهت از ديگر افراد زمان كمتر بود؛ ايشان دقيقالنظر هستند و فهم و ذكاوت ويژهاي در بخشهاي حكمشناسي و موضوعشناسي دارند.
مسئول دفتر نشر مقام معظم رهبري ادامه داد: كسي را نداريم كه به اندازه ايشان به شناخت موضوع مسلط باشد؛ چراكه بسياري از افراد و فقهاي ما در فضاي علم موضوعشناسي اعلم نيستند و همان طور كه ميدانيد صدور حكم بدون فهم در موضوع جايز نيست.
رشاد خاطرنشان كرد: اين درك از فقه، اعلم ميسازد؛ اعلميت به حفظ اصطلاحات و نظرات ديگر فقها نيست بلكه اعلميت به فهم و ذكاوت شخصي است.
وي به ديگر ويژگيهاي خاص مقام معظم رهبري اشاره كرد و گفت: تسلط بر فضاي تاريخ ايران، تاريخ اسلام و تاريخ منطقه از ديگر فضايل شخص ايشان است.
مسئول دفتر نشر مقام معظم رهبري تسلط رهبر بر حوزه تفسير و صاحبنظر بودن در الهيات اجتماعي را از ديگر خصوصيات ايشان ياد كرد و گفت: مقام معظم رهبري علاوه بر تسلط بر علم كلام در علم اصول و فقه هم صاحبنظر هستند و اين نشاندهنده جامعالبعاد بودن ايشان است.
رشاد گفت: مقام معظم رهبري اديب است، شعر را خوب ميفهمد و در فضاي ادبيات عرب خطبههايشان بسيار شيوا است به شكلي كه در جامعه عرب مخاطب دارد.
وي به خطابه دوران رياست جمهوري مقام معظم رهبري در سازمان ملل اشاره كرد و گفت: خطابه ايشان به زبان عربي طوري بود كه برخي ميگفتند واژگان ايشان همچون شلاقي بر مخاطبان تاخته ميشد.
مسئول نشر آثار مقام معظم رهبري، ايشان را فرهنگشناس و متخصص در حيطه هنر نام برد و ادامه داد: خاطرم هست اصحاب سينما ديداري با مقام معظم رهبري داشتند و دقت و نظريات فرهنگي و سينمايي ايشان در حدي اهالي سينما را تحت تاثير قرار داده بود كه براي آنها عجيب بود كه چطور رهبر انقلاب در اين حيطهها تسلط موضوعي دارند.
رشاد به تسلط مقام معظم رهبري در حيطه ادبيات و رمان اشاره كرد و گفت: ايشان تا به حال 1000 رمان خواندهاند و در كنار همه كتابهايي كه مورد مطالعه قرار ميدهند، حاشيهنويسي و نقدهاي موضوعي و محتوايي مي نويسند.
وي در خصوص فضائل عملي مقام معظم رهبري تاكيد كرد: آنهايي كه ياوه ميگويند كه ايشان اسب دارد و اسبسواري ميكند بايد نعلين و كفشهاي ايشان را ميديدند كه نزديك 20 سال است از آن استفاده ميكنند؛ كفشي كه آنقدر پوسيده شده كه هر بار من ميبينم ياد كفشهاي اميرالمومنين ميافتم.
مسئول دفتر نشر مقام معظم رهبري در ادامه گفت: كتاب «شرح اسم» بسيار پرارزش است، اما به نظرم در ديگر كتابهايي كه راجع به شخصيت ايشان نگاشته ميشود، علاوه بر به تصوير كشيدن فضايل نظري و علمي ايشان بايد به منقبتهاي عملي ايشان هم اشاره كنند.
رشاد در آخر تاكيد كرد: در ديگر كتابهايي كه راجع به شخصيت ايشان نگاشته خواهد شد بايد به رويكردهاي هنري، فرهنگي، فقهي و ديگر ابعاد شخصيت ايشان به تفكيك پرداخته شود و مخاطبان از لحاظ سني و ذوق گرايشي مورد توجه قرار بگيرند؛ به شكلي كه ادبيات نگاشتن براي نخبگان و جوانان و اهل علم به شكل متفاوتي باشد.