گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ نمایشگاه عفاف و حجاب همگام با دهه آخر ماه مبارک رمضان، روزهای پایانی خود را سپری می کند. بنابراین مردم تلاش می کنند از این روزهای باقی مانده کمال استفاده را کنند. این نمایشگاه در روزهای ابتدایی با تبلیغات مناسبی همراه نبود. اما از نیمه های ماه رمضان با خبرهای، یادداشت ها و تحلیل های گوناگونی که در سایت ها منعکس شد و همچنین تبلیغات مردمی که دهان به دهان پخش می شد، استقبال از نمایشگاه افزایش یافت.
از روز پنج شنبه که کشور به خصوص تهران در حالت نیمه تعطیل بود تا جمعه و شنبه که کشور به کلی تعطیل شد، فرصت مغتنمی بود تا مردم از این نمایشگاه دیدن کنند. نمایشگاه همه روزه از ساعت 17 برقرار است و اتفاقاً خلوت ترین ساعات نمایشگاه، ساعات ابتدایی آن است. اما رفته رفته هرچه به ساعت افطار نزدیک می شود، بر تراکم نمایشگاه نیز افزوده می شود. بسیاری از مردم به گونه ای به نمایشگاه می آیند که دقایقی قبل از اذان از برخی غرفه های نمایشگاه دیدن کنند و پس از افطار نیز به طور مفصل از نمایشگاه استفاده کنند. اما اوج تراکم نمایشگاه مربوط به بعد از افطار است که اکثر شرکت کنندگان، پس از افطار به سمت نمایشگاه می آیند.
طی چند شب گذشته نمایشگاه در ساعات پایانی شب با چنان ازدحامی مواجه بود که بازدید از نمایشگاه را سخت و حتی گاهی غیر ممکن می کرد. یعنی بسیاری از مراجعه کنندگان به نمایشگاه در مبادی ورودی آن با چنان جمعیتی مواجه می شدند که از خیر داخل رفتن می گذشتند.
برخی مخاطبان مرد نمایشگاه از حضور در داخل آن منصرف شده و تنها بانوان خانواده خود را به داخل می فرستادند. اما حتی خود بانوان نیز پس از چند دقیقه باز می گشتند. حاضرین در نمایشگاه که از این جمعیت به ستوه آمده بودند در انتقاد به این وضعیت، اعتراض می کردند. آنها به هر که احساس می کردند ممکن است خبرنگار باشد می گفتند به مردم اطلاع رسانی کنید حداقل مردها وارد نشوند و تنها بانوان در داخل نمایشگاه حضور یابند تا از این اختلاط جلوگیری شود.
یکی از مشکلات مهم شب های گذشته در نمایشگاه عفاف و حجاب! اختلاط زن و مرد به واسطه جمعیت بسیار متراکم نمایشگاه بود. برخی بانوان با مشاهده چنین وضعی از ورود به نمایشگاه منصرف می شدند، برخی دیگر نیز که از ابتدای ورود حواسشان به این اختلاط نبود، پس از قدری که جلو می رفتند پشیمان می شدند، اما نه راه پس داشتند و نه راه پیش. آنها در گفت و گو با خبرنگاران تأکید می کردند در ساعات شلوغ، از ورود مردان جلوگیری شود.
اما دیگر انتقادی که به این نمایشگاه وارد است به اندازه آن مربوط می شود. درست است که نمایشگاه عفاف و حجاب، نسبت به نمایشگاه سال گذشته که در زیرزمین مصلی واقع بود، بزرگ تر است اما هنوز ابعاد نمایشگاه بسیار بسیار کوچک بود.
نمایشگاه عفاف و حجاب امسال در چادر و در حیاط مصلای جنوبی کنار حوض برپا شده است. آن جا فضای بسیار بزرگی دارد. آنقدر بزرگ که حتی می توان نمایشگاه های بزرگتری همچون نمایشگاه قرآن را نیز در آن جا پربا کرد. اما عجیب است که نمایشگاه عفاف و حجاب را در گوشه ای از این صحن بزرگ و در چادری تقریباً کوچک بر قرار کرده اند. بسیاری از مردم در انتقاد به این اتفاق، می گفتند، نمایشگاه که زیر چادر برپا شده است. چادر نیز روی داربست است. بنابراین می توانستند ابعاد داربست ها را بزرگتر و چادر را در اندازه وسیع تری روی آن بنا می کردند. اگر مسئولین نمایشگاه چنین کاری می کردند، راهروها و فضای بین غرفه ها بیشتر می شد و مردم دردسری برای تردد در داخل نمایشگاه نداشتند و یا حداقل با مشکل کمتری مواجه می شدند.
البته قبول داریم امسال اولین سالی بود که نمایشگاه عفاف و حجاب مستقل شد و طبعاً با مشکلات فراوانی روبرو است. اما بهتر بود وسعت نمایشگاه را قدری بزرگتر می گرفتند تا تردد مردم ساده تر شود. همچنین خوب است در ساعات شلوغ از حضور مردان جلوگیری شود تا حداقل از اختلاط زن و مرد در نمایشگاه موسوم به عفاف و حجاب جلوگیری شود. این نمایشگاه با وجود آنکه برای اولین بار مستقل شده و خارج از نمایشگاه قرآن به کار خود ادامه داده، نکات مثبت بسیاری دارد که در متنی مجزا، به تحلیل جامعی از این نمایشگاه پرداخته ایم.