گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هفته ای که گذشت بازار کتاب با خبرهای متفاوتی همراه بود؛ از خوردن «کنسرو غول» تا فاش شدن راز مینا. خبر اول اینکه:
«کنسرو غول» بخورید!
رمان نوجوان «کنسرو غول» صد و سی و ششمین عنوان رمان نوجوان نشر افق بوده که به قلم مهدی رجبی به چاپ رسیده است. رجبی به مدت حدود یک دهه به نوشتن داستان و فیلمنامه اشتغال دارد، ولی همانطور که خود گفته به نوشتن رمان برای نوجوانان علاقه شدیدی دارد.
داستان این کتاب درباره توکا است. توکا از مدرسه و درس ریاضی متنفر است و میخواهد مثل جنایتکارهای خشن، نترس و پولدار بشود. خاطرات یک جنایتکار مشهور به دست توکا افتاده و او مشغول خواندن آن است...
آغاز کتاب با این جمله از چارلی چاپلین همراه است: «همیشه آخر همهچیز خوب تموم میشه، اگه نشد بدون هنوز آخرش نرسیده!»
رمان «کنسرو غول» در 43 فصل نوشته شده که اسامیشان به ترتیب زیر است:
توکا، خاطرات جنایتکار، زامبی، معبد دکمهای، دروغهای روانشناسی، انگل اجتماع، سوراخی، پلیسها، کنسرو غول، دروغ یا واقعیت؟، دکتر اووم، چپدستهای وحشی لعنتی، خاراندن روح، کابوس کاشیها، دراکولا، بوگولی بوگولی بوووو!، درد، لیموییها، اشک غول، آدمکشها، موبیوس، هذیان، تنهایی، ترسوها، مردها میپوسند، عدد جادویی، خط باریک مربایی، ژاکت لعنتی، هیپنوتیزم مامان، دستور گیگیلی قورومب، چرخهی طبیعت، سرزمین غولها، سینمای سوخته، حافظه، ساعت کباب، آبهای سیاه کاغذهای سفید، نارَس، لحاف مویی، پروانه جون، حمام چهارشنبه، رگوداج، تاریخ مصرف و آکوت
در قسمتی از این کتاب میخوانیم:
تکان نمیخورد. غلت زدم روی پهلوی راست و چشمهام را به زور باز کردم. رنگش زرد شده بود. عینکم را از بالای تخت برداشتم و به چشم زدم. زبانم از ترس بند آمد. چندبار محکم زدم تو گوش خودم که مطمئن شوم بیدارم. گفتم که یهکم روانیام! بعضیوقتها میزنم تو گوش خودم. پشمهای نرم و زرد تمام بدنش را پوشانده بود. دوتا چشم گرد سیاه و درشت داشت با مژههای فِر بلند. دماغش گرد بود با پرههای گشاد. گوشهای پهن و بزرگی دو طرف کلهاش را گرفته بودند. روی گوش چپش عددی سیزده رقمی خالکوبی شده بود: 6260230170011
بالای عددها خطهای سیاه کلفت و نازک کنار هم یک مستطیل درست کرده بودند. درست مثل همان شمارههای رمزی که روی قوطی کنسرو و جنسهای دیگر توی فروشگاه چاپ میکنند و با دستگاه مخصوص رویش نور قرمز میاندازند. پشت دستها و بازوهاش هم پر از پشمهای زرد بودند. پسر! بدنم بدجوری میلرزید. میترسیدم بلایی سرم بیاورد. خودم را گوله کردم گوشه تخت. مثل همیشه از ترس نیشم باز مانده بود. گفتم: «تو.. تو کی هستی؟»
این کتاب با 216 صفحه، شمارگان 2 هزار و 200 نسخه و قیمت 9 هزار تومان منتشر شده است.
دیگر «در حسرت فهم درست» نباشید!
«در حسرت فهم درست»، کتاب زندگینامه علمی و پژوهشی دکتر مهدی محسنیانراد، استاد ارتباطات ایران و صاحب نظریه بازار پیام است.
محسنیانراد در این کتاب روایات خود را از فراز و فرودهای 42 سال پژوهش ارتباطی در حوزههای ارتباطات اجتماعی، زبان و ارتباط و مطبوعات، خبر و روزنامهنگاری منتشر کرده است.
در این کتاب پژوهشهای دکتر مهدی محسنیانراد در حوزههای یادشده درج شده که برخی از این پژوهشها برای نخستین بار پس از بیش از دو دهه منتشر میشوند.
مهدی محسنیانراد در ابتدای هر مطلب، داستان آغاز و انجام پژوهشها را در قالب روایاتی شیوا و فصیح نوشته که این روایتها بیانگر سیر تحول نگرش به پژوهشهای ارتباطی در 42 سال گذشته است.
بنا به اعلام ناشر، مجوز کتاب «درحسرت فهم درست» صادر شده و این کتاب بزودی وارد بازار نشر خواهد شد.
کتاب «در حسرت فهم درست» به قلم دکتر مهدی محسنیانراد با ویراستاری تخصصی امیر لعلی در 688 صفحه، با قیمت 23 هزار تومان توسط انتشارات سیمای شرق به چاپ میرسد.
قانون و قانونگرایی در سیره امام خمینی (ره) منتشر شد
کتاب «قانون و قانونگرایی در سیره امام خمینی(ره)» نوشته اصغر میرشکاری توسط موسسه چاپ و نشر عروج منتشر و راهی بازار نشر شد.
در هر جامعهای قانون بر عهده شهروندان از یک طرف و مسئولین و کارگزاران از طرف دیگر وظایفی گذاشته است که البته رعایت و پایبندی مسئولین به قانون زیباتر و پسندیدهتر است. در جامعه اسلامی ایران هم امام خمینی(ره) در جایگاه رهبر انقلاب و بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی در قول و در عمل چنان پایبندی بینظیری به قانون داشتند که میتواند بهترین سرمشق به ویژه برای کارگزاران باشد.
هدفی که کتاب «قانون و قانونگرایی در سیره امام خمینی» دنبال میکند، ارائه بخش قانونگرایی شخصیت امام خمینی(ره) برای الگوبرداری مسئولان و کارگزاران کشور است. کتاب پیش رو، 2 فصل اصلی دارد که فصل اول به سیره نظری امام خمینی در زمینه قانونگرایی و فصل دوم نیز به سیره عملی ایشان اختصاص دارد.
جایگاه قانون در اندیشه امام خمینی، امام خمینی مدافع قانون در برابر نظام شاهنشاهی، امام مدافع و مروج قانون در نظام اسلامی، حاکمیت قانون، همگانی بودن حاکمیت قانون: مساوات و عدم تبعیض در برابر قانون، لزوم قانونگرایی، ضرورت حاکمیت قانون و التزام عملی به قانون، نتایج و آثار مثبت آن از مطالب و موضوعاتی هستند که در فصل اول کتاب به آنها پرداخته شده است.
مولف کتاب در فصل دوم نیز به خاطرات و روایتهای افراد مختلف اشاره کرده که عناوینشان به این ترتیب است: تقید به مقررات دولت اسلامی، رعایت مقررات و ضوابط دفتر، خلاف مقررات را خلاف شرع میدانند، از روی چمن عبور نمیکردند، از این گوشت نمیخورم، اگر قانونش این است نیاورید، مجاز نیستید، با دقت به نظر من عمل کردند، به مسئولان اختیار میدادند، روی استقلال مسئولان تکیه داشتند، من رویهام این نیست، من دخالتی نمیکنم، بروید با هم تفاهم کنید، هیچ واکنشی نشان ندادند، چرا به اینجا فرستادهاند؟، از آقای هاشمی سوال کنند، این مربوط به دولت است، از آقای نخستوزیر سوال کنید، با او طبق مقررات رفتار کنید، امام اولین کسی بود که صورت دارایی خود را ارائه داد و دارایی حضرت امام(ره) به اعلام معظم له.
این کتاب با 96 صفحه، شمارگان 3 هزار نسخه و قیمت 3 هزار و 500 تومان منتشر شده است.
معراجیپور: ما بیخیال صهیون کافر نمیشویم
محبوبه معراجیپور، نویسنده کتاب «عباس دست طلا»، اثر مورد توجه مقام معظم رهبری و یکی از آثار پرفروش نشر فاتحان در بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره حملات وحشیانه و غیرانسانی رژیم صهیونیسم به غزه یادداشتی تحت عنوان «کودک مظلوم غزه!» نوشته و آن را در اختیار این خبرگزاری قرار داده است که در ذیل آن را میخوانید:
کودک مظلوم غزه!
دستهای خالیت را دیدیم که رو به آسمان بالا بود. ضجههایت را در غم از دست دادن پدر، مادر و عزیزانت شنیدیم. کنار جسد بیجانشان نشسته بودی و به التماس میخواستی از جای برخیزند و سایه سرت باشند.
چشمهای اشکبارت را دیدیم و ما هم گریستیم. نظارهگر قلب شکستهات بودیم، قلب ما هم شکست. دیدیم که این جماعت کافر و نااهل با تو، خانواده و هم وطنانت چه کردند. اُف بر آنان که عزیزانت را به خون نشاندند و خانهات را ویران کردند. ما را هم در غم خود شریک بدان.
پایمردی از سر گیرید. در حمایت از مظلومیت شما روز قدس از نای جان فریاد بر میآوریم: مرگ بر اسرائیل. ما بیخیال صهیون کافر نمیشویم.
محبوبه معراجیپور
31 تیر 1393
رازی که بعد از 12 سال فاش شد
جعفر توزنده جانی، نویسنده ادبیات کودک و نوجوان درباره رمان «راز مینا»، بیان داشت: این رمان به تازگی از سوی بخش کتابهای شکوفه انتشارات «امیر کبیر» برای گروه سنی کودک منتشر شده است.
وی عنوان کرد: این کتاب، داستانی درباره دختری به نام «لیلا» است که دوستانش به او تهمت میزنند و پاره شدن روزنامه دیواری را به او نسبت میدهند اما با توجه به اینکه لیلا، کمی شیطان است اما این بار او این کار را نکرده است.
توزنده جانی ادامه داد: تلاش لیلا با کمک معلمش خانم علوی منجر به دگرگون شدن زندگیاش میشود به گونهای که در پایان داستان شخصیت لیلا، به جای انتقام جویی، لذت عفو و بخشش را میچشد.
به گفته وی، در رمان «راز مینا» از آینه و نقشی که در فرهنگ ایرانی دارد، استفاده شده است البته در این رمان، معلم نقش همان آینه را دارد.
خزانهدار انجمن نویسندگان کودک و نوجوان گفت: رمان «راز مینا» بر اساس شعر منسوب به ابوسعید ابوالخیر و محمدعلی سلیم تهرانی و با الهام گرفتن از زندگی معلم کلاس اول پسرم خانم علوی نوشته شده است.
وی درباره چگونگی نگارش این رمان، بیان کرد: داستان را وقتی نوشتم که پسرم سال اول ابتدایی بود و الان که چاپ شده سال اول دانشگاه را تمام کرده است، در واقع قرار بود بعد از چاپ کتاب، یک نسخه را برای خانم علوی ارسال کنم اما تصمیم برای چاپ و انتشار این کتاب بیش از 12 سال به طول انجامید.
انتشار کتابی درباره شعر معاصر فلسطین
کتاب «سمیحالقاسم و شعر معاصر فلسطین» نوشته حسین ابویسانی توسط انتشارات سروش منتشر و راهی بازار نشر شد.
اگر بخواهیم ادبیات فلسطین را از سالیان دور مورد بررسی قرار بدهیم، طبیعتا مانند بسیاری از کشورهای دنیا، تغییر و تحولاتی در آن مشاهده خواهیم کرد. ادبیات این کشور در شروع خود محدود و اندک بود و جز مسیحیان و تعداد کمی از مسلمانان که به وسیله جراید به آن دسترسی داشتند، دیگران توجه چندانی به آن نمیکردند. فتوحات در برخی جنگها باعث سرازیر شدن قبایل گوناگون به این سرزمین شد و شعر به علت نفوذ در میان تودهها و شوراندن و به هیجان آوردن آنان، بیش از نثر جای پایی برای خود باز کرد و پیشتاز این وادی شد.
شعر فلسطین در جنبش نوین شعر عربی با شاعرانی شرکت کرد که با میراث فرهنگی و اخذ تعلیمات دینی جامعةالازهر تربیت یافته بودند و تاثیر گذشتگان، مخصوصا در زمینه مدح پیامبر(ص) در شعرشان مشهود بود. در این زمان، ادب در کشورهای عرب مجاور، سرشار از فصاحت گفتار به نظر میرسید، در حالی که حیات ادبی در این کشور کوچک به تازگی بذرافشانی میکرد و از تجارب همسایگان خویش بهره میبرد.
کتاب «سمیحالقاسم و شعر معاصر فلسطین» 3 بخش اصلی دارد که بخش سوم آن شامل فصول مختلفی میشود. 3 بخش اصلی کتاب به ترتیب عبارتاند از: «شعر معاصر فلسطین»، «شعر مقاومت» و «سمیح القاسم؛ شاعر معاصر فلسطین». سمیحالقاسم با وجود فشار، زندان و تبعیدهای مکرر حاضر نشد از سرزمینش فلسطین خارج شود. سمیح که بعد از محمود درویش به عنوان دومین شاعر بزرگ فلسطین شناخته میشود، معتقد است خاک کشور متعلق به او و هموطنانش است و باید در همانجا دفن شوند.
بخش سوم کتاب نیز که درباره سمیحالقاسم است، شامل 10 فصل با این عناوین میشود: زندگینامه، آثار، ویژگیهای کلی آثار، طرحهای شعری سهگانه در انقلاب سمیح، تعهد و التزام، عقاید، رمز و رمزگرایی، فرهنگ عامیانه، موسیقی شعر و ترجمه فارسی چند قصیده از سمیح.
اطلس 28 گلزار شهدای دزفول آماده می شود
عبدالرضا سالمینژاد مدیر انتشارات نیلوفران در دزفول گفت: شهر دزفول یکی از شهرهایی بوده که در زمان جنگ، حملات زیادی به آن شده و شهر پرشهیدی محسوب میشود. به علاوه شهدای این شهر با شهدای دیگر شهرهای کشور متفاوتاند؛ یکی از تفاوتهای این شهیدان، وجود خانوادههای پرشهید است. دزفول در زمان جنگ، بارها و بارها مورد حملات موشکی قرار گرفت، بنابراین در این شهر با خانوادههایی با 23 شهید یا تعداد دیگری از شهدا روبرو خواهیم شد که قابل مقایسه با خانوادههای شهدای دیگر شهرها نیستند.
وی افزود: چنین موضوعاتی برای منوچهر مهدیپور محقق کتاب «اطلس راهنمای گلزار شهدای دزفول» جذابیت داشته که به سراغ این شهر و گلزارهای شهدایش رفته است. این کتاب درباره 28 گلزار شهدایی است که شهر دزفول دارد و آقای مهدیپور طی 10 سال روی تک تک شهیدان این گلزارها تحقیق کرده است و جداول مختلفی از اسامی و نشانی آنها تولید کرده است.
سالمینژاد با بیان اینکه «با توجه به مطالبی که بیان شد، این کتاب میتواند یادبود مناسبی از دزفول و شهدایش باشد» گفت: اطلس راهنمای گلزارهای شهدای دزفول در قطع خشتی بزرگ و 800 صفحه در حال صفحهآرایی است تا برای گرفتن مجوز چاپ به ارشاد ارسال شود. این کتاب با مشارکت شهرداری دزفول و انتشارات نیلوفران به چاپ خواهد رسید.
توضیحات عصر داستان در پی حواشی انتشار رمان «دوازدهم»
در پی حواشی به وجود آمده برای رمان «دوازدهم» نوشته علی موذنی، انتشارات عصرداستان اطلاعیهای صادر کرد
در پی حواشی به وجود آمده برای رمان «دوازدهم» نوشته علی موذنی، انتشارات عصرداستان وابسته به بنیاد شعر و ادبیات داستانی اطلاعیهای به شرح ذیل صادر کرد:
1) علی مؤذنی سالهاست در حوزه ادبیات داستانی دینی و دفاع مقدس و انقلاب قلم میزند و بیشترین آثار مقبول او در این دو حوزه بوده است. «حضور»، «ملاقات در شب آفتابی» و «مأمور» تنها عناوینی از کتابهای اوست که مقبولیت مستمر آن طی سالها نشان از رویکرد ریشهدوانده و متقن این نویسنده نسبت به ارزشهای پیدا و پنهان مذهبی و انسانی دارد: آن طور که داستان «قاصدک» راه به کتابهای درسی یافته و دیگر آثار هم بارها مورد تمجید و تشویق قرار گرفته است. معرفت و ارادت نویسنده به قداست آن چه مینویسد نیز در داستان «دوازدهم» روشن و آشکار است.
2) کتاب «دوازدهم» در فاصله کوتاه رونمایی تاکنون، توفیقات مختلفی را چه در میان اهل فن دین و داستان و چه منتقدان رسانهای از آن خود کرده است: در دهمین همایش دکترین مهدویت که خردادماه با حضور آیتالله آملی لاریجانی، آیتالله ریشهری و تعدادی از صاحبنظران دینی و مسئولان فرهنگی کشور برگزار شد، نویسنده رمان «دوازدهم» لوح تقدیر مهدییاوران در حوزه داستان را دریافت کرد که این خود گواه مقبولیت این اثر از دیدگاه اصحاب دین و فقه است. از سوی دیگر «رمانی که در زمان غیبت نوشته شده اما سرتاسر حضور است»(رجانیوز)،«تجربهای تازه در رمان مذهبی» (فارس) و «رمان دوازدهم، ادای دینی به موعود امم(عج)» (روزنامه جمهوری اسلامی) تنها نمونهای از تیتر مطالبی است که در رسانههای مختلف در این مدت درباره این اثر منتشر شده است.