گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ امام خمینی (ره) در 16 مرداد سال 1358 پس از بمباران جنوب لبنان توسط اسرائیل، آخرین جمعه ماه رمضان را به عنوان «روز قدس» انتخاب کردند تا در این روز مسلمانان تمام دنیا همبستگی خود را با مردم مسلمان فلسطین در قالب برگزاری راهپیمایی نشان دهند. به این ترتیب، آخرین جمعه ماه رمضان در تقویم جمهوری اسلامی، «روز قدس» نام گرفت و 35 سال است که مردم روزهدار ایران و سراسر دنیا با برگزاری راهپیمایی این روز را گرامی میدارند.
در این گزارش نگاهی داریم به سخنانی که مقام معظم رهبری پیرامون مساله فلسطین و غصب آن توسط صهیونیستها و اهمیت برگزاری روز قدس بیان کردهاند.
فلسطین کلید رمزآلودی است که درهای فرج را می گشاید
- امروز همه دنیای اسلام باید قضیه فلسطین را قضیه خود بداند؛ این، کلید رمزآلودی است که درهای فرج را به روی امت اسلامی میگشاید. فلسطین باید به ملت فلسطین برگردد و دولت واحد فلسطینی به انتخاب همه فلسطینیان سراسر کشور خود را اداره کند. کوشش پنجاه ساله انگلیس و امریکا و صهیونیستها برای حذف نام فلسطین از نقشه جهان و هضم ملت فلسطین در ملتهای دیگر به جایی نرسید و فشار و ستم و قساوت بهعکس نتیجه داد. امروز ملت فلسطین از اسلاف شصت سال قبل خود، زندهتر و شجاعتر و کارآمدتر است. این روند که در سایه ایمان و جهاد و انتفاضه افتخارآفرین پدید آمده، باید ادامه یابد.
شرط موفقیت در جهاد فلسطین، پافشاری بر اصول است
در جهادِ فلسطین و در جهادِ دنیای اسلام، شرط اصلی موفقیت، پای فشردنِ بر اصول است. دشمن همواره ربودن اصول را هدف میگیرد و با خدعه و وعده و تهدید، بر چشم پوشیدن از آن اصرار میورزد. با حذف یا کمرنگ شدن اصول، دنیای اسلام شاخصهای راهنما را گُم میکند و محکومِ قواعدی میشود که دشمن آن را تعیین کرده است و نتیجه معلوم است. غالباً بعضی در میان خودِ ملتهای ما و از خودِ ما، به پیروی از دشمن، ما را به رها کردن اصولمان توصیه میکنند و آن را تاکتیک و تدبیر مینامند! انگیزه آنان هر چه باشد - ضعف و غفلت یا طمع و خیانت - آنان مصداق این کلام خداوندند: «فتری الذین فی قلوبهم مرض یسارعون فیهم یقولون نخشی ان تصیبنا دائرة فعسیاللَّه ان یأتی بالفتح او امر من عنده فیصبحوا علی ما اسرّوا فی انفسهم نادمین». آنان از کمک به دشمن هیچ سودی نمیبرند. امریکا و غرب، بارها نشان دادهاند که حتی به تسلیمشدگان هم رحم نمیکنند و چون تاریخ مصرف همکاری کنندگان به پایان برسد، بهآسانی آنان را به دور میافکنند.
«بیانات در سومین کنفرانس بینالمللی قدس و حمایت از حقوق مردم فلسطین در تاریخ 25/1/1385»
- فشار بر فلسطینیان مظلوم در همه جا هست - و دم برنمیآورند، دفاع هم میکنند، از صهیونیستها حمایت هم میکنند. دنیای اسلام را مقابل این حادثه تلخ بایستی حرف خودش را بزند، نظر خودش را نشان بدهد، جایگاه خودش را مشخص کند و روز قدس، روز مناسبی برای این کار است.
«خطبههای نماز جمعه تهران؛ 30 شهریور 1385»
روز قدس، پشتوانه امنیت کشور ماست
- روز قدس پشتوانه امنیت کشور ما هم هست. این را همه آحاد مردم عزیز ما بدانند؛ هر یک نفرى که روز قدس توى خیابان مىآید، به سهم خود دارد به امنیت کشور و امنیت ملت و حفظ دستاوردهاى انقلابش کمک میکند. روز قدس روز بزرگى است.
« دیدار با اساتید دانشگاهها در تاریخ 2 شهریور 1390»
فلسطین برای ما یک مساله عقیدتی است
- ما در جمهورى اسلامى مساله فلسطین برایمان یک مساله تاکتیکى نیست، یک استراتژى سیاسى هم نیست، مساله عقیده است، مساله دل است، مساله ایمان است. لذاست که بین ما و بین مردممان در این زمینه هیچ گونه فاصلهاى وجود ندارد؛ همان قدر که ما براى مساله فلسطین اهتمام قائلیم، مردم ما هم – آنهائى که می دانند مساله فلسطین چیست که اکثریت عظیم ملت ما، بلکه قاطبهى ملت ما هستند – همان انگیزه را دارند.
مساله غزه و مساله فلسطین، مساله ماست؛ مساله اسلامى ماست؛ مساله همه مسلمین است و وظیفهى ماست. آنچه که انجام هم میدهیم، وظیفهى ماست؛ بر کسى هم منت نداریم؛ وظائفمان را انجام دادیم. از خداى متعال هم میخواهیم که کمک کند، بتوانیم وظائف را انجام بدهیم.
راه قدس، راه فلسطین، راه نجات مساله فلسطین و حل مساله فلسطین، جز راه مبارزه نیست. آن کسى که این راه را قبول ندارد، چه دانسته و چه ندانسته، دارد به مساله فلسطین ضربه میزند. اگر دانسته باشد، اسمش خیانت است؛ اگر ندانسته باشد، اسمش جهل و غفلت است؛ علىاىّحال ضربه است به مساله فلسطین؛ ضربه میزنند به مساله فلسطین. فلسطین هیچ راهى جز مقاومت ندارد؛ این را باید بگویند، باید بخواهند؛ دولتهاى اسلامى هم باید همین را تکرار کنند.
«بیانات در دیدار شرکت کنندگان در افتتاحیه همایش غزه در تاریخ 8/12/1388»
یکی از اهداف انقلاب اسلامی، آزادسازی فلسطین است
- امام بزرگوار ما اعلام کردند که یکى از هدفهاى این انقلاب، آزادى سرزمین فلسطین و قطع غده سرطانى اسرائیل است. امواج پرقدرت این انقلاب، که آن روز همه دنیا را فرا گرفت، هر جا رفت – با این پیام رفت که «فلسطین باید آزاد شود». گرفتارىهاى پیاپى و بزرگى که دشمنان انقلاب بر نظام جمهورى اسلامى ایران تحمیل کردند – که یک قلم آن، جنگ هشت سالهى رژیم صدام حسین به تحریک آمریکا و انگلیس و پشتیبانى رژیمهاى مرتجع عرب بود – نیز نتوانست انگیزه دفاع از فلسطین را از جمهورى اسلامى بگیرد.
طرح جمهورى اسلامى براى حل قضیهى فلسطین و التیام این زخم کهنه، طرحى روشن، منطقى و منطبق بر معارف سیاسىِ پذیرفته شده افکار عمومىِ جهانى است که قبلاً به تفصیل ارائه شده است. ما نه جنگ کلاسیکِ ارتشهاى کشورهاى اسلامى را پیشنهاد میکنیم، و نه به دریا ریختن یهودیان مهاجر را، و نه البته حکمیت سازمان ملل و دیگر سازمانهاى بینالمللى را؛ ما همهپرسى از ملت فلسطین را پیشنهاد میکنیم.
مهمترین رکن حمایت از فلسطین، قطع پشتیبانی از دشمن غاصب است
ملت فلسطین نیز مانند هر ملت دیگر حق دارد سرنوشت خود را تعیین کند و نظام حاکم بر کشورش را برگزیند. همه مردم اصلى فلسطین، از مسلمان و مسیحى و یهودى – نه مهاجران بیگانه – در هر جا هستند؛ در داخل فلسطین، در اردوگاهها و در هر نقطه دیگر، در یک همهپرسىِ عمومى و منضبط شرکت کنند و نظام آینده فلسطین را تعیین کنند. آن نظام و دولتِ برآمده از آن، پس از استقرار، تکلیف مهاجران غیر فلسطینى را که در سالیان گذشته به این کشور کوچ کردهاند، معین خواهد کرد. این یک طرح عادلانه و منطقى است که افکار عمومى جهانى آن را بدرستى درک میکند و میتواند از حمایت ملتها و دولتهاى مستقل برخوردار شود. البته انتظار نداریم که صهیونیستهاى غاصب بهآسانى به آن تن در دهند و اینجاست که نقش دولتها و ملتها و سازمانهاى مقاومت شکل میگیرد و معنى مىیابد. مهمترین رکن حمایت از ملت فلسطین، قطع پشتیبانى از دشمن غاصب است؛ و این وظیفه بزرگ دولتهاى اسلامى است.
«بیانات در کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین در تاریخ 9/7/1390»