به گزارش خبرنگار اجتماعي «خبرگزاري دانشجو»، محمدحسين اميد معاون اداري، مالي و مديريت منابع وزارت علوم در نشست خبري با اصحاب رسانه با ابراز تاسف نسبت به اتفاقات اخير رخ داده در غزه به عنوان يك دانشگاهي اين اقدام وحشيانه را محكوم كرد و گفت: متاسفانه استكبار جهاني علي رغم مشاهده اين جنايات از اين رژيم حمايت ميكند كه دور از انتظار نيست و اميدواريم دانشگاهيان جهان دولتها را تحت تاثير قرار دهند و جلوي اين نسل كشي و جنايتها را بگيرند.
اميد در ادامه با اشاره به عملكرد يك ساله وزارت علوم اظهار داشت: يك سال از استقرار دولت تدبير و اميد ميگذردو وزارت علوم مي بايست گزارش يك ساله خود را به دولت و مردم ارائه دهد و در اين ميان مهمترين اقدام در ابتداي سال گذشته رسيدگي به آشفتگي و نابهساماني منابع انساني بود كه بخشي توانسته بودند آن را حل كنند اما بيش از 70 درصد دانشگاه ها در اين خصوص مشكل داشتند و در اولين اقدام وزارت علوم در دولت جديد اين موضوع در تمام دانشگاهها ساماندهي شد.
وي افزود: همچنين يكي ديگر از مشكلات وزارت علوم جذب نيرو و استخدام جديد بود كه در اين مدت يك سال اقدام خوبي در اين زمينه صورت گرفت و اكنون در ستاد وزارت علوم به صورت يك چارچوب در ضوابط قرار دارد.
معاون اداري، مالي و مديريت منابع وزارت علوم تصريح كرد: در خصوص اعتبارات دانشگاهي اقدامات و تلاشهاي خوبي گرفت اما نتيجه كامل حاصل نشد اما منجر شد 200 ميليارد تومان به اعتبارات دانشگاه ها افزوده شود و در حال پيگيري هستيم براي سال 94 اعتبارات دانشگاهها براساس سرانه دانشجويي محاسبه شود و از اين طريق ميتوان اطمينان داشت كه دانشگاهها منابع دولت را عادلانه دريافت مي كنند.
وي افزود: خوشبختانه در روز 29 اسفند سال گذشته كمك بزرگي در خصوص طرحهاي عمراني دانشگاهها شد كه مبلغ 300 ميليارد تومان اعتبار به آن اختصاص يافت و با اين ميزان 170 هزار متر مربع فضاي آموزشي آماده بهرهبرداري است كه در هفته دولت افتتاح خواهند شد.
اميد در ادامه بيان داشت: متاسفانه هنوز اعتبارات عمراني دانشگاه ها در سال جاري ابلاغ نشده در حالي كه دانشگاهها در تابستان فرصت بازسازي و تعميرات دارند و اميدواريم حداقل بودجه تعميرات دانشگاهها با اولويت و طي هفته آتي به آنان داده شود تا بتوانند از فرصت يك ماهه تابستان براي تعميرات استفاده كنند.
وي افزود: همچنين با افزايش قيمت حاملهاي انرژي در مرحله دوم هدفمندي يارانهها دانشگاهها هزينه بسياري را در اين خصوص متقبل ميشوند كه در حدود 15 درصد از منابع مالي دانشگاهها را به خود اختصاص مي دهد و اين ميزان بيش از دو برابر پولي است كه براي پژوهش هزينه ميشودو اگر بتوانيم در حوزه انرژي صرفه جويي كنيم ميتوانيم از ميزان صرفه جويي در اين حوزه براي حوزه پژوهش استفاده كنيم و در بخش مديريت هزينه ها كاهش هزينه هاي انرژي اولويت اول است كه هم هزينهها را كاهش ميدهدو هم به محيط زيست كمك ميكند.
وي افزود: همچنين كارگروههاي متعددي در زمينه معماري دانشگاهها شكل گرفته تا در خصوص مقاومسازي ساختمانهاي قديمي دانشگاهها راهكارهايي را براي حفظ و نگهداري آنان ارائه دهند و اميدواريم بتوانيم رديف بودجهاي مشخص براي ساختمانهايي با عمر بيش از 40 سال در نظر گرفته شود.
اميد تصريح كرد: در بحث آئيننامههاي در مجموعه آموزش عالي چهار آئيننامه محوري وجود دارد كه اين آئيننامهها مبناي مجموعه آموزش عالي است و هر چهار آئيننامه مورد بازنگري قرار گرفته است و بناي ما نيز اين است كه بتوانيم اين آئين نامهها را براي نيمه اول سال اجرايي كنيم.
وي در ادامه در خصوص استفاده از ظرفيتهاي خيرين اظهار داشت: براساس بند ج تبصره 20 قانون بودجه مقرر شده است خيرين بتوانند از تسهيلات بانكي براي تكميل پروژههاي دانشگاهها استفاده كنندو بازپرداخت آن به عهده خيرين باشد و هزينه مرتبط با اين تسهيلات را دانشگاهها از طريق منابع بپردازند و خوشبختانه برنامه خوبي بود كه صورت گرفته و توانستيم ارتباط بهتري با خيرين برقرار كنيم.
معاون اداري، مالي و مديريت منابع وزارت علوم ادامه داد: امروز بيش از 10 دانشگاه بنياد خيرين خود را شكل داده و بيست دانشگاه در دست اقدام هستندو اميدواريم تا پايان سال براي تمامي استان ها حداقل در مراكز استانها اين بنياد تشكيل شود و نيز به دنبال آن يك بنياد مركزي براي پيگيري اين امور تشكيل شود و خوشبختانه در حال حاضر 49 پروژه توسط خيرين در حال ساخت است كه زيربناي آن 172 هزار مترمربع است.
وي افزود: همچنين در همين راستا تمبر اختصاصي خيرين آموزش عالي كه مقدمات آن در حال اجراست و نيز ويژه نامه خيرين و استفاده از خيرين در هيئت امناي دانشگاهها است كه به منظور تكريم خيرين و نيز استفاده از ديدگاههاي آنان در نظر گرفته شده است.
اميد در ادامه بيان داشت: در امور رفاهي با پيگيريهاي وزارت علوم شوراي پول و اعتبار موافقت كرد كه وام مسكن اعضاي هيئت علمي از 35 ميليون به 100 ميليون تومان افزايش پيدا كند كه در تلاش هستيم كه اين تسهيلات براي اعضاي هيئت علمي پيماني نيز در نظر گرفته شود و در بخش مسكن دانشگاهيان نيز مقدماتي فراهم شده تا شهركهاي دانشگاهي در كشور و در مراكز استانها داشته باشيم و از اين طريق بتوانيم به تامين مسكن دانشگاهيان به ويژه اساتيد جوان كمك كنيم.
وي در خصوص مسكن مهر دانشجويي خاطر نشان كرد: وزارت علوم در موضوع مسكن مهر چه دانشجويي و چه هر مسكن مهر ديگري هيچ اقدامي نكرده و قرار نيست اقدامي انجام دهد و اصلا قرار نبوده است كه دستگاهها به صورت مستقل در اين حوزه اقدام كنند.